Materiaal op een iPhone, iPad, of iPod touch handmatig beheren via iTunes

U kunt specifiek materiaal op een computer handmatig toevoegen aan een iOS-apparaat.

Met behulp van iTunes kunt u het materiaal op uw iPhone, iPad of iPod beheren door bepaalde items naar uw apparaat te synchroniseren.

Als iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld, kunt u muziek niet handmatig beheren. U kunt wel video's beheren door de onderstaande stappen te volgen:

Items handmatig toevoegen via iTunes

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Kies in uw iTunes-bibliotheek het materiaal dat u aan het apparaat wilt toevoegen.
  4. Zoek uw apparaat op in de navigatiekolom aan de linkerkant en sleep het materiaal vervolgens naar de iPhone, iPad of iPod.

Als u een iPhone gebruikt, kunt u alleen muziek of video's uit een enkele iTunes-bibliotheek toevoegen.

Als u een iPad of iPod gebruikt, kunt u muziek uit meerdere iTunes-bibliotheken toevoegen, maar video's uit slechts een enkele iTunes-bibliotheek.

Als u materiaal niet handmatig kunt toevoegen aan of verwijderen van het apparaat

Controleer of de optie 'Beheer muziek en video's handmatig' is ingeschakeld:

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Zoek het apparaat en klik erop.
  4. Klik in links de navigatiekolom op 'Overzicht'.
  5. Scrol naar het onderdeel 'Opties'.
  6. Klik op het vak naast 'Beheer muziek en video's handmatig'.
  7. Klik op 'Toepassen'.

U ziet mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat met een andere bibliotheek is gesynchroniseerd. Dit betekent dat u eerder een andere computer hebt gebruikt om het apparaat te synchroniseren en iTunes kan geen synchronisatie uitvoeren zonder eerst alle iTunes-materiaal op het apparaat te wissen en te vervangen.

Items handmatig toevoegen vanaf de computer

Als er mediabestanden op de computer staan die u niet rechtstreeks uit de App Store of iTunes Store opnieuw kunt downloaden naar het iOS-apparaat, zoals aangepaste beltonen of iOS-apps, kunt u deze met iTunes van de computer naar het iOS-apparaat slepen.

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Zoek op de computer het item dat u aan het apparaat wilt toevoegen. Als u op zoek bent naar apps, tonen of boeken (voor Windows) die zich voorheen in de iTunes-bibliotheek bevonden, kunt u deze vinden in de map 'iTunes Media'.
  4. Selecteer het item dat u aan uw apparaat wilt toevoegen en kopieer het. (U kunt hiervoor ook een toetscombinatie gebruiken.)
  5. Ga terug naar iTunes en ga naar het tabblad 'Bibliotheek' van 'Muziek'.
  6. Klik op uw apparaat in de navigatiekolom aan de linkerkant en klik vervolgens op de naam van het item dat u wilt toevoegen. Als u bijvoorbeeld een beltoon wilt toevoegen, klikt u op 'Tonen'.
  7. Plak het item. (U kunt hiervoor ook een toetscombinatie gebruiken.)