Mac OS X: een standaard-e-mailprogramma of -webbrowser wijzigen

Lees hier hoe u een standaard Mac OS X-e-mailprogramma of -webbrowser wijzigt met Mail en Safari in Mac OS X v10.3 of hoger.

Een standaard-e-mailprogramma kiezen

1. Open mail (/Programma’s/Mail).
  2. Kies in het menu Mail de optie Voorkeuren.
  3. Klik op de knop Algemeen.
  4. Kies het gewenste standaard-e-mailprogramma in het venstermenu ‘Standaard-e-mailprogramma’.

Een standaardwebbrowser kiezen

1. Open Safari (/Programma’s).
  2. Kies in het menu Safari de optie Voorkeuren.
  3. Klik op de knop Algemeen.
  4. Kies de gewenste webbrowser in het venstermenu ‘Standaardwebbrowser’.

Meer informatie

Safari en Mail mogen niet worden verwijderd

Nadat u het standaardprogramma hebt gewijzigd, mag u Safari of Mail niet verwijderen, zelfs als u niet van plan bent deze programma’s te gebruiken. U hebt deze nodig om later de standaardinstellingen te wijzigen.

Laatst gewijzigd op: