iTunes-cadeaus opnieuw versturen

Lees hier hoe u iTunes-cadeaus die u in de iTunes Store hebt aangeschaft, opnieuw verstuurt.

Als u een iTunes-cadeau hebt verstuurd en de ontvanger de koppeling om het in te wisselen niet kan vinden, kunt u het cadeau opnieuw versturen vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch of computer. Wanneer u een iTunes-cadeau opnieuw verstuurt, krijgt de ontvanger nogmaals een e-mail met een koppeling om het cadeau in te wisselen.

U kunt alleen iTunes-cadeaus zoals nummers, films, tv-programma's, apps, games en boeken opnieuw versturen. U kunt iTunes-cadeaus die in de lokale munteenheid zijn verstuurd, opnieuw versturen tot deze zijn ingewisseld.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID boven in het scherm.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. U moet wellicht inloggen.
  4. Tik op 'Cadeaus'.
  5. Tik op het cadeau dat u opnieuw wilt versturen.
  6. Tik op 'Stuur cadeau opnieuw'. U kunt het e-mailadres van de ontvanger van het iTunes-cadeau wijzigen zolang de ontvanger het cadeau nog niet heeft ingewisseld. Als u het e-mailadres van de ontvanger wilt wijzigen, tikt u in het scherm 'Details' voor het cadeau op het e-mailadres.

Vanaf een Mac of pc

Om iTunes automatisch te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie' vanaf uw computer, klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  3. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  4. Typ uw wachtwoord en druk op de toets Return of Enter op het toetsenbord of klik op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het onderdeel 'Aankoopgeschiedenis'. Klik naast 'Cadeau laatste keer gestuurd op [datum]' op 'Beheer cadeaus'.
  2. Zoek het cadeau dat u opnieuw wilt versturen, en klik rechts van dat cadeau op 'Bekijk'.
  3. Klik in het venstermenu op 'Stuur cadeau opnieuw'.
    Als u het e-mailadres van de ontvanger wilt wijzigen, wijzigt u eerst het adres in het vak onder 'Ontvanger' en klikt u daarna op 'Stuur cadeau opnieuw'.

Meer informatie

Lees meer over de mogelijkheden voor iTunes-cadeaus.