Digitale kopieën van dvd's of Blu-ray's inwisselen in de iTunes Store

Sommige dvd-, Blu-ray- en 4K-titels bevatten naast de fysieke schijf ook een iTunes Digital Copy van de film.

Films inwisselen met alleen een inwisselcode

U wisselt een code in door op deze koppeling te klikken: Naar de inwisselpagina. Of u volgt de stappen voor uw apparaat.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de iTunes Store-app.
  2. Tik op 'Films', scrol helemaal naar beneden en tik op 'Wissel in'. Log in met uw Apple ID en wachtwoord als u hierom wordt gevraagd.
    iPhone met de 'Wissel in'-knop
  3. Tik op 'Je kunt codes ook handmatig invoeren' en voer de 12-cijferige code in die is afgedrukt op het inlegvel dat bij de schijf is meegeleverd.
  4. Tik op 'Wissel in'.

Lees hier wat u moet doen als u de contentcode niet kunt inwisselen.

Mac of pc

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Wissel in' op de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
    iTunes met het Account-menu
  3. Voer uw wachtwoord in en klik op 'Log in'.
  4. Voer de 12-cijferige code in die is afgedrukt op het inlegvel dat bij de schijf is meegeleverd. U kunt mogelijk ook de camera van de Mac gebruiken om de code in te wisselen.
  5. U kunt kiezen of u de digitale kopie van de film nu of later wilt downloaden. Lees hoe u aankopen opnieuw kunt downloaden.

Lees hier wat u moet doen als u de contentcode niet kunt inwisselen.

Films inwisselen met een Digital Copy-schijf en een inwisselcode

1. Open iTunes.
  2. Plaats de iTunes Digital Copy-schijf in het dvd-station van de Mac of pc.
  3. Voer de inwisselcode van de dvd in het hoofdvenster van iTunes in. Klik vervolgens op 'Wissel in'.
    Als de schijf niet in iTunes verschijnt maar wel probleemloos wordt afgespeeld in het dvd-programma van de computer, informeert u bij de leverancier of de film wel een iTunes Digital Copy heeft.
  4. Voer uw Apple ID en uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. U ziet een scherm waarin wordt gemeld dat de code is ingewisseld.
  5. Klik in de rechterbovenhoek in iTunes op het downloadstatussymbool  om de voortgang van de download te zien.
  6. Als de download klaar is, klikt u linksboven in iTunes op  'Films' om de film te bekijken.

Als u een Digital Copy-schijf gebruikt om een film in te wisselen, krijgt u alleen de SD-versie, zonder extra's.

Overige digitale films inwisselen

Als uw digitale kopie geen iTunes-code is, zoekt u op internet naar de voorziening waarmee u deze kunt inwisselen. In de Verenigde Staten kunt u sommige digitale kopieën inwisselen in de app Movies Anywhere en ze vervolgens overzetten naar uw iTunes-account.

Hulp krijgen

Als de dvd-, Blu-ray- of 4K-schijf met Digital Copy beschadigd of bekrast is, of als de inwisselcode of Digital Copy-schijf ontbreekt, vraagt u de betreffende productiemaatschappij om hulp:

Als u problemen ondervindt bij het inwisselen van een Digital Copy-code of het downloaden van een iTunes Digital Copy, neemt u contact op met Apple Support. U kunt ook nakijken of er in het materiaal bij de inwisselcode een uiterste geldigheidsdatum wordt vermeld.

Meer informatie

• iTunes Digital Copy's zijn niet in alle landen en regio's beschikbaar. U moet een Digital Copy-code gebruiken in de iTunes Store van het land dat of de regio die op de verpakking is vermeld. U hebt bijvoorbeeld een Amerikaanse Apple ID nodig om een code van een dvd uit de VS te gebruiken en een Australische Apple ID om een code van een dvd uit Australië te gebruiken.
  • Lees hier hoe u films opnieuw kunt downloaden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.