Materiaal handmatig via iTunes beheren op een iPhone, iPad, of iPod touch

U kunt specifiek materiaal handmatig van een computer toevoegen aan een iOS-apparaat.

Met behulp van iTunes kunt u het materiaal op uw iPhone, iPad of iPod beheren door bepaalde items naar uw apparaat te synchroniseren.

Als iCloud-muziekbibliotheek is ingeschakeld, kunt u muziek niet handmatig beheren maar kunt u video's nog wel beheren door de onderstaande stappen te volgen:

Items handmatig toevoegen via iTunes

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Kies in de iTunes-bibliotheek het materiaal dat u aan het apparaat wilt toevoegen.
  4. Zoek in de linker navigatiekolom naar uw apparaat en sleep het materiaal vervolgens naar de iPhone, iPad of iPod.

Als u een iPhone gebruikt, kunt u alleen muziek of video's uit een enkele iTunes-bibliotheek toevoegen.

Als u een iPad of iPod gebruikt, kunt u muziek uit meerdere iTunes-bibliotheken toevoegen maar video's uit slechts een enkele iTunes-bibliotheek.

Als u materiaal niet handmatig kunt toevoegen aan of verwijderen van het apparaat

Controleer of de optie 'Beheer muziek en video's handmatig' is ingeschakeld:

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Zoek het apparaat en klik erop.
  4. Klik in de linker navigatiekolom op 'Overzicht'.
  5. Scrol naar het onderdeel 'Opties'.
  6. Klik op het vak naast 'Beheer muziek en video's handmatig'.
  7. Klik op Toepassen.

U ziet mogelijk een bericht waarin wordt gemeld dat het apparaat met een andere bibliotheek is gesynchroniseerd. Dit betekent dat u eerder een andere computer hebt gebruikt om het apparaat te synchroniseren en iTunes kan geen synchronisatie uitvoeren zonder eerst alle iTunes-materiaal op het apparaat te wissen en te vervangen.

Items handmatig toevoegen vanaf de computer

Als er mediabestanden op de computer staan die u niet opnieuw rechtstreeks kunt downloaden van de App Store of iTunes Store naar het iOS-apparaat, zoals aangepaste beltonen of iOS-apps, kunt u deze met iTunes van de computer naar het iOS-apparaat slepen.

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  3. Zoek op de computer het item dat u aan het apparaat wilt toevoegen. Als u op zoek bent naar apps, tonen of boeken (voor Windows) die zich voorheen in de iTunes-bibliotheek bevonden, kunt u deze vinden in de map 'iTunes Media'.
  4. Sleep het item van de computer naar het iOS-apparaat in de linker navigatiekolom van iTunes.