De Apple TV Remote-app configureren

Met de Apple TV Remote-app kunt u een Apple TV bedienen met een iPhone, iPad of iPod touch. En in iOS 11 kunt u een Apple TV ook bedienen vanuit het bedieningspaneel.

Symbool Remote-app

In iOS 11 kunt u de Apple TV Remote toevoegen aan het bedieningspaneel zodat u door een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) kunt navigeren en het afspelen kunt bedienen. Of u kunt de Apple TV Remote-app vanaf de App Store downloaden voor meer functies, zoals Huidige en Game-modus.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel configureren

Zorg ervoor dat de iPhone, iPad of iPod touch is bijgewerkt naar iOS 11. Volg vervolgens deze stappen om de Apple TV Remote in het bedieningspaneel te configureren.

1. Voeg de Apple TV Remote toe aan het bedieningspaneel. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' > 'Pas regelaars aan' en tik op  naast 'Apple TV Remote'.
  2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het bedieningspaneel te openen en tik op de Apple TV Remote.
  3. Tik in de lijst op de Apple TV. Voer vervolgens de viercijferige toegangscode in die op het scherm van de Apple TV verschijnt.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt alleen met Apple TV 4K en Apple TV (4e generatie).

De Apple TV Remote-app configureren

1. Zorg ervoor dat u beschikt over de nieuwste software voor uw Apple TV en uw iOS-apparaat.
  2. Download de Apple TV Remote-app in de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch. Als u deze al hebt, controleert u of u de nieuwste versie hebt. Open de App Store en tik op 'Updates' om dit te controleren.
  3. Verbind uw iOS-apparaat met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  4. Open de Apple TV Remote-app op het iOS-apparaat en tik achtereenvolgens op 'Voeg Apple TV toe' en op de Apple TV. Ziet u de naam niet?
  5. Als u een Apple TV 4K of een Apple TV (4e generatie) gebruikt, wacht u tot een viercijferige toegangscode op de televisie verschijnt. Voer deze code in op het koppelvenster dat wordt weergegeven op uw iOS-apparaat. Als de code niet wordt weergegeven en u kunt de Apple TV bedienen, is het iOS-apparaat al gekoppeld en kunt u aan de slag met de app.

Nu kunt u uw Apple TV Remote-app gebruiken, die alleen geschikt is voor Apple TV.

Hulp krijgen

Als u de Apple TV Remote-app of de Apple TV Remote niet kunt configureren in het bedieningspaneel, moet u het volgende controleren:

• Controleer of uw iPhone, iPad of iPod touch is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV.
  • Zorg ervoor dat u beschikt over de nieuwste software voor uw apparaten en de Apple TV Remote-app. U hebt mogelijk een nieuwere versie van iOStvOS of de Apple TV Remote-app nodig.
  • U hebt een Apple TV 4K of Apple TV (4e generatie) nodig om de Apple TV Remote in het bedieningspaneel te gebruiken.