Het model en serienummer van uw Mac opzoeken

De modelnaam, het serienummer en andere informatie is te vinden in 'Over deze Mac' en 'Systeeminformatie'.

U hebt de modelnaam en het serienummer van uw Mac mogelijk nodig wanneer u uw garantiedekking controleert, wanneer u zoekt naar specificaties, wanneer u een inventaris van uw inboedel opstelt, wanneer u uw Mac wilt verkopen, weggeven of inruilen of wilt weten of uw Mac compatibel is met het nieuwste Mac-besturingssysteem of andere software of hardware.

'Over deze Mac' gebruiken

Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de hoek van het scherm. Als het goed is, wordt er nu een overzicht van uw Mac getoond met onder andere de modelnaam en het serienummer.

Venster 'Over deze Mac'

Als het venster eruitziet zoals hieronder, klikt u dubbel op het versienummer onder 'OS X' om het serienummer weer te geven:

Het venster 'Over deze Mac' in OS X Mavericks

Systeeminformatie gebruiken

De app Systeeminformatie geeft ook het model en serienummer van de Mac weer. Open de app en selecteer links van het venster 'Systeeminformatie' de optie 'Hardware'. De modelnaam en het serienummer worden rechts weergegeven:

Andere oplossingen