Waar vind ik het serienummer van mijn iPod?

Lees hoe u het serienummer van uw iPod classic, iPod nano, iPod shuffle of iPod touch kunt vinden.

U vindt het serienummer op verschillende locaties. Het serienummer van Apple hardwareproducten kan soms het cijfer '0' (nul) bevatten, maar niet de letter 'O'.

In iTunes

In iTunes vindt u het serienummer van uw iPod als volgt:

1. Sluit de iPod aan op de computer.
  2. Wanneer de iPod in iTunes verschijnt, selecteert u deze links in het iTunes-venster onder 'Apparaten'.
  3. Klik op de tab 'Overzicht'. Hier vindt u het serienummer van uw iPod. Voor de iPod shuffle (1e en 2e generatie) klikt u op de tab 'Instellingen'.

Op het Info-scherm van de iPod

U vindt het serienummer ook in het scherm 'Info' op uw iPod classic, iPod nano of iPod touch.

• iPod touch en iPod nano (6e generatie of later): ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'.
  • iPod classic en iPod nano (5e generatie of ouder): ga naar 'Instellingen' > 'Info' en druk op de thuisknop totdat het serienummer wordt weergegeven.

Op de achterkant van de iPod

Afhankelijk van het model is het serienummer van de iPod gegraveerd op de achterbehuizing of staat het op of onder de klem. In de onderstaande afbeeldingen ziet u voorbeelden.

iPod classic, iPod nano en iPod touch

Gegraveerd op de achterbehuizing onderaan.

iPod shuffle (4e generatie) en iPod nano (6e generatie)

Op de kant van de klem die de achterkant van het apparaat raakt wanneer deze klem is gesloten.

iPod shuffle (3e generatie)

Op de achterkant van het apparaat onder de klem, in het deel dicht bij de onderkant van het apparaat.

iPod shuffle (2e generatie)

Op de binnenrand van de klem op de achterkant van het apparaat. U moet de klem openen om het serienummer te zien.

iPod shuffle

Op de achterkant van het apparaat (de kant met het Apple logo), rechts onderaan.

Op de verpakking van de iPod

Als u de originele verpakking van het product nog hebt, kunt u het serienummer vinden onder de streepjescode.

Op de factuur of het ontvangstbewijs van de iPod

Sommige winkeliers vermelden mogelijk het serienummer van de iPod op het ontvangstbewijs.