Uw iTunes-mediabibliotheek beheren en er een reservekopie van maken

Lees hoe u uw iTunes-mediabibliotheek kunt vinden, bestanden laat verzamelen en er een reservekopie van maakt.

Uw iTunes-bibliotheek, een database met daarin alle muziek en andere media die u in iTunes hebt toegevoegd, bestaat uit twee iTunes-bibliotheekbestanden en een map 'iTunes Media'.

Voordat u een reservekopie gaat maken van uw media, zoekt u eerst de locatie op van de map 'iTunes Media' en laat u de bestanden verzamelen.

De map 'iTunes Media' opzoeken

Standaard bevindt de map 'iTunes Media' zich in de map 'iTunes':

• Mac: Finder > gebruikersnaam > Muziek
  • Windows Vista of hoger: \Gebruikers\gebruikersnaam\Muziek\
  • Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\

Als de map zich niet op de standaardlocatie bevindt, kunt u deze opsporen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm 'iTunes' > 'Voorkeuren'.
    Windows: in de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Bewerken' > 'Voorkeuren'.
  3. Klik op het tabblad 'Geavanceerd'.
  4. De locatie van de map 'iTunes Media' vindt u in het vak onder 'Locatie map iTunes Media'.
    Geavanceerde voorkeuren in iTunes

Bestanden verzamelen in de iTunes-bibliotheek

Voordat u een reservekopie gaat maken van uw iTunes-bestanden, laat u eerst al uw media verzamelen in de map 'iTunes Media'. Dit doet u als volgt:

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster 'Archief' > 'Bibliotheek' > 'Orden bibliotheek'.
  3. Selecteer 'Verzamel bestanden'.
    bibliotheek ordenen
  4. Klik op 'OK'.

Bij verzamelen worden alle bestanden die zich buiten de map 'iTunes Media' bevinden, naar deze map gekopieerd. Als u schijfruimte wilt besparen, kunt u de originele bestanden verwijderen nadat u hebt gecontroleerd of de kopieën inderdaad aanwezig zijn in de map 'iTunes Media'.

Een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden

Nadat u de mediabestanden hebt laten verzamelen, kunt u op een externe schijf een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden.

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de map 'iTunes' op.
  3. Sleep de map 'iTunes' naar een externe schijf. Uw bibliotheek en mediabestanden worden naar deze schijf gekopieerd.
    de map 'iTunes' naar een externe schijf slepen

Uw bibliotheek herstellen vanaf een reservekopie

U kunt uw iTunes-bibliotheek of de map 'iTunes Media' herstellen vanaf een externe schijf naar uw computer.

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de externe schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in 'Deze computer'.
  3. Sleep de map 'iTunes' (de reservekopie die u eerder hebt gemaakt) van het externe station naar de gewenste locatie op de interne schijf. Wij raden u aan de map 'iTunes' terug te zetten op de standaardlocatie.
  4. Houd de Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt terwijl u iTunes opent.
  5. Wanneer u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te kiezen, klikt u op 'Kies' (Mac) of 'Kiezen' (Windows).
    iTunes-bibliotheek kiezen
  6. Selecteer op uw interne schijf de map 'iTunes' (die u in stap 3 had binnengehaald).
  7. Mac: klik op 'Open'.
    Windows: klik op 'Openen'.
  8. Selecteer in deze map het bestand 'iTunes Library.itl'.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: