Als de Mac blijft vragen om het wachtwoord voor de inlogsleutelhanger

Het wachtwoord van uw macOS-gebruikersaccount komt mogelijk niet overeen met het wachtwoord van uw inlogsleutelhanger. Maak een nieuwe inlogsleutelhanger of werk uw sleutelhanger bij met uw nieuwe wachtwoord.

Wanneer u of uw Mac-beheerder het wachtwoord van uw macOS-gebruikersaccount opnieuw heeft ingesteld, wordt u mogelijk gevraagd uw sleutelhangerwachtwoord bij te werken of het wachtwoord van uw inlogsleutelhanger in te voeren. Misschien krijgt u ook een melding dat het systeem uw inlogsleutelhanger niet heeft kunnen ontgrendelen. Dat komt doordat uw inlogsleutelhanger nog uw oude wachtwoord gebruikt.

Als u uw oude wachtwoord niet meer weet

Als u uw oude wachtwoord niet meer weet, kunt u het probleem oplossen door een nieuwe inlogsleutelhanger te maken.

Als u het oude wachtwoord nog wel weet

Als u het oude wachtwoord nog wel weet, kunt u dat wachtwoord gebruiken om uw bestaande inlogsleutelhanger bij te werken:

1. Open de app Sleutelhangertoegang. U vindt deze in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.
  2. In de lijst van sleutelhangers aan de linkerkant van het venster selecteert u 'Inloggen'.
  3. Selecteer in het menu 'Wijzig' de optie 'Wijzig wachtwoord voor sleutelhanger 'Inloggen''.
  4. Geef het oude wachtwoord van uw account op in het veld 'Huidig wachtwoord'. Dit is het wachtwoord dat u gebruikte voordat het opnieuw werd ingesteld.
  5. Geef het nieuwe wachtwoord van uw account op in het veld 'Nieuw wachtwoord'. Dit is het wachtwoord dat u momenteel gebruikt om in te loggen op uw Mac. Geef hetzelfde wachtwoord op in het veld 'Controle'.
  6. Klik op 'OK' wanneer u klaar bent en sluit Sleutelhangertoegang af.