De standaardbrowser of -e-mailapp wijzigen op een Mac

Kies zelf welke app wordt geopend wanneer je op een link voor een website of e-mailadres klikt.

De standaardwebbrowser wijzigen

Controleer welke versie van macOS je gebruikt en volg daarna de juiste stappen.

In macOS Ventura of nieuwer

1. Zorg ervoor dat de andere webbrowser die je wilt gebruiken al is geïnstalleerd.

2. Kies in het Apple-menu  in de hoek van het scherm de optie 'Systeeminstellingen'.

3. Klik in de navigatiekolom op 'Bureaublad en Dock'.

4. Scrol naar beneden aan de rechterkant en kies een browser uit het menu 'Standaardwebbrowser'.

In oudere versies van macOS

1. Zorg ervoor dat de andere webbrowser die je wilt gebruiken al is geïnstalleerd.

2. Kies in het Apple-menu  in de hoek van het scherm de optie 'Systeemvoorkeuren'.

3. Klik op 'Algemeen'.

4. Kies een browser uit het menu 'Standaardwebbrowser'.

De standaard-e-mailapp wijzigen

1. Zorg ervoor dat de andere e-mailapp die je wilt gebruiken al is geïnstalleerd.

2. Open de app Mail en zorg ervoor dat deze is geconfigureerd om elke e-mailaccount te kunnen gebruiken. Voeg indien nodig een e-mailaccount toe. Je kunt de account verwijderen of uitschakelen in de Mail-instellingen nadat je de resterende stappen hebt voltooid. Als je tijdelijk geen e-mailaccount wilt toevoegen, controleer je de instellingen van je andere e-mailapp: er kan een mogelijkheid zijn om deze als de standaard e-mailapp in te stellen.

3. Kies 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') in het menu 'Mail' in de menubalk.

4. Klik op 'Algemeen' en kies een e-mailapp in het venstermenu 'Standaard-e-mailprogramma'. Als je de e-mailapp niet in het menu ziet, kies je 'Selecteer' in het menu en selecteer je de e-mailapp in het bestandsdialoogvenster dat wordt geopend.

Als je webmail (e-mail in een webbrowser) gebruikt in plaats van een e-mailapp, kun je in de Mail-instellingen een webbrowser kiezen. De browser opent webmail mogelijk niet automatisch wanneer je op een e-maillink klikt. Sommige browsers en webmailservices van derden hebben hun eigen instellingen waarin je dit kunt wijzigen.

Meer informatie

De standaard webbrowser- of e-mailapp wijzigen op je iPhone, iPad of iPod touch