De Apple TV Remote op een iPhone, iPad of iPod touch configureren

Met de Apple TV Remote in het bedieningspaneel kunt u uw Apple TV of met AirPlay 2-compatibele smart-tv bedienen met uw iPhone, iPad of iPod touch, zelfs als u de afstandsbediening van uw Apple TV bent kwijtgeraakt.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel configureren

Voeg voordat u begint de Apple TV Remote toe aan het bedieningspaneel op uw iPhone, iPad of iPod touch:

Als u de Apple TV Remote wilt gebruiken met een met AirPlay 2 compatibele smart-tv, voegt u de smart-tv toe aan de Woning-app en wijst u deze toe aan een kamer.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel op een iPhone.

Configureer vervolgens de Apple TV Remote in het bedieningspaneel:

1. Open het bedieningspaneel:
    • Op iPhone X of later of iPad met de nieuwste versie van iPadOS: veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Op een iPhone 8 of ouder of in iOS 11 of ouder: veeg omhoog vanaf de onderrand van het scherm.
  2. Tik op de Apple TV Remote.
  3. Tik in de lijst op de Apple TV of smart-tv.
  4. Volg desgevraagd de instructies op het scherm voor het invoeren van een viercijferige toegangscode op uw Apple TV, iPhone, iPad of iPod touch.

De Apple TV Remote in het bedieningspaneel werkt alleen met de Apple TV 4K, Apple TV HD, Apple TV (3e generatie) en met AirPlay 2 compatibele smart-tv's.

Als u de afstandsbediening van uw Apple TV bent kwijtgeraakt

• Als de Apple TV is uitgeschakeld, kunt u deze inschakelen zonder de afstandsbediening. Haal gewoon de stekker van de Apple TV uit het stopcontact en steek deze er vervolgens weer in.
  • Als u een nieuwe Apple TV hebt die nog niet is geconfigureerd, sluit u deze aan op de wifirouter met een Ethernet-kabel.

Vervolgens voert u de stappen uit om de Apple TV Remote in het bedieningspaneel te configureren.

U kunt ook een nieuwe Siri Remote of Apple Remote voor uw Apple TV kopen in de Apple Online Store, een Apple Store of een andere winkel.

Hulp krijgen

Als u de Apple TV Remote niet kunt configureren in het bedieningspaneel, probeert u deze stappen:

1. Controleer of uw iPhone, iPad of iPod touch is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Ga op uw iOS- of iPadOS-apparaat naar 'Instellingen' > 'Wifi'. Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Netwerk'.
  2. Zorg ervoor dat uw iPhone, iPad of iPod touch is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS en dat de Apple TV is bijgewerkt naar de nieuwste versie van tvOS.
  3. Herstart uw Apple TV of met AirPlay 2 compatibele smart-tv. Probeer ook uw iPhone, iPad of iPod touch te herstarten.
  4. Als u de Apple TV Remote nog steeds niet kunt configureren, neemt u contact op met Apple Support.