Beperkingen instellen in iTunes op een Mac of pc

Met Beperkingen kunt u bepaalde functies en voorzieningen in iTunes op de computer blokkeren of beperken. U kunt ook verhinderen dat expliciet materiaal in de iTunes Store wordt weergegeven.

Als u Beperkingen gebruikt in iTunes op de Mac of pc, kunt u de toegang blokkeren tot:

• Podcasts
  • Internetradio
  • iTunes Store en iTunes U
  • Apple Music
  • Apple Music Connect
  • Gedeelde bibliotheken

U kunt ook zodanige beperkingen instellen dat iemand die uw computer gebruikt, niet kan luisteren naar muziek met expliciete inhoud, niet kan kijken naar films of tv-programma's met specifieke beoordelingen, geen apps met bepaalde leeftijdsclassificaties kan downloaden of geen boeken met expliciete inhoud kan lezen.

Beperkingen instellen

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het iTunes-menu > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Beperkingen'. Als 'Beperkingen' niet wordt weergegeven, hebt u mogelijk iTunes gedownload van de Microsoft Store.
  4. Selecteer de onderdelen die u wilt uitschakelen en waarvoor u beperkingen wilt instellen. U kunt ook de beoordelingen voor films, tv-programma's en apps instellen via de menu's rechts van deze onderdelen.
  5. Als u wilt verhinderen dat anderen de instellingen voor Beperkingen wijzigen, klikt u op het hangslot en voert u in de linkerbenedenhoek van het venster het beheerderswachtwoord van de computer in. Als u later wijzigingen wilt aanbrengen aan de uitgeschakelde onderdelen of onderdelen waarvoor u beperkingen hebt ingesteld, klikt u op het hangslot en voert u uw wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  6. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren.

Als u iTunes hebt gedownload van de Microsoft Store

1. Open het Windows-menu en ga naar de lijst van apps.
  2. Klik rechts op iTunes en kies 'Meer' > 'Als administrator uitvoeren'.
  3. In het paneel dat nu wordt weergegeven, selecteert u de items die u wilt uitschakelen en waarvoor u beperkingen wilt instellen. U kunt ook de beoordelingen voor films, tv-programma's en apps instellen via de menu's rechts van deze onderdelen.
  4. Als u wilt verhinderen dat anderen de instellingen voor Beperkingen wijzigen, klikt u linksonder op het hangslot en voert u het beheerderswachtwoord van de computer in. Als u later wijzigingen wilt aanbrengen aan de uitgeschakelde onderdelen of onderdelen waarvoor u beperkingen hebt ingesteld, klikt u op het hangslot en voert u uw wachtwoord in wanneer u hierom wordt gevraagd.
  5. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren.