Het model en serienummer van uw Mac opzoeken

De modelnaam, het serienummer en andere informatie is te vinden in 'Over deze Mac' en 'Systeeminformatie'.

Het kan zijn dat u de modelnaam of het serienummer van uw Mac nodig hebt wanneer u uw garantiedekking wilt controlerenspecificaties wilt opzoeken, een inventaris van de spullen in uw woning wilt maken of uw Mac wilt verkopen, weggeven of inruilen.

In 'Over deze Mac'

Kies 'Over deze Mac' in het Apple-menu  in de hoek van het scherm. Er wordt nu een overzicht van uw Mac getoond met onder andere de modelnaam en het serienummer.

Venster 'Over deze Mac'

Als het venster eruitziet zoals hieronder, klikt u dubbel op het versienummer onder 'OS X' om het serienummer weer te geven:

Het venster 'Over deze Mac' in OS X Mavericks

In Systeeminformatie

De app Systeeminformatie geeft ook het model en serienummer van de Mac weer. Open de app en selecteer 'Hardware' links van het venster met de systeeminformatie. De modelnaam en het serienummer worden rechts weergegeven:

Op het product of de verpakking ervan

Zoek naar het serienummer dat op de buitenkant van uw Mac is aangebracht of kijk op de originele verpakking. Zie voor meer informatie de product-ID-pagina voor MacBook ProMacBook AirMacBookiMacMac mini, Mac Studio of Mac Pro.

Op appleid.apple.com

Log in op appleid.apple.com en zoek uw Mac op onder 'Apparaten'. Als uw Mac erbij staat, klikt u op de naam om de modelnaam en het serienummer weer te geven.

Als u nog steeds hulp nodig hebt, kunt u contact opnemen met een Apple Store of erkende Apple serviceprovider.