De Apple TV Remote configureren op uw iPhone of iPad

Met de Apple TV Remote in het bedieningspaneel bedient u uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv met uw iPhone of iPad.

De Apple TV Remote toevoegen aan het bedieningspaneel

• Als u de nieuwste versie van iOS of iPadOS hebt, is de Apple TV Remote automatisch toegevoegd aan het bedieningspaneel.
  • Als u een eerdere versie van iOS of iPadOS hebt, kunt u de Apple TV Remote handmatig toevoegen aan het bedieningspaneel. Ga naar 'Instellingen' > 'Bedieningspaneel' en tik op 'Voeg toe'  naast 'Apple TV Remote'.

Als u de Apple TV Remote wilt gebruiken met een met AirPlay 2 compatibele smart-tv, voegt u de smart-tv toe aan de Woning-app en wijst u deze toe aan een kamer.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt alleen met de Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3e generatie) en met AirPlay 2 compatibele smart-tv's.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel op een iPhone.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel configureren

1. Open het bedieningspaneel:
    • Op een iPhone X of nieuwer of iPad met de nieuwste versie van iPadOS: veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder: veeg omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  2. Tik op de Apple TV Remote.
  3. Tik in de lijst op de Apple TV of smart-tv.
  4. Volg desgevraagd de instructies op het scherm voor het invoeren van een viercijferige toegangscode op uw iPhone of iPad. Als u een Apple TV (3e generatie) hebt, gebruikt u uw Siri Remote of Apple TV Remote om de viercijferige toegangscode in te voeren op uw Apple TV.

De volumeknop op uw Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt alleen wanneer uw Apple TV is geconfigureerd met een HomePod, soundbar of andere met AirPlay 2 compatibele luidsprekers. Als de volumeknop gedimd is, gebruikt u de volumeknop op de afstandsbediening van uw televisie.

Als u de Apple TV Remote niet kunt configureren

Probeer deze stappen. Kijk na elke stap of u nog hulp nodig hebt.

1. Controleer of uw iPhone of iPad is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Ga op uw iOS- of iPadOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Wifi'. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Netwerk'.
  2. Zorg ervoor dat uw iPhone of iPad is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS en dat de Apple TV is bijgewerkt naar de nieuwste versie van tvOS.
  3. Herstart uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Probeer ook uw iPhone of iPad te herstarten.
  4. Als u de Apple TV Remote nog steeds niet kunt configureren, neemt u contact op met Apple Support.