App Store- en iTunes-cadeaus opnieuw versturen

U kunt cadeaus die u voor iemand anders in de App Store, iTunes Store of in Apple Books hebt aangeschaft, opnieuw versturen.

Als u een App Store- en iTunes-cadeau verstuurt en de ontvanger de mail met inwisselinstructies niet heeft ontvangen, kunt u het cadeau opnieuw versturen vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Wanneer u een App Store- en iTunes-cadeau opnieuw verstuurt, krijgt de ontvanger nogmaals een e-mail met een koppeling om het cadeau in te wisselen.

U kunt App Store- en iTunes-cadeaus net zo lang opnieuw versturen tot het artikel of het geld is ingewisseld op een Apple ID-account.

Als de ontvanger uw mail nog steeds niet kan vinden, adviseert u deze om te kijken in de map voor spam of reclame.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes Store en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID boven aan het scherm en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  3. Tik op 'Cadeaus'. Als u 'Cadeaus' niet ziet staan, dan hebt u de laatste tijd met deze Apple ID geen App Store- en iTunes-cadeaus gekocht.
    Accountinstellingen op een iPhone X. De knop 'Cadeaus' is geselecteerd.
  4. Tik op het cadeau dat u opnieuw wilt versturen.
    Een iPhone X waarop verzonden cadeaus te zien zijn. Cadeau aan janeappleseed@icloud.com is geselecteerd.
  5. Tik op 'Stuur cadeau opnieuw'. U kunt het e-mailadres van de ontvanger van het App Store- en iTunes-cadeau wijzigen zolang de ontvanger het cadeau nog niet heeft ingewisseld. Als u het e-mailadres van de ontvanger wilt wijzigen, tikt u in het scherm 'Details' voor het cadeau op het e-mailadres. Controleer nogmaals de spelling van het e-mailadres van de ontvanger.
    Een iPhone X met de details van een verzonden cadeau.

Als u 'Stuur cadeau opnieuw' niet ziet staan, is het cadeau al ingewisseld door de persoon wiens e-mailadres wordt vermeld.

Vanaf een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk bovenaan het computerscherm of bovenaan het iTunes-venster.
    iTunes-venster met geopend Account-menu in de menubalk bovenaan het computerscherm. 'Toon mijn account' is geselecteerd.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.
  4. Scrol op de pagina 'Accountinformatie' naar het gedeelte 'Aankoopgeschiedenis'. Klik naast 'Cadeau laatste keer gestuurd op [datum]' op 'Beheer cadeaus'. Als u 'Cadeaus' niet ziet staan, hebt u de laatste tijd met deze Apple ID geen App Store- en iTunes-cadeaus gekocht.
    iTunes-venster met 'Aankoopgeschiedenis' in het gedeelte 'Accountinformatie'. De knop 'Beheer cadeaus' is geselecteerd.
  5. Zoek het cadeau dat u opnieuw wilt versturen, en klik rechts van de verzenddatum voor dat cadeau op 'Bekijk'.
  6. Klik in het venstermenu op 'Stuur cadeau opnieuw'. Als u het e-mailadres van de ontvanger wilt wijzigen, wijzigt u eerst het adres in het vak onder 'Ontvanger' en klikt u daarna op 'Stuur cadeau opnieuw'. Controleer nogmaals de spelling van het e-mailadres van de ontvanger.
    iTunes-venster waarin het gedeelte 'Cadeaus' van de 'Accountinformatie' is geopend. De gegevens van een verzonden cadeau worden weergegeven op de voorgrond.

Als u 'Stuur cadeau opnieuw' niet ziet staan, is het cadeau al ingewisseld door de persoon wiens e-mailadres wordt vermeld.