De Apple TV Remote-app instellen

Ontdek hoe u aan de slag gaat met de Apple TV Remote-app op de iPhone, iPad of iPod touch.

Als u de Apple TV Remote-app voor iOS wilt gebruiken, downloadt u de app in de App Store en koppelt u deze aan uw Apple TV. U kunt meerdere Apple TV Remote-apps koppelen aan een Apple TV. U kunt ook meerdere Apple TV's koppelen aan de Apple TV Remote-app.

Volg deze stappen

1. Zorg ervoor dat u beschikt over de nieuwste software voor uw Apple TV en uw iOS-apparaat.
  2. Download de Apple TV Remote-app in de App Store op uw iPhone, iPad of iPod touch. Als u dat al gedaan had, controleert u of u de nieuwste versie hebt. (Open de App Store en tik op 'Updates' om dit te controleren.)
  3. Verbind uw iOS-apparaat met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als uw Apple TV.
  4. Open de Apple TV Remote-app op uw iOS-apparaat en tik op de naam van uw Apple TV. Ziet u de naam niet?
  5. Koppel de app aan de hand van de instructies voor uw model Apple TV:
    • Als u een Apple TV (4e generatie) hebt, wacht u totdat er een viercijferige code op de televisie wordt weergegeven. Voer deze code in op het koppelvenster dat wordt weergegeven op uw iOS-apparaat.
    • Als u een Apple TV (2e of 3e generatie) hebt, wacht u totdat er een viercijferige code wordt weergegeven op uw iOS-apparaat. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Afstandsbedieningen' op uw Apple TV, selecteer de naam van uw iOS-apparaat en voer de viercijferige code in. Als uw Remote kapot is of ontbreekt, neemt u contact op met Apple Support.
      Selecteer de naam van uw iOS-apparaat via 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Afstandsbedieningen'.

Nu kunt u uw Apple TV Remote-app gebruiken, die alleen geschikt is voor Apple TV. Als u iTunes-materiaal wilt beheren op uw Mac of pc, bekijkt u informatie over de iTunes Remote-app.

Hulp krijgen

Als u de Apple TV Remote-app niet kunt instellen, controleert u het volgende:

• Controleer of uw iPhone, iPad of iPod touch is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als uw Apple TV.
  • Zorg ervoor dat u beschikt over de nieuwste software voor uw apparaten en de Apple TV Remote-app. U hebt bijvoorbeeld mogelijk een nieuwere versie nodig van iOSApple TV-software of de Apple TV Remote-app.
Laatst gewijzigd op: