Als u iTunes voor Windows niet kunt installeren of bijwerken

Lees hier wat u moet doen als u iTunes niet kunt installeren of bijwerken op een Windows-pc.

Als u iTunes niet kunt installeren op een Windows-pc of als u na de installatie van de software ‘fout 2’ ziet, volgt u de onderstaande stappen in volgorde.

Als u een andere fout ziet wanneer u iTunes probeert te starten, leest u hoe u problemen met onverwacht afsluiten of opstarten oplost.

1. Verzeker u ervan dat u als beheerder bent ingelogd bij de computer.

Als u niet zeker weet of u een beheerdersaccount hebt, leest u hoe u zich als administrator aanmeldt. U kunt ook de helpfunctie van de computer raadplegen, contact opnemen met de IT-afdeling of support.microsoft.com/?ln=nl bezoeken voor meer hulp.

2. Installeer de nieuwste Microsoft Windows-updates.

Bezoek de website Microsoft Windows Update om de nieuwste updates te downloaden.iTunes voor Windows vereist Windows 7 of hoger met de nieuwste Service Pack. Als u de updates niet kunt installeren, raadpleegt u de helpfunctie van de computer, neemt u contact op met de IT-afdeling of gaat u naar support.microsoft.com/?ln=nl voor meer hulp.

3. Download de nieuwste, ondersteunde versie van iTunes voor uw pc vanaf een van de onderstaande koppelingen. Nadat u op de koppeling hebt geklikt, klikt u op Downloaden om het iTunes-installatieprogramma te downloaden. Klik op Opslaan wanneer u hierom wordt gevraagd (en niet op Uitvoeren). iTunes 12.1.3 is de nieuwste versie van iTunes die door Windows XP en Vista wordt ondersteund.

Windows 7 of hoger
    iTunes 12.1.3 voor Windows XP en 32-bits versie van Windows Vista
    iTunes 12.1.3 voor 64-bits versie van Windows Vista

4. Klik rechts op iTunesSetup of iTunes6464Setup (het installatieprogramma dat u in stap 3 hebt gedownload).

Als u Windows Vista of hoger hebt: kies ‘Als administrator uitvoeren’.
    Als u Windows XP hebt: kies Openen.

Als u iTunes eerder hebt geïnstalleerd, wordt u in het installatieprogramma gevraagd de software te herstellen.

Wanneer de software is hersteld, start u de computer opnieuw op en probeert u iTunes te starten.

5. Als iTunes niet kan worden geïnstalleerd of hersteld, moeten onderdelen van een eerdere installatie van iTunes wellicht worden verwijderd en moet de software opnieuw worden geïnstalleerd.

iTunes en andere softwareonderdelen voor Windows XP verwijderen en opnieuw installeren.
    iTunes en andere softwareonderdelen voor Windows Vista of hoger verwijderen en opnieuw installeren.

Nummers die u hebt aangeschaft in de iTunes Store of hebt geïmporteerd vanaf cd’s, worden standaard bewaard in de map Mijn muziek. De muziek wordt niet verwijderd als iTunes wordt verwijderd.

6. Schakel conflicterende software uit.

Sommige achtergrondprocessen kunnen verhinderen dat programma’s zoals iTunes worden geïnstalleerd.

Als u beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd en problemen ondervindt bij de installatie van iTunes voor Windows, moet u de beveiligingssoftware wellicht uitschakelen of verwijderen om de problemen op te lossen.

7. Start de computer opnieuw op.

8. Installeer iTunes opnieuw nadat de computer opnieuw is opgestart en de software van de pc is aangepast.

Meer hulp

Als u het probleem niet kunt oplossen door de stappen in dit artikel uit te voeren, vindt u mogelijk een oplossing op de supportwebsite van Microsoft.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: