Op de Mac verbinding maken met internet

Lees hoe u wifi, een persoonlijke hotspot en Ethernet gebruikt om verbinding met internet te maken.

Wifi gebruiken

Lees hoe u verbinding maakt met een open, beveiligd of verborgen wifinetwerk. U kunt ook een nieuw wifinetwerk opzetten.

Lijst van wifinetwerken

Verbinding maken met een wifinetwerk

Klik op symbool voor wifi in de menubalk en kies een netwerk. Als wifi uitgeschakeld is, klikt u op symbool voor 'Wifi uit' en selecteert u 'Schakel wifi in'.*

Als u verbinding maakt met een openbaar wifinetwerk, verschijnt er mogelijk een venster met algemene voorwaarden die u moet accepteren om verbinding te kunnen maken.

Verbinding maken met een beveiligd netwerk

Beveiligde wifinetwerken zijn beveiligd met een wachtwoord. Bij de naam van zo'n netwerk staat hangslotsymbool.

1. Klik op symbool voor wifi in de menubalk. Als wifi uitgeschakeld is, klikt u op symbool voor 'Wifi uit' en selecteert u 'Schakel wifi in'.*
  2. Kies een netwerk.
  3. Voer het wachtwoord in en klik op 'Verbind'. Neem contact op met de netwerkbeheerder als u het wachtwoord van het wifinetwerk niet weet.

Verbinding maken met een verborgen wifinetwerk

1. Klik op symbool voor wifi in de menubalk. Als wifi uitgeschakeld is, klikt u op symbool voor 'Wifi uit' en selecteert u 'Schakel wifi in'.*
  2. Kies 'Verbind met ander netwerk'.
  3. Voer de naam van het netwerk in. Zorg dat u de naam van het netwerk correct invoert.
  4. Als het netwerk beveiligd is, kiest u het beveiligingstype en voert u vervolgens het wachtwoord in.
  5. Klik op 'Verbind'.

Lees wat u moet doen als u geen verbinding kunt maken met een verborgen netwerk.

Een wifinetwerk opzetten

Als er op uw locatie een internetaansluiting is, kunt u op uw modem een AirPort-basisstation of een router van een andere fabrikant aansluiten om een wifinetwerk op te zetten. Raadpleeg de installatiehandleiding voor uw AirPort-basisstation of de handleiding van uw router voor instructies.

* Als het wifisymbool niet in de menubalk staat, kunt u het weer toevoegen. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Netwerk', klik op 'Wifi' en selecteer vervolgens 'Toon wifistatus in menubalk'.

Persoonlijke hotspot gebruiken

Bij de meeste mobiele abonnementen kunt u de mobiele verbinding van uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) delen met uw Mac.

Lees hoe u een persoonlijke hotspot opzet.

Ethernet gebruiken

Als u via een kabel verbinding met internet wilt maken, sluit u een Ethernet-kabel aan op uw router of modem en op de Ethernet-poort symbool voor Ethernet van uw Mac.

Voor sommige Macs hebt u een Ethernet-adapter nodig, zoals de Belkin USB-C-naar-Gigabit Ethernet-adapter of de Apple Thunderbolt-naar-Gigabit Ethernet-adapter.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.