Als u iTunes voor Windows niet kunt installeren of bijwerken

Lees hier wat u moet doen als u iTunes niet kunt installeren of bijwerken op een Windows-pc.

Als u een versie van iTunes hebt gedownload van de website van Apple, volgt u de stappen in dit artikel.

Als u Windows 10 hebt, kunt u iTunes ook downloaden van de Microsoft Store. Als u problemen hebt met installeren van iTunes van de website van Apple, downloadt u iTunes van de Microsoft Store. Als u iTunes niet kunt downloaden of bijwerken van de Microsoft Store, neemt u contact op met Microsoft voor hulp.

Als u iTunes niet op uw pc kunt installeren vanaf de website van Apple, of als u 'error 2' of 'Apple Application Support niet gevonden' krijgt na installatie van de software, volgt u de stappen hieronder in de gegeven volgorde.

Als u een andere fout ziet wanneer u iTunes probeert te starten, leest u hoe u problemen met onverwacht afsluiten of opstarten oplost.

Zorg dat u als beheerder bent ingelogd bij de computer

Als u niet zeker weet of u een beheerdersaccount hebt, leest u hoe u zich als administrator aanmeldt.

U kunt ook de helpfunctie van de computer raadplegen, contact opnemen met de IT-afdeling of support.microsoft.com/nl-nl bezoeken voor meer hulp.

Installeer de nieuwste Microsoft Windows-updates

Bezoek de website Microsoft Windows Update om de nieuwste updates te downloaden.

iTunes voor Windows vereist Windows 7 of hoger met het nieuwste Service Pack. Als u de updates niet kunt installeren, raadpleegt u de helpfunctie van de computer, neemt u contact op met de IT-afdeling of gaat u naar support.microsoft.com/nl-nl voor meer hulp.

Download de nieuwste versie van iTunes die op uw computer wordt ondersteund

Download iTunes van de website van Apple en klik vervolgens op 'Download' om het installatieprogramma van iTunes te downloaden. Klik op 'Opslaan' wanneer u hierom wordt gevraagd (en niet op 'Uitvoeren').

Als u Windows 10 hebt, kunt u de nieuwste versie van iTunes downloaden van de Microsoft Store. Als u iTunes uit de Microsoft Store haalt, hoeft u de resterende stappen in dit artikel niet uit te voeren. Als u iTunes hebt gedownload van de website van Apple, gaat u hieronder verder.

iTunes repareren

Klik rechts op het installatieprogramma dat u in stap 3 hebt gedownload ('iTunesSetup' of 'iTunes6464Setup') en kies 'Als administrator uitvoeren'.

Als u iTunes eerder hebt geïnstalleerd, wordt u in het installatieprogramma gevraagd de software te herstellen.

Wanneer de software is hersteld, start u de computer opnieuw op en probeert u iTunes te starten.

Achtergebleven onderdelen van een eerdere installatie verwijderen

Als iTunes niet kan worden geïnstalleerd of hersteld, moeten onderdelen van een eerdere installatie van iTunes wellicht worden verwijderd en moet de software opnieuw worden geïnstalleerd.

Lees hoe u iTunes en andere softwareonderdelen voor Windows Vista en lager verwijdert en opnieuw installeert.

Nummers die u bij de iTunes Store hebt gekocht of die u hebt geïmporteerd vanaf cd, worden standaard bewaard in de map 'Mijn muziek'. De muziek wordt niet verwijderd als iTunes wordt verwijderd.

Schakel conflicterende software uit

Sommige achtergrondprocessen kunnen verhinderen dat programma’s zoals iTunes worden geïnstalleerd.

Als u beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd en problemen ondervindt bij de installatie van iTunes voor Windows, moet u de beveiligingssoftware wellicht uitschakelen of verwijderen om de problemen op te lossen.

Start de computer opnieuw op

Nadat de computer opnieuw is opgestart, probeert u nogmaals iTunes te installeren.

Meer hulp

Als u een waarschuwingsbericht krijgt over een 'Windows Installer-pakket', volgt u deze stappen om de software te repareren via het Configuratiescherm van Windows.

Als u het probleem niet kunt oplossen door de stappen in deze artikelen uit te voeren, vindt u mogelijk een oplossing op de supportwebsite van Microsoft.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.