Toezichtfuncties beheren in iTunes voor Windows

Gebruik in iTunes de opties voor ouders, bedrijven en onderwijsinstellingen om inhoudsbeperkingen in te stellen.

Dit artikel is alleen van toepassing op iTunes 7.1 of nieuwer op Windows-computers.

Systeembeheerders kunnen de opties voor ouders, bedrijven en onderwijsinstellingen in iTunes voor Windows gebruiken om inhoudsbeperkingen in te stellen.

Voor de stappen in dit artikel wordt Register-editor (Regedit.exe) gebruikt om wijzigingen aan te brengen in het Windows-register. Zelfs als je ervaring hebt met het gebruiken van Register-editor, kun je toch het beste eerst een reservekopie van het register maken. Als je een fout maakt, kan dat problemen veroorzaken met je computer of kan het verhinderen dat Windows start.

Registersleutels voor ouderlijk toezicht

Er zijn twee registersleutels om ouderlijk toezicht te beheren voor iTunes voor Windows.

In Windows XP en 32-bits Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls

In 64-bits Windows Vista, Windows 7, Windows 8 en Windows 10

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Wow6432Node\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls

Voorkeuren voor ouderlijk toezicht instellen

De gebruikersspecifieke waarde [SID] staat voor de beveiligings-ID van een gebruikersaccount. Een typische SID heeft de volgende notatie: S-1-5-21-1715567821-1202687629-839522115-1003.

Elke gebruikersaccount heeft een andere gebruikersspecifieke waarde [SID]. iTunes kan daarom voorkeuren voor ouderlijk toezicht voor elke individuele gebruiker bewaren in HKEY_LOCAL_MACHINE. Wil je voorkeuren voor ouderlijk toezicht instellen die worden overgenomen door nieuwe gebruikersaccounts, maak ze dan aan onder de volgende registersleutels.

Op 32-bits Windows-systemen

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default

Op 64-bits Windows-systemen

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default

iTunes 8.0.2 en hogere versies worden de waarden onder deze sleutels gebruikt wanneer gebruikersspecifieke waarden [SID] niet bestaan.

iTunes bewaart voorkeuren voor ouderlijk toezicht in vijf registerwaarden. iTunes gebruikt deze waarden wanneer ouderlijk toezicht is vergrendeld:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls\AdminGamesLimit

iTunes 8.0.2 en hogere versies worden deze waarden gebruikt wanneer gebruikersspecifieke waarden [SID] niet bestaan:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminGamesLimit

In iTunes worden deze waarden gebruikt wanneer ouderlijk toezicht is ontgrendeld:

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserFlags

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserMoviesLimit

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserTVShowsLimit

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserRatingSystemID

• HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\UserGamesLimit

Waarden voor UserFlags en AdminFlags

UserFlags- of AdminFlags-naam

Hexadecimale waarde

(alleen bij het handmatig wijzigen van de registerwaarde van de klanten)

Decimale waarde

(alleen bij het implementeren van de registerwaarde via Groepsbeleid)

Notities

kParentalFlags_Locked

0x00000001

1

kParentalFlags_DisablePodcasts

0x00000002

2

kParentalFlags_DisableMusicStore

0x00000004

4

kParentalFlags_DisableSharing

0x00000008

8

kParentalFlags_DisableExplicitContent

0x00000010

16

kParentalFlags_DisableRadio

0x00000020

32

Deze vlag schakelt alleen internetradio uit. Apple Music-radiostations worden niet uitgeschakeld.

kParentalFlags_RestrictMovieContent

0x00000040

64

kParentalFlags_RestrictTVShowContent

0x00000080

128

kParentalFlags_DisableCheckForUpdates

0x00000100

256

kParentalFlags_RestrictGames

0x00000200

512

kParentalFlags_DisableAutomaticDeviceSync

0x00000800

2048

kParentalFlags_DisableGetAlbumArtwork

0x00001000

4096

kParentalFlags_DisablePlugins

0x00002000

8192

kParentalFlags_DisableOpenStream

0x00004000

16384

kParentalFlags_DisableAppleTV

0x00008000

32768

kParentalFlags_DisableDeviceRegistration

0x00010000

65536

kParentalFlags_DisableDiagnostics

0x00020000

131072

kParentalFlags_AllowITunesUAccess

0x00040000

262144

toegevoegd in iTunes 8.1

kParentalFlags_RequireEncryptedBackups

0x00080000

524288

toegevoegd in iTunes 8.2

kParentalFlags_DisableHomeSharing

0x00100000

1048576

toegevoegd in iTunes 10

kParentalFlags_DisableCheckForAppUpdates

0x00200000

2097152

toegevoegd in iTunes 10

kParentalFlags_DisableCheckForDeviceUpdates

0x00400000

4194304

toegevoegd in iTunes 10

kParentlFlags_DisableFirstRunWelcomeWindow

0x01000000

16777216

toegevoegd in iTunes 10.2

kParentalFlags_DisableDeviceFileSharing

0x02000000

33554432

toegevoegd in iTunes 10.4

kParentalFlags_DisableExplicitBooks

0x04000000

67108864

toegevoegd in iTunes 11.0

kParentalFlags_DisableDefaultPlayerDialog

0x08000000

134217728

toegevoegd in iTunes 11.3

Waarden voor UserMoviesLimit, UserTVShowsLimit, AdminMoviesLimit en AdminTVShowsLimit

Deze registerwaarden zijn niet openbaar gemaakt. Systeembeheerders werken over het algemeen alleen met de voorkeuren voor ouderlijk toezicht die zijn ingesteld in de registerwaarden UserFlags en AdminFlags.

UserFlags, UserMoviesLimit en UserTVShowsLimit

Deze registerwaarden stellen een ontgrendeld ouderlijk toezicht voor. Deze worden ingesteld onder de sleutel HKEY_CURRENT_USER: gebruikers kunnen er dus naar schrijven, ook als ze geen verhoogde bevoegdheden hebben. Daarom moet je de registerwaarden niet gebruiken als je wilt voorkomen dat gebruikers je instellingen voor ouderlijk toezicht wijzigen.

iTunes volgt de beperkingen die zijn ingesteld in de registerwaarden UserFlags, UserMoviesLimit, UserTVShowsLimit, UserRatingSystemID en UserGamesLimit alleen wanneer:

• Er geen waarde is ingesteld voor AdminFlags in HKEY_LOCAL_MACHINE

• De bit kParentalFlags_Locked in de waarde AdminFlags is ingesteld op 0

AdminFlags, AdminMoviesLimit en AdminTVShowsLimit

Deze registerwaarden stellen een vergrendeld ouderlijk toezicht voor. Ze worden ingesteld onder de sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE; gebruikers hebben verhoogde bevoegdheden nodig om ernaar te kunnen schrijven.

iTunes controleert op een AdminFlags-waarde voor de huidige gebruiker die aangeeft dat het toezicht is vergrendeld. Indien een waarde bestaat, gebruikt iTunes die waarde en worden eventuele Userxxx-waarden onder HKEY_CURRENT_USER genegeerd.

In dit scenario kan het zijn dat Adminxxx-waarden niet de huidige instellingen voor ouderlijk toezicht weerspiegelen als het toezicht is ontgrendeld. Alleen de waarden voor Userxxx blijven behouden, maar het vergrendelde toezicht in AdminFlags blijft up-to-date.

Ouderlijk toezicht vooraf configureren

Als je ouderlijk toezicht vooraf wilt configureren, stel je de drie registerwaarden in de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls in voor elke gebruikersaccount.

Gebruik hiervoor een van de volgende methoden:

• Gebruik iTunes om de voorkeuren voor ouderlijk toezicht voor een gebruiker in te stellen en vergrendelen. Repliceer vervolgens de waarden voor die gebruiker onder de registersleutels voor andere beveiligings-ID's (SID's) van gebruikersaccounts. Voordat je dit doet, moet je ervoor zorgen dat je geen vlaggen hoeft in te stellen die niet kunnen worden beheerd vanuit de iTunes-gebruikersinterface.

• Gebruik Register-editor om de waarden voor ouderlijk toezicht in te stellen.

Stel de volgende waarden in om ouderlijk toezicht vooraf te configureren voor gebruikersaccounts die nog niet zijn gemaakt of gebruikt.

Voor 32-bits versies van iTunes in 32-bits versies van Windows, of 64-bits versies van iTunes in 64-bits versies van Windows:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminGamesLimit

Voor 32-bits versies van iTunes in 64-bits versies van Windows:

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminFlags

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminMoviesLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminTVShowsLimit

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminRatingSystemID

• HKEY_LOCAL_MACHINE\Wow6432Node\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\Parental Controls\Default\AdminGamesLimit

Als er geen accountspecifieke sleutels bestaan in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\iTunes\[SID]\Parental Controls, gebruikt iTunes de sleutels onder HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Apple Computer, Inc.\Parental Controls\Default.

Als je wilt voorkomen dat beperkte gebruikers het ouderlijk toezicht wijzigen, moet je ervoor zorgen dat de waarde kParentalFlags_locked is ingesteld in de sleutel AdminFlags.

Wanneer je deze vlaggen instelt, moet je het volgende onthouden:

• Je kunt deze vlaggen niet instellen in de iTunes-gebruikersinterface.

• Deze vlaginstellingen worden alleen toegepast wanneer je de sleutel kParentalFlags_Locked instelt. Als je AdminFlags niet vergrendelt, negeert iTunes de instellingen.

• Je moet deze vlaginstellingen instellen in AdminFlags. Als je ze instelt in UserFlags, worden ze niet afgedwongen.

UserFlags- of AdminFlags-naam

Hexadecimale waarde

(alleen bij het handmatig wijzigen van de registerwaarde van de klanten)

Decimale waarde

(alleen bij het implementeren van de registerwaarde via Groepsbeleid)

kParentalFlags_DisableCheckForUpdates

0x00000100

256

kParentalFlags_DisableAutomaticDeviceSync

0x00000800

2048

kParentalFlags_DisableGetAlbumArtwork

0x00001000

4096

kParentalFlags_DisablePlugins

0x00002000

8192

kParentalFlags_DisableOpenStream

0x00004000

16384

kParentalFlags_DisableAppleTV

0x00008000

32768

kParentalFlags_DisableDeviceRegistration

0x00010000

65536

kParentalFlags_DisableDiagnostics

0x00020000

131072

kParentalFlags_RequireEncryptedBackups

0x00080000

524288

kParentalFlags_DisableHomeSharing

0x00100000

1048576

kParentalFlags_DisableCheckForAppUpdates

0x00200000

2097152

kParentalFlags_DisableCheckForDeviceUpdates

0x00400000

4194304

Als je bijvoorbeeld de instelling 'Controleren op apparaatupdates' wilt uitschakelen, stel je de AdminFlags-registerwaarde voor kParentalFlags_locked en kParentalFlags_DisableCheckForAppUpdates in op 0x40000000.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Publicatiedatum: