App Store- en iTunes-cadeaus versturen per e-mail

Via de App Store, iTunes Store en Apple Books kunt u geld (in de vorm van Store-tegoed), boeken, audioboeken, muziek, films, tv-programma's of apps cadeau doen. Lees hoe u een cadeau kunt versturen of inwisselen.

Ziet u een app of een ander item in de App Store, iTunes Store of Apple Books dat een vriend of familielid zou willen hebben? U kunt het voor hem of haar kopen met de betaalmethode die voor uw Apple ID staat geregistreerd. Lees hoe u een betaalmethode toevoegt als u er nog geen hebt geregistreerd. U kunt ook geld sturen in de vorm van Store-tegoed waarmee de ontvanger dingen kan kopen bij de App Store, iTunes Store of Apple Books.

Om App Store- en iTunes-cadeaus te versturen1, hebt u het volgende nodig:

De ontvanger van het cadeau moet een Apple ID hebben in hetzelfde land of dezelfde regio als u. U kunt bijvoorbeeld vanuit Amerika geen App Store- en iTunes-cadeau van USD 25 sturen naar een vriend in Noorwegen.

1. Het is niet in alle landen of regio's mogelijk om App Store- en iTunes-cadeaus te versturen.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

U kunt bedragen of items cadeau doen.

iPhone met de pagina 'Verstuur cadeau' geopend in de App Store-app, met het bericht 'Gefeliciteerd!'.

Een bedrag cadeau doen

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op 'Vandaag' en tik vervolgens op uw foto of het profielsymbool profielsymbool in de rechterbovenhoek. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Tik op 'Verstuur cadeaubon per e-mail'.
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  5. Tik op het bedrag dat u cadeau wilt doen of tik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  6. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, of op een bepaald tijdstip, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  7. Tik in de rechterbovenhoek op 'Volgende'.
  8. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  9. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

iPhone met de pagina 'Verstuur cadeau' geopend in de iTunes Store, met het bericht 'Heb je dit gezien? Ik denk dat je het geweldig zult vinden.'

Een app of een ander artikel cadeau doen

1. Open de App Store-app, de iTunes Store-app of de Boeken-app. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek het item op dat u cadeau wilt doen. U kunt geen gratis artikelen cadeau doen.
  3. Tik in de App Store op knop 'Meer' in de rechterbovenhoek van de productpagina van de app en tik vervolgens op 'Schenk app' knop 'Schenk'. Tik in de iTunes Store op knop 'Deel' en tik vervolgens op 'Schenk' knop 'Schenk'. Tik in de Boeken-app op knop 'Deel' en tik vervolgens op 'Schenk' knop 'Schenk'.
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  5. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, of op een bepaald tijdstip, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  6. Tik in de rechterbovenhoek op 'Volgende'.
  7. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  8. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

Met een iPhone, iPad of iPod touch kunt u geen afzonderlijke nummers cadeau doen. Als u een enkel nummer cadeau wilt doen, gebruikt u iTunes op de Mac of pc.

Vanaf een Mac of pc

U kunt bedragen of items cadeau doen. U kunt op een Mac items uit de iTunes Store of boeken uit Apple Books cadeau doen. U kunt op een pc items uit de iTunes Store cadeau doen. U kunt geen apps cadeau doen vanaf een Mac of pc.

Een bedrag cadeau doen

1. Open iTunes of Boeken en klik vervolgens op 'Store' of 'Book Store'. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Klik onder 'Direct naar' rechts in iTunes of Boeken op 'Stuur cadeau'.
  3. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  4. Voeg een bericht toe.
  5. Klik op het bedrag dat u cadeau wilt geven, of klik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  6. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
    Pagina 'App Store- en iTunes-cadeaus' met het bericht 'Gefeliciteerd!' en een bedrag van USD 30.
  7. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Volgende'.
  8. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  9. Klik op 'Koop cadeau' om het cadeau te bevestigen. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    De pagina 'Bevestig uw cadeau' toont het bedrag, het bericht, de datum waarop het cadeau wordt verzonden en het e-mailadres van de afzender en ontvanger.

Een item cadeau doen

1. Open iTunes of Boeken. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek het item op dat u cadeau wilt doen. U kunt geen gratis items cadeau doen.
  3. Klik op de pijl rechts van de prijs van het item Menu-knop 'Toon opties voor delen'.
    Een album in de iTunes Store met een pijl naast de prijs van het album.
  4. Kies in het menu de optie 'Geef [type item] cadeau'.
  5. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  6. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  7. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
    De pagina 'App Store- en iTunes-cadeaus' met een geselecteerd album en het bericht 'Ik dacht wel dat je dit leuk zou vinden. Veel plezier!'
  8. Klik in de rechterbenedenhoek op 'Volgende'.
  9. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  10. Klik op 'Koop cadeau' om de aankoop van het cadeau te bevestigen. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
    De pagina 'Bevestig uw cadeau' toont de naam van het album, het bedrag en het e-mailadres van de afzender en ontvanger.

Een cadeau inwisselen of opnieuw versturen

Wanneer iemand u een cadeau stuurt, ontvangt u daarover een e-mail. In die e-mail klikt u op 'Wissel in'. Het artikel wordt geopend en het downloaden begint. U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.

Als u een cadeau hebt verstuurd maar de ontvanger geen e-mail heeft gekregen, stuurt u het App Store- en iTunes-cadeau opnieuw. U kunt een cadeau net zo lang opnieuw versturen tot de ontvanger het inwisselt. Voordat u het cadeau opnieuw verstuurt, controleert u of het e-mailadres van de ontvanger correct is.

Een cadeau annuleren of kijken of een cadeau is ingewisseld

Wanneer de ontvanger het App Store- en iTunes-cadeau inwisselt, krijgt u een e-mail met een regelitem 'App Store- en iTunes-cadeau voor [e-mailadres]'.

Als u een cadeau wilt annuleren, kunt u tot twee dagen voor de geplande levering contact opnemen met Apple Support.

Meer informatie

• Wanneer u een App Store- en iTunes-cadeau koopt, wordt dit afgeschreven van de betaalmethode die voor uw Apple ID staat geregistreerd, ook als u nog Store-tegoed hebt. Een App Store- en iTunes-cadeau kan niet worden aangeschaft met Store-tegoed.
  • Als u Delen met gezin gebruikt en Vraag om te kopen is ingeschakeld bij de account, kunt u geen cadeaus kopen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.