De softwareversie op een iPhone, iPad of iPod zoeken

U kunt de versie van de geïnstalleerde iOS- of iPod-software op uw iPhone, iPad of iPod vinden met uw apparaat of in iTunes.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

Om de op uw apparaat geïnstalleerde iOS-versie te zoeken, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Over'.

Op een iPod, iPod classic, iPod nano of iPod mini

1. Druk meerdere keren op de menuknop tot het hoofdmenu verschijnt.
  2. Scrol naar en selecteer 'Instellingen' > 'Over'.
  3. De softwareversie van het apparaat verschijnt op dit scherm. Op de iPod nano (3e of 4e generatie) en de iPod classic drukt u in het scherm 'Info' twee keer op de selectieknop om de softwareversie weer te geven.

Op een iPod shuffle

De versie opzoeken vanuit iTunes.

Met iTunes

U kunt de softwareversie van een apparaat ook vinden in iTunes. Volg deze stappen:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Open iTunes en sluit het apparaat aan.
  3. Klik op het symbool van uw apparaat in de linkerbovenhoek van het iTunes-venster.
  4. Zoek in het onderdeel 'Samenvatting' of 'Instellingen' naar de softwareversie.

Als iTunes het apparaat niet herkent, leest u hier wat u moet doen.