Een cadeau sturen vanuit de App Store, iTunes Store, Apple Books en meer

U kunt apps, muziek, films, tv-programma's, boeken, audioboeken of geld geven als Apple ID-tegoed.

Als u iets speciaals vindt in de Apple Store, iTunes Store of Apple Books, kunt u het cadeau doen aan een vriend of gezinslid. U kunt iemand ook geld sturen als Apple ID-tegoed, zodat diegene iCloud-opslag kan kopen, voor abonnementen als Apple Music kan betalen of iets in de App Store, iTunes Store of Apple Books kan kopen.

De cadeauontvanger moet een Apple ID hebben in uw land of regio. Als u zich bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bevindt, kunt u geen cadeau sturen naar een vriend die in Australië woont.

U kunt niet in alle landen en regio's cadeaus sturen. De beschikbaarheid van de Stores kan eveneens verschillen per land of regio. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Een cadeau sturen

Een cadeau sturen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of Boeken-app. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Zoek het item op dat u cadeau wilt doen.
  3. Zoek en tik op de cadeauknop:
    • Tik in de App Store op de knop 'Deel'  en tik vervolgens op 'Geef app cadeau' .
    • Tik in de iTunes Store op de knop 'Deel'  en tik vervolgens op 'Cadeau'
    • Tik in de Boeken-app op 'Cadeau' .
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  5. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het geschenk later wilt versturen, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  6. Tik op 'Volgende'.
  7. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  8. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

U kunt een gratis item niet cadeau doen, maar u kunt op de knop 'Deel'  tikken om iemand een koppeling naar het item te sturen.

Een cadeau sturen vanaf een computer

1. Open de Muziek-app of Apple Books. Of open iTunes op een pc.
  2. Zoek in de iTunes Store of Book Store het item dat u cadeau wilt doen.
  3. Klik op de knop om deelopties te tonen menuknop om deelopties te tonen naast de prijs van het item.
    De iTunes Store met een album van Whitney dat u als cadeau kunt versturen.
  4. Kies in het menu dat verschijnt de optie 'Geef [type item] cadeau'.
  5. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  6. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  7. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u een datum in.
    De App Store- en iTunes-cadeaupagina waar u het e-mailadres van de ontvanger en een optioneel bericht invoert.
  8. Klik op 'Volgende'.
  9. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  10. Klik op 'Koop cadeau' om de aankoop van het cadeau te bevestigen.

U kunt een gratis item niet cadeau doen, maar u kunt op de knop om deelopties te tonen menuknop om deelopties te tonen klikken om een koppeling naar het item te delen.

Apple ID-tegoed versturen

Als u Apple ID-tegoed verstuurt, kan de ontvanger het gebruiken om voor iCloud-opslag, abonnementen als Apple Music of items in de App Store, iTunes Store of Apple Books te betalen.

Apple ID-tegoed cadeau doen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app.
  2. Tik op uw foto of op de knop 'Log in'  bovenaan het scherm. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Tik op 'Verstuur cadeaubon per e-mail'.
    iPhone met de optie om een cadeaubon per e-mail te versturen.
  4. Voer het e-mailadres van de ontvanger in. Voeg indien gewenst een bericht toe.
  5. Tik op het bedrag dat u cadeau wilt doen of tik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  6. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het geschenk later wilt versturen, tikt u op 'Vandaag' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
  7. Tik op 'Volgende'.
  8. Selecteer een thema voor het cadeau en tik op 'Volgende'.
  9. Tik op 'Koop' en tik op 'Koop nu' om te bevestigen.

Apple ID-tegoed cadeau doen vanaf een computer

1. Open de iTunes Store in de Muziek-app of de Book Store in Apple Books. Of open iTunes op een pc.
  2. Klik op 'Stuur cadeau' onder 'Direct naar'.
    iTunes Store op een Mac met 'Direct naar', inclusief 'Stuur cadeau' en 'Code inwisselen'.
  3. Voer het e-mailadres van de ontvanger in.
  4. Voeg een bericht toe.
  5. Klik op het bedrag dat u cadeau wilt geven, of klik op 'Anders' om een ander bedrag in te voeren.
  6. Standaard wordt het cadeau meteen verstuurd nadat u het hebt gekocht. Als u het cadeau later wilt versturen, selecteert u 'Andere datum' en stelt u de datum in waarop het cadeau moet worden verstuurd.
    De App Store- en iTunes-cadeaupagina waar u het e-mailadres van de ontvanger en een optioneel bericht als 'Gefeliciteerd' invoert.
  7. Klik op 'Volgende'.
  8. Selecteer een thema voor het cadeau en klik op 'Volgende'.
  9. Klik op 'Koop cadeau' om het cadeau te bevestigen.

Een cadeau opnieuw versturen

Als u iemand een cadeau stuurt, ontvangt hij/zij een melding per e-mail. In de e-mail kan de ontvanger tikken of klikken op de inwisselknop om het cadeau in te wisselen. Het item wordt geopend en het downloaden naar het apparaat of de computer begint. U krijgt vervolgens een e-mail met een artikelregel waarin staat 'App Store- en iTunes-cadeau voor [e-mailadres]'.

Als u een cadeau verstuurt en de ontvanger geen e-mail krijgt, stuurt u het cadeau opnieuw.

Een cadeau opnieuw versturen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open Instellingen.
  2. Tik op uw naam en tik vervolgens op 'iTunes Store en App Store'.
  3. Tik op uw Apple ID bovenaan het scherm en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  4. Tik op 'Cadeaus'. Als u 'Cadeaus' niet ziet staan, dan hebt u de laatste tijd met deze Apple ID geen cadeaus gekocht.
  5. Tik op het cadeau dat u opnieuw wilt versturen.
  6. Tik op 'Stuur cadeau opnieuw'. Als u 'Stuur cadeau opnieuw' niet ziet staan, is het al ingewisseld.
    Voordat u het cadeau opnieuw verstuurt, controleert u of het e-mailadres van de ontvanger correct is. Als u het e-mailadres van de ontvanger wilt wijzigen, tikt u in het scherm 'Details' voor het cadeau op het e-mailadres.

Een cadeau opnieuw versturen vanaf een computer

1. Open de Muziek-app of Apple Books. Of open iTunes op een pc.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het scherm. (Kies in Apple Books het menu 'Store' > 'Toon mijn Apple ID'.) U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Scrol naar het gedeelte 'Aankoopgeschiedenis' op de pagina 'Accountinformatie' en klik op 'Beheer cadeaus'.
    Als u 'Beheer cadeaus' niet ziet staan, hebt u de laatste tijd met deze Apple ID geen App Store- en iTunes-cadeaus gekocht.
  4. Klik op 'Bekijk' naast het cadeau dat u opnieuw wilt versturen.
  5. Klik op 'Stuur cadeau opnieuw'. Voordat u het cadeau opnieuw verstuurt, controleert u of het e-mailadres van de ontvanger correct is. Om het e-mailadres van de ontvanger te wijzigen, wijzigt u het adres in het vakje onder 'Ontvanger'.

Meer informatie

• Als u een cadeau wilt annuleren, kunt u tot twee dagen voor de geplande levering contact opnemen met Apple Support.
  • Cadeaus worden afgeschreven via de betaalmethode die voor uw Apple ID geregistreerd staat, ook als u nog Store-tegoed hebt. U kunt geen cadeaus kopen met tegoed.
  • Als u 'Delen met gezin' gebruikt en 'Vraag om te kopen' is ingeschakeld bij de account, kunt u geen cadeaus kopen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.