Hoe u kunt weten of Bonjour voor Windows is geïnstalleerd

Hier vindt u enkele manieren om na de installatie van Bonjour voor Windows te controleren of de software naar behoren werkt.

De knoppenbalk van Internet Explorer controleren

1. Start Internet Explorer.
  2. In de knoppenbalk van de browser ziet u het symbool van Bonjour (een wervelend symbool). Als u geen symbool van Bonjour ziet, is de software niet geïnstalleerd op de computer (raadpleeg ‘Verwijderen en opnieuw installeren’ hieronder).
  3. Als u het symbool ziet, klikt u erop om een venster weer te geven waar de Bonjour-voorzieningen worden weergegeven die in het netwerk beschikbaar zijn. Als u dit venster ziet, werkt de software naar behoren.

Als Bonjour niet meer zoals verwacht werkt, is de gemakkelijkste manier om de software opnieuw aan de praat te krijgen, deze verwijderen en opnieuw installeren (zie hieronder).

Op een menu in de Explorer-balk klikken

Als in het venster van Internet Explorer geen knoppenbalk met het symbool van Bonjour wordt weergegeven (de knoppenbalk kan op sommige computers zijn uitgeschakeld), zoekt u het submenu van de Explorer-balk. U kunt het Bonjour-menu-item gebruiken om de functie van het pictogram in de knoppenbalk te dupliceren. Doe het volgende om het te vinden:

1. Klik op het menu ‘Beeld’ en wijs de Explorer-balk aan.
  2. Als de software is geïnstalleerd, wordt er een submenu weergegeven met Bonjour als menu-item.
  3. Klik op ‘Bonjour’ om links een browserpaneel weer te geven met de Bonjour-voorzieningen die in het netwerk beschikbaar zijn.

Verwijderen en opnieuw installeren

Als u na de installatie van Bonjour geen van de bovenstaande items ziet, probeert u de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

1. Ga naar het Configuratiescherm en klik op ‘Software’.
  2. Selecteer ‘Bonjour’ in de lijst.
  3. Klik op ‘Wijzigen/Verwijderen’.
  4. Kies ‘Verwijderen’ en volg de instructies op het scherm.
  5. Installeer Bonjour voor Windows opnieuw vanaf de Apple-website of de bij de software meegeleverde media.