De softwareversie op een iPhone, iPad of iPod zoeken

U kunt de versie van de geïnstalleerde iOS-, iPadOS- of iPod-software op uw iPhone, iPad of iPod vinden met uw apparaat of uw computer.

iPhone met het scherm 'Info' waarop onder de naam van het apparaat de softwareversie te zien is.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u wilt weten welke softwareversie op uw apparaat is geïnstalleerd, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'.

Op een iPod, iPod classic, iPod nano of iPod mini

1. Druk meerdere keren op de menuknop tot het hoofdmenu verschijnt.
  2. Scrol naar en selecteer 'Instellingen' > 'Info'.
  3. De softwareversie van het apparaat verschijnt op dit scherm. Op de iPod nano (3e of 4e generatie) en de iPod classic drukt u op het scherm 'Info' twee keer op de selectieknop om de softwareversie weer te geven.

Op een iPod shuffle

Als u wilt weten welke softwareversie op uw iPod shuffle is geïnstalleerd, gebruikt u de Finder of iTunes op uw computer.

Met uw computer

U kunt de softwareversie van een apparaat ook vinden met uw computer. Volg deze stappen:

1. Op een Mac met macOS Catalina of hoger opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een Windows-pc opent u iTunes.
  2. Sluit het apparaat aan op de computer.
  3. Zoek het apparaat op uw computer. Kijk wat u kunt doen als uw computer uw iPhone, iPad of iPod niet herkent.
  4. Kijk onder het tabblad 'Algemeen' of 'Overzicht' om de softwareversie te zien.

Een Finder-venster op het tabblad 'Algemeen' voor een aangesloten apparaat, John's iPhone. De softwareversie staat boven in het venster.