Afbeeldingen wijzigen en pdf's markeren met Voorvertoning op uw Mac

Lees hoe u pdf's kunt markeren en ondertekenen, afbeeldingen kunt wijzigen en meer.

Voorvertoning voor Mac

Pdf's markeren

U kunt tekst en opmerkingen aan pdf's toevoegen, documenten ondertekenen, tekst markeren en meer.

Tekst toevoegen

1. U kunt in de meeste pdf's op een tekstveld klikken en typen.
  2. Als u geen tekst kunt toevoegen aan een bestaand tekstveld, kunt u een tekstvak toevoegen. Kies 'Extra's' > 'Annoteer' > 'Tekst'. Vervolgens kunt u typen. U kunt een tekstvak naar overal in het document verplaatsen.
  3. Als u de lettertype-, grootte- en kleuropties voor tekst in een tekstvak wilt weergeven, kiest u 'Weergave' > 'Toon markeringsknoppenbalk' en klikt u op Tekststijl.

Tekst markeren

1. Als u de markeermodus wilt in- of uitschakelen, klikt u op knop voor markeermodus. Wanneer de markeermodus is ingeschakeld, is deze markeerknop geselecteerd.
  2. Als u de kleur wilt wijzigen of als u wilt overschakelen op doorgehaald of onderstreept, klikt u op inlasteken omlaag naast knop voor markeermodus en kiest u een optie.
  3. Wanneer de markeermodus is ingeschakeld, verschijnen markeringen telkens wanneer u tekst selecteert.
  4. Als u een markering wilt verwijderen, Control-klikt u op de tekst en kiest u 'Verwijder markering'.

Notities toevoegen

1. Kies 'Extra's' > 'Annoteer' > 'Notitie'.
  2. Als u de notitie wilt openen, klikt u op het notitievak. Vervolgens kunt u typen.
  3. Als u de notitie wilt sluiten, klikt u buiten het notitievak. U kunt notities naar overal in het document verplaatsen.
  4. Als u alle notities en markeringen wilt zien, kiest u 'Weergave' > 'Markeringen en notities'.

Uw handtekening toevoegen

1. Klik op knop voor markeringsknoppenbalk en klik daarna op knop voor handtekening.
  2. Klik op 'Maak handtekening aan' en kies een van deze opties:
    • Als u een trackpad hebt, kunt u uw vinger gebruiken om uw handtekening te zetten. Als u een Force Touch-trackpad hebt, kunt u harder op het trackpad drukken om uw handtekening te zetten met een donkerdere lijn. Nadat u uw handtekening hebt gezet, drukt u op een toets op het toetsenbord.
    • Als u een ingebouwde camera hebt, zet u uw handtekening op een stuk papier en houd u het papier voor de camera.
  3. Klik op 'Gereed'.
  4. Kies uw handtekening om deze aan het document toe te voegen. U kunt de handtekening naar overal in het document verplaatsen en het formaat van de handtekening wijzigen.
    Voorbeeld-pdf met toegevoegde markeringen

Afbeeldingen wijzigen

• Bijsnijden: sleep om het bijsnijdgebied te selecteren en kies 'Extra's' > 'Snij bij'.
  • Roteren: kies 'Extra's' > 'Roteer linksom' of 'Roteer rechtsom'.
  • Kleur aanpassen: kies 'Extra's' > 'Pas kleur aan' en versleep een schuifknop om een aanpassing te doen.
  • Grootte aanpassen: kies 'Extra's' > 'Pas grootte aan', voer de gewenste afmetingen in en klik op 'OK'.
  • Snel toegang tot wijzigingsregelaars: klik op knop voor markeringsknoppenbalk.
    Foto's wijzigen in Voorvertoning

Delen en exporteren

• Als u uw bestand wilt delen, kiest u 'Archief' > 'Deel' en kiest u een optie.
  • Als u uw document of afbeelding in een andere structuur wilt bewaren, kiest u 'Archief' > 'Exporteer'. Kies dan een structuur en klik op 'Bewaar'.