Als de firewall in Windows iTunes blokkeert

Tenzij u iTunes als een uitzondering toevoegt, kan de firewall in Windows voorkomen dat iTunes toegang heeft tot internet.

Volg deze stappen om te verzekeren dat de firewall van een Windows-pc iTunes niet blokkeert:

1. Druk op de Windows-toets van het toetsenbord. Als het toetsenbord geen Windows-toets heeft, drukt u op de toetsen Control (Ctrl) en Escape (Esc) van het toetsenbord.
  2. Klik op het vergrootglas of het zoekveld. Voer in het zoekveld firewall.cpl in.
  3. Klik op firewall.cpl. Het venster Windows Firewall wordt geopend.
  4. Windows 10 en 8: klik op ‘Een app of onderdeel toegang geven via Windows Firewall’.
  5. Windows 7: klik op ‘Een programma of onderdeel toegang geven via Windows Firewall’.
  6. Klik op Instellingen wijzigen.
  7. Zorg ervoor dat iTunes voor particuliere en openbare netwerken is geselecteerd.
    Zorg ervoor dat Bonjour alleen voor particuliere netwerken is geselecteerd.
  8. Als de programma’s niet in de lijst verschijnen:
    Windows 10 en 8: klik op Een andere app toestaan.
    Windows 7: klik op Een ander programma toestaan.
  9. Als iTunes niet wordt weergegeven, klikt u op Bladeren en gaat u naar het programma iTunes (doorgaans in C:\Program Files\iTunes\).
    Als Bonjour niet wordt weergegeven, klikt u op Bladeren en gaat u naar mDNSResponder (doorgaans in C:\Program Files\Bonjour\).
  10. Klik op Openen nadat u een van de programma’s hebt geopend.
  11. Windows 10 en 8: klik in het venster Een app toevoegen op Toevoegen.
    Windows 7: klik in het venster Een programma toevoegen op Toevoegen.
  12. Windows 10 en 8: klik in het venster Toegestane apps op OK.
    Windows 7: klik in het venster Toegestane programma’s op OK.
  13. Sluit het venster Windows Firewall.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.