iPhoto 6 en hoger: de iPhoto-bibliotheek opnieuw opbouwen

Lees hier hoe u de iPhoto-bibliotheek opnieuw opbouwt in iPhoto 6 en hoger.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

iPhoto bevat een functie waarmee u de geselecteerde iPhoto-bibliotheek opnieuw kunt opbouwen. Soms kunt u door de bibliotheek opnieuw op te bouwen, bepaalde problemen oplossen, bijvoorbeeld als de bibliotheek onleesbaar lijkt, als er foto's ontbreken of als er andere problemen zijn met het lezen van de iPhoto-bibliotheekstructuur.

Belangrijk:

Maak een reservekopie van uw bestaande iPhoto-bibliotheek voordat u de functie 'Bouw opnieuw op' gebruikt. Met een reservekopie kunt u de iPhoto-bibliotheek herstellen als tijdens het opnieuw opbouwen een onverwachte gebeurtenis optreedt waardoor de bibliotheek niet correct kan worden opgebouwd.

Voordat u de bibliotheek opnieuw opbouwt, installeert u eventuele iPhoto-updates met Software-update. Als u het probleem met een software-update kunt oplossen, hoeft u de bibliotheek niet opnieuw op te bouwen. U doet er ook goed aan op de pagina Apple Support naar uw specifieke iPhoto-symptoom te zoeken voordat u de bibliotheek opnieuw opbouwt. Mogelijk is er inmiddels een specifieker artikel of een relevantere oplossing beschikbaar.

De iPhoto-bibliotheek opnieuw opbouwen:

1. Stop iPhoto als het programma is geopend.
  2. Houd de toetsen Command en Option op het toetsenbord ingedrukt.
  3. Open iPhoto.
  4. Houd de toetsen ingedrukt totdat u wordt gevraagd om de bibliotheek opnieuw op te bouwen.
  5. Er verschijnt nu een venster met opties voor het opnieuw opbouwen van de bibliotheek. Selecteer de opties die u wilt gebruiken.
  6. Klik op 'Bouw opnieuw op' om het opbouwproces te starten. Het opbouwproces kan enige minuten duren.
    fotobibliotheek opnieuw opbouwen

Gebruik deze richtlijnen om te bepalen welke opties u in het opbouwvenster kiest:

• Selecteer de optie(s) om miniaturen opnieuw op te bouwen alleen als de miniaturen een probleem lijken te veroorzaken (als ze grijs of leeg zijn, ontbreken of niet overeenkomen).
  • Selecteer de optie om niet-gekoppelde foto's te herstellen als er foto's lijken te ontbreken in de iPhoto-bibliotheek. iPhoto onderzoekt de bibliotheekmap op foto's die momenteel niet worden weergegeven in Albums of Gebeurtenissen in de iPhoto-bronlijst.
  • Selecteer in iPhoto '08 en hoger de optie om de bestandsbevoegdheden voor de iPhoto-bibliotheek te onderzoeken en te herstellen als blijkt dat u bepaalde foto's niet kunt bewerken of de iPhoto-bibliotheek niet kan worden geopend. Raadpleeg iPhoto 6 kan niet worden geopend vanwege waarschuwingen over bevoegdheden voor meer informatie.
  • Selecteer in iPhoto '08 de optie 'Bouw iPhoto-bibliotheekdatabase opnieuw op' als iPhoto onverwacht stopt wanneer u het programma opent of blijft hangen bij het laden van foto's.
  • Selecteer in iPhoto '09 de optie 'Bouw iPhoto-bibliotheekdatabase opnieuw op vanaf automatische reservekopie' als iPhoto onverwacht stopt wanneer u het programma opent of blijft hangen bij het laden van foto's. Deze optie is vergelijkbaar met de optie 'Bouw iPhoto-bibliotheekdatabase opnieuw op' in iPhoto '08, maar biedt ook de mogelijkheid om een database opnieuw te genereren op basis van een automatisch gemaakte reservekopie van een bibliotheekdatabase. Wanneer u uw bibliotheekdatabase met deze optie opnieuw hebt opgebouwd, vindt u de originele databasebestanden in de map 'Voor herstel' in het bibliotheekpakket.
  • In iPhoto '11 selecteert u de optie 'Herstel de iPhoto-bibliotheekdatabase' om te controleren of de iPhoto-bibliotheekdatabase inconsistenties bevat en deze indien nodig te repareren. iPhoto '11 bevat ook de optie 'Bouw iPhoto-bibliotheekdatabase opnieuw op vanaf automatische reservekopie' die hetzelfde doet als in iPhoto '09 uitvoert maar alleen dient te worden gebruikt als de optie 'Herstel de iPhoto-bibliotheekdatabase' niet helpt.

Opmerking: 'herstelde' foto's verschijnen mogelijk niet in hun originele album in de bronlijst. U vindt deze nu in het nieuw aangemaakte album 'Herstelde foto's' in de bronlijst.

Meer informatie

iPhoto 9.3 en nieuwere versies bevatten het nieuwe dialoogvenster 'Eerste hulp voor bibliotheek' in plaats van de oudere opties voor het opnieuw opbouwen.

dialoogvenster 'Eerste hulp voor bibliotheek'