De Spotlight-index op uw Mac opnieuw opbouwen

Als u onverwachte resultaten krijgt bij het zoeken op uw Mac, kan het helpen om de Spotlight-index opnieuw op te bouwen.

Voordat u de Spotlight-index opnieuw opbouwt

De Spotlight-index opnieuw opbouwen

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Spotlight'.
  2. Klik op het tabblad 'Privacy'.
  3. Sleep de schijf of map die u opnieuw wilt indexeren naar de lijst met locaties die Spotlight bij het zoeken moet overslaan. Of klik op de knop met het plusteken (+) en selecteer de schijf of map die u wilt toevoegen.
    map met de naam 'Documenten' die naar de lijst 'Voorkom dat Spotlight deze locaties doorzoekt' in de systeemvoorkeuren van Spotlight is gesleept
    U kunt een item alleen aan het tabblad 'Privacy' toevoegen als u eigendomsrechten voor dat item heeft. Meer informatie over bevoegdheden vindt u door 'Help' te selecteren op de menubalk van de Finder en te zoeken op 'bevoegdheden'.
  4. Vanuit dezelfde lijst met locaties selecteert u de zojuist toegevoegde schijf of map. Klik op de knop 'Verwijder' (–) om deze uit de lijst te verwijderen.
    Tabblad 'Privacy' voor Spotlight-systeemvoorkeuren met knop voor toevoegen en verwijderen
  5. Stop Systeemvoorkeuren. Spotlight maakt nu een nieuwe index van de inhoud van de schijf of map. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid informatie die wordt geïndexeerd.