App Store- en iTunes-cadeaus opnieuw versturen

Lees hoe u cadeaus die u voor anderen hebt gekocht in de App Store, iTunes Store of iBooks Store, opnieuw kunt versturen.

Als u een App Store- en iTunes-cadeau verstuurt en de ontvanger de mail met inwisselinstructies niet heeft ontvangen, kunt u het cadeau opnieuw versturen vanaf uw iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Wanneer u een App Store- en iTunes-cadeau opnieuw verstuurt, krijgt de ontvanger nogmaals een e-mail met een koppeling om het cadeau in te wisselen.

U kunt App Store- en iTunes-cadeaus net zo lang opnieuw versturen tot het artikel of het geld is ingewisseld op een Apple ID-account.

Vanaf een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes Store en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID boven aan het scherm en tik vervolgens op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord van uw Apple ID in te voeren.
  3. Tik op 'Cadeaus'. Als u 'Cadeaus' niet ziet staan, dan hebt u de laatste tijd met deze Apple ID geen App Store- en iTunes-cadeaus gekocht.
  4. Tik op het cadeau dat u opnieuw wilt versturen.
  5. Tik op 'Stuur cadeau opnieuw'. U kunt het e-mailadres van de ontvanger van het App Store- en iTunes-cadeau wijzigen zolang de ontvanger het cadeau nog niet heeft ingewisseld. Als u het e-mailadres van de ontvanger wilt wijzigen, tikt u in het scherm 'Details' voor het cadeau op het e-mailadres. Controleer nogmaals de spelling van het e-mailadres van de ontvanger.

Als u 'Stuur cadeau opnieuw' niet ziet staan, is het cadeau al ingewisseld door de persoon wiens e-mailadres wordt vermeld.

Vanaf een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes. Log in met uw Apple ID als u dat nog niet hebt gedaan.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Bevestig uw Apple ID en klik daarna op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Scrol naar het onderdeel 'Aankoopgeschiedenis'. Klik naast 'Cadeau laatste keer gestuurd op [datum]' op 'Beheer cadeaus'. Als u 'Cadeaus' niet ziet staan, hebt u de laatste tijd met deze Apple ID geen App Store- en iTunes-cadeaus gekocht.
  2. Zoek het cadeau dat u opnieuw wilt versturen, en klik rechts van dat cadeau op 'Bekijk'.
  3. Klik in het venstermenu op 'Stuur cadeau opnieuw'.
    Als u het e-mailadres van de ontvanger wilt wijzigen, wijzigt u eerst het adres in het vak onder 'Ontvanger' en klikt u daarna op 'Stuur cadeau opnieuw'. Controleer nogmaals de spelling van het e-mailadres van de ontvanger.

Als u 'Stuur cadeau opnieuw' niet ziet staan, is het cadeau al ingewisseld door de persoon wiens e-mailadres wordt vermeld.