De Spotlight-index op uw Mac opnieuw opbouwen

Als zoeken op de Mac niet het verwachte resultaat oplevert, kan het helpen om de Spotlight-index opnieuw op te bouwen.

1. Kies het Apple-menu ()> 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Spotlight'.
  2. Klik op het tabblad Privacy.
  3. Sleep de map of schijf die u opnieuw wilt indexeren naar de lijst van locaties die Spotlight bij het zoeken moet overslaan. Of klik op '+' en selecteer de map of schijf die u wilt toevoegen.
    U moet eigenaarsbevoegdheden hebben voor items die u aan het tabblad Privacy wilt toevoegen. Meer informatie over bevoegdheden vindt u door Help te selecteren op de menubalk van de Finder en te zoeken op 'bevoegdheden'.
  4. Vanuit dezelfde lijst van locaties selecteert u de zojuist toegevoegde map of schijf. klik op de knop Verwijder (–) om deze uit de lijst te verwijderen.
  5. Stop Systeemvoorkeuren. Spotlight maakt nu een nieuwe index van de inhoud van de map of schijf.