Een Mac opstarten in de modus voor één gebruiker of in gedetailleerde modus

Als u een gevorderde gebruiker met UNIX-ervaring bent, kunt u de modus voor één gebruiker of gedetailleerde modus gebruiken om de oorzaak van opstartproblemen op te sporen.

1. Houd een van deze toetscombinaties ingedrukt op het toetsenbord meteen nadat u op de aan/uit-knop hebt gedrukt om de Mac aan te zetten of meteen nadat de Mac begint met opnieuw opstarten:
    • Command-S: modus voor één gebruiker
    • Command-V: gedetailleerde modus
  2. Houd de toetsen ingedrukt totdat u witte tekst op het scherm ziet verschijnen.
    • Als u FileVault gebruikt, laat u de toetsen los zodra het inlogscherm verschijnt. Log in om door te gaan met opstarten in de modus voor één gebruiker of gedetailleerde modus.
    • Als u een firmwarewachtwoord gebruikt, moet u dit wachtwoord uitschakelen voordat u kunt opstarten in de modus voor één gebruiker of gedetailleerde modus.
  3. U kunt nu UNIX-commando's invoeren. Typ reboot en druk op Return als u deze modus wilt beëindigen en normaal wilt opstarten.

De toetsenbordindeling in de modus voor één gebruiker is Engels (VS).