De iPod als opslageenheid gebruiken

U kunt de iPod gebruiken als een opslageenheid (harde schijf of flashdrive, afhankelijk van de iPod) om gegevensbestanden te bewaren en over te zetten (ook wel schijfmodus genoemd).

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Tip: gebruik iTunes voor de synchronisatie van muziekbestanden naar iPod. Als u nummers overzet naar de iPod via de Finder op een Mac of via Deze computer/Computer of een Verkenner-venster op een Windows-pc, kunt u deze niet afspelen op de iPod. Als u nummers overzet naar de iPod via een van deze methoden, herkent de iPod deze nummers als gegevens.

De iPod gebruiken als opslageenheid

1. Sluit de iPod op de computer aan.
  2. Open iTunes als het programma niet automatisch wordt geopend.
  3. Selecteer het iPod-symbool in het bronvenster.
  4. Klik op het tabblad Overzicht.
  5. Gebruik ‘Activeer gebruik als schijf’ of ‘Beheer muziek en video’s handmatig’. Met elk van deze opties kunt u de iPod als schijfstation gebruiken. Als u ‘Beheer muziek en video’s handmatig’ selecteert, werkt iTunes de iPod niet automatisch bij met de iTunes-bibliotheek. Als u wilt dat iTunes de iPod automatisch bijwerkt, selecteert u ‘Activeer gebruik als schijf’.

6. Het iPod-schijfsymbool verschijnt op het bureaublad en in Finder-vensters, alsook in Deze Computer/Computer in Windows. Dubbelklik op het symbool en sleep bestanden van of naar het venster van de iPod om deze te kopiëren.
  7. Zorg ervoor dat u de iPod verwijdert voordat u deze loskoppelt van de computer. Tip: op het beeldscherm van de iPod verschijnt ‘Niet loskoppelen’ wanneer gebruik als schijf is ingeschakeld (het statuslampje van de iPod Shuffle blijft oranje knipperen totdat de iPod is verwijderd). Dit herinnert u eraan dat u de iPod eerst moet verwijderen.

Muziek van de iPod naar de computer kopiëren

De iTunes-bibliotheek op de computer bevat alle media (muziek, video’s, podcasts, enzovoort) die u hebt gecodeerd vanaf een cd-verzameling of die u hebt gekocht in de iTunes Store. Met de standaardinstellingen kopieert iTunes automatisch alle media in de bibliotheek naar de iPod. Als u de iPod gebruikt als een harde schijf, worden de media die iTunes naar de iPod kopieert, niet getoond in de Finder of Deze computer. Dit is normaal. Met de Finder of Deze computer kunt u deze mediabestanden ook niet van de iPod opnieuw kopiëren naar iTunes of naar een andere computer. De synchronisatie tussen de iPod en de computer gebeurt in één richting: van iTunes naar iPod. De uitzondering is de functie Zet aankopen over, waarmee u aangeschafte iTunes-materiaal op de computer kunt herstellen vanaf de iPod.

Als u de iTunes-bibliotheek van de computer hebt verwijderd, kunt u de Finder of Deze computer/Computer niet gebruiken om de media van de iPod naar de computer te kopiëren om zodoende de bibliotheek te herstellen. Een oplossing is om de muziek van de cd-verzameling opnieuw te coderen en vervolgens de nieuwe bibliotheek synchroniseren met de iPod. Het materiaal dat u in de iTunes Store hebt aangeschaft, kunt u mogelijk via iTunes in de cloud opnieuw downloaden. Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over de beschikbaarheid van die functie.

U doet er goed aan een reservekopie van de mappen iTunes en iTunes Media te hebben om zowel de afspeellijsten als het aangeschafte en niet-aangeschafte materiaal te herstellen.

Maar hoe zit het als u muziek op één computer hebt en deze (legaal) wilt kopiëren naar een andere computer? Kunt u de harde schijf van de iPod hiervoor gebruiken? Dit is een van de meerdere opties die worden besproken in iTunes: uw muziek overzetten naar een nieuwe computer of u kunt de stappen in Uw muziek met uw iPod overzetten naar een nieuwe computer volgen.

Probleemoplossing

Als u de iPod wilt aansluiten op een andere computer, zorgt u ervoor dat u deze niet synchroniseert met de iTunes-bibliotheek op de andere computer. Dit zal alleen gebeuren als u de optie Activeer gebruik als schijf hebt geselecteerd in plaats van de optie Muziek en video’s handmatig beheren.

Waarschuwingsbericht: ‘De iPod is gesynchroniseerd met een andere iTunes-bibliotheek. Een iPod kan maar met een iTunes-bibliotheek tegelijk worden gesynchroniseerd. Wat wilt u doen?...’

Opmerking: als u de iPod shuffle (of een iPod waarvoor u Activeer gebruik als schijf hebt geselecteerd) wilt aansluiten op een andere computer, moet u de iPod verwijderen in Deze computer/Computer of een Finder-venster omdat deze niet verschijnt in iTunes.

Klik rechts op de iPod (gebruik Control-klik op de Mac) en kies Verwijder in het menu.

Als u de iPod in schijfmodus gebruikt met een Windows-pc, moet u er rekening mee houden dat het FAT32-bestandssysteem alleen bestanden aankan die kleiner zijn dan 4 gigabyte. Ongeacht de hoeveelheid vrije ruimte op de iPod, u kunt geen grotere bestanden kopiëren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.