Apps, muziek, films en meer van Apple cadeau geven

Iets speciaals gevonden in de App Store, iTunes Store of Apple Books? Stuur het naar een vriend of familielid. En als u niet weet wat u cadeau moet geven, kunt u een cadeaubon e-mailen.

Een cadeau sturen

Cadeaus worden verrekend via uw betaalmethode, niet met uw Apple accountsaldo.

Een cadeau sturen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de App Store-app, iTunes Store-app of Boeken-app.
  2. Tik op het item dat u cadeau wilt geven.
  3. Tik op de Cadeau-knop:
    • Tik in de App Store op de knop 'Deel'  en tik vervolgens op 'Geef app cadeau' .
    • Tik in de iTunes Store op de knop 'Deel'  en tik vervolgens op 'Cadeau'
    • Tik in de Book Store op 'Geef cadeau' .
  4. Volg de instructies op het scherm om uw cadeau een persoonlijk tintje te geven en het te versturen.
  5. Nadat het cadeau is verstuurd, ontvangt de ontvanger een e-mail. Wanneer deze de e-mail opent en op 'Wissel in' klikt, wordt het item automatisch gedownload naar het apparaat van de ontvanger.

Een cadeau versturen vanaf uw computer

1. Open op de Mac de iTunes Store in de Apple Music-app. Of open iTunes op een pc.
  2. Zoek het item op dat u cadeau wilt geven.
  3. Klik op de pijlknop  naast de prijs van het item om opties voor delen weer te geven.
    iTunes Store in de Apple Music-app met de pijlknop naast de prijs
  4. Kies 'Geef [itemtype] cadeau'.
  5. Volg de instructies op het scherm om uw cadeau een persoonlijk tintje te geven en het te versturen.
  6. Nadat het cadeau is verstuurd, ontvangt de ontvanger een e-mail. Wanneer deze de e-mail opent en op 'Wissel in' klikt, wordt het item automatisch gedownload naar het apparaat van de ontvanger.

Een cadeau opnieuw versturen

Als de ontvanger de e-mail met de inwisselknop niet kan vinden, kunt u het cadeau opnieuw versturen.

Een cadeau opnieuw sturen vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op uw naam.
  3. Tik op 'Media en aankopen' en tik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Log in met uw Apple ID.
  5. Tik op 'Cadeaus'.
  6. Tik op het cadeau dat u opnieuw wilt versturen.
  7. Controleer of het e-mailadres van de ontvanger correct gespeld is. Als u het e-mailadres van de ontvanger moet wijzigen, tikt u op het e-mailadres, tikt u er opnieuw op en voert u het juiste adres in.
  8. Tik op 'Stuur cadeau opnieuw'. Als u 'Stuur cadeau opnieuw' niet ziet staan, is het al ingewisseld.

Een cadeau opnieuw versturen vanaf uw computer

1. Open de Muziek-app. Of open iTunes op een pc.
  2. Kies in de menubalk 'Account' > 'Toon mijn account'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. De pagina 'Accountinformatie' wordt weergegeven. Scrol naar het gedeelte 'Aankoopgeschiedenis' en klik op 'Beheer cadeaus'.
  4. Klik op 'Wijzig' naast het cadeau dat u opnieuw wilt versturen.
  5. Controleer of het e-mailadres van de ontvanger correct gespeld is. Als u het e-mailadres van de ontvanger moet wijzigen, klikt u op het e-mailadres en wijzigt u het.
  6. Klik op 'Stuur cadeau opnieuw'.

Als er iets misgaat wanneer u een cadeau verstuurt

• De cadeauontvanger moet een Apple ID hebben in uw land of regio. Als u zich bijvoorbeeld in de Verenigde Staten bevindt, kunt u geen cadeau sturen naar een vriend die in Australië woont.
  • In sommige regio's kunt u geen cadeaus versturen. De beschikbaarheid van de Stores kan eveneens verschillen per land of regio. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.
  • Als u 'Delen met gezin' gebruikt en Vraag om te kopen is ingeschakeld voor uw account, kunt u geen cadeaus kopen.
  • Met een iPhone, iPad of iPod touch kunt u geen afzonderlijke nummers cadeau geven. Als u een enkel nummer cadeau wilt geven, moet u een Mac of pc gebruiken.
  • Op een Mac of pc kunt u geen apps, tv-programma's of films cadeau geven. Als u zo'n item cadeau wilt geven, moet u een iPhone, iPad of iPod touch gebruiken.
  • U kunt geen gratis app of item cadeau geven. U kunt wel op de Deel-knop  of de pijlknop  tikken om een link naar de app of het item te delen.

Een cadeau annuleren

Als u een cadeau wilt annuleren, kunt u tot twee dagen voor de geplande leverdatum contact opnemen met Apple Support.

Een cadeaubon per e-mail versturen

De ontvanger kan een Apple Gift Card of een App Store & iTunes-cadeaubon inwisselen voor Apple accountsaldo. Dat tegoed kan dan worden gebruikt om er abonnementen van te kopen, bijvoorbeeld op Apple Music, Apple Arcade of Apple TV+. Het tegoed kan ook worden gebruikt voor apps, films, boeken en meer van Apple.

Een cadeaubon versturen per e-mail

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.