Uw iTunes-bibliotheek beheren en er een reservekopie van maken

Lees hoe u uw iTunes-bibliotheek beheert en ordent en er een reservekopie van maakt.

Uw iTunes-bibliotheek, een database met daarin alle muziek en andere media die u in iTunes hebt toegevoegd, bestaat uit twee iTunes-bibliotheekbestanden en een map iTunes Media.

Voordat u een reservekopie gaat maken van uw media, zoekt u eerst de locatie op van de map iTunes Media en ordent u uw bibliotheek.

De map iTunes Media opzoeken

Standaard bevindt de map iTunes Media zich in de map iTunes:

• Mac: Finder > gebruikersnaam > Muziek
  • Windows Vista of hoger: \Gebruikers\gebruikersnaam\Muziek\
  • Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\

Als de map zich niet op de standaardlocatie bevindt, kunt u deze opsporen aan de hand van de volgende stappen:

1. Open iTunes.
  2. Mac: kies in de menubalk boven in het computerscherm het menu iTunes > Voorkeuren.
    Windows: houd Control en B op het toetsenbord ingedrukt om de iTunes-menubalk te openen. Kies vervolgens Bewerken > Voorkeuren. Lees meer over menu’s in iTunes voor Windows.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
    Geavanceerde voorkeuren in iTunes
  4. De locatie van de map iTunes Media vindt u in het vak onder ‘Locatie map 'iTunes Media'’.

De iTunes-bibliotheek ordenen

Voordat u een reservekopie gaat maken van uw iTunes-bestanden, brengt u eerst al uw media bijeen in de map iTunes Media. Dit doet u als volgt:

1. Open iTunes.
    Mac: kies in de menubalk boven in het scherm het menu Archief > Bibliotheek > Orden bibliotheek.
    Windows: houd de Control-toets ingedrukt en druk op B om de menubalk van iTunes weer te geven en selecteer vervolgens Bestand > Bibliotheek > Bibliotheek ordenen. Lees meer over menu’s in iTunes voor Windows.
  2. Selecteer ‘Verzamel bestanden’ (Mac) of ‘Bestanden verzamelen’ (Windows).
    bestanden verzamelen
  3. Klik op OK.

Ordenen houdt in dat alle bestanden die zich buiten de map iTunes Media bevinden, naar deze map worden gekopieerd. Als u schijfruimte wilt besparen, kunt u de originele bestanden verwijderen nadat u hebt gecontroleerd of de kopieën inderdaad aanwezig zijn in de map iTunes Media.

Een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden

Nadat u de mediabestanden hebt geordend, kunt u een reservekopie maken van uw bibliotheek en mediabestanden op een externe schijf:

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de map iTunes op.
  3. Sleep de map iTunes naar een externe schijf. Uw bibliotheek en mediabestanden worden naar deze schijf gekopieerd.
    de map iTunes naar de externe schijf slepen

Uw bibliotheek herstellen vanaf een reservekopie

Ga als volgt te werk als u uw iTunes-bibliotheek of de map iTunes Media wilt herstellen vanaf een externe schijf naar uw computer:

1. Stop iTunes.
  2. Zoek de externe schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in ‘Deze computer’.
  3. Sleep de map iTunes (de reservekopie die u eerder hebt gemaakt) van het externe station naar de gewenste locatie op de interne schijf. Wij raden u aan de map iTunes terug te zetten op de standaardlocatie.
  4. Houd de Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt terwijl u iTunes opent.
  5. Wanneer u een bericht ziet waarin u wordt gevraagd een iTunes-bibliotheek te selecteren, klikt u op ‘Kies’ (Mac) of ‘Kiezen’ (Windows).
    iTunes-bibliotheek selecteren
  6. Selecteer op uw interne schijf de map iTunes (die u in stap 3 had binnengehaald).
  7. Mac: klik op Open.
    Windows: klik op Openen.
  8. Selecteer in deze map het bestand ‘iTunes Library.itl’.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: