Gegevens overzetten van een pc naar een Mac

Lees hier hoe u gegevens(bestanden) overzet van een Windows-pc naar een Mac.

U kunt gegevens(bestanden) op vele manieren overzetten van een pc naar een Mac, zoals:

• met de Migratie-assistent die in OS X Lion en hoger is ingebouwd
  • via de service voor het overzetten van pc-gegevens in Apple Stores en bij Apple-specialisten
  • met een draagbare harde schijf of opslagapparaat
  • met een cd- of dvd-brander
  • met andere draagbare media
  • met een gedeelde bestandsserver
  • via e-mail
  • via een rechtstreekse Ethernet-verbinding
  • door de harde schijf van de pc in de Mac te installeren, indien compatibel

Migratie-assistent

OS X Lion en hoger heeft een Migratie-assistent die is ontworpen om gemakkelijk bestanden, programma's en instellingen van de oude Windows-pc over te zetten naar de nieuwe Mac. Voor meer informatie raadpleegt u Windows-migratie-assistent.

Overdracht van pc-gegevens in Apple Stores en door Apple-specialisten (alleen in VS)

Apple Stores bieden verschillende mogelijkheden voor het overzetten van gegevens. Voor meer informatie over de services voor het overzetten van gegevens vanaf een pc neemt u contact op met een plaatselijke Apple Store. Naast de Apple Stores bieden ook talrijke Apple-specialisten, Apple-wederverkopers en erkende Apple-serviceproviders verscheidene mogelijkheden voor het overzetten van pc-gegevens naar een Mac. Gebruik de website Zoek service om een Apple-specialist in uw regio te vinden.

Draagbare harde schijf of opslagapparaat

Draagbare harde schijven die kunnen worden gebruikt om gegevens over te zetten van een pc naar een Mac zijn onder andere FireWire-schijven (IEEE 1394, iLink) en USB-schijven of -opslagapparaten. Draagbare FireWire-schijven bieden de hoogste overdrachtssnelheid en zijn gemakkelijk verkrijgbaar. Tenzij de pc echter een FireWire-poort heeft, wat niet veel voorkomend is bij pc's, kunt u echter geen draagbare FireWire-harde schijf gebruiken. Een draagbare USB-harde schijf kan worden gebruikt als de oude pc geen FireWire-poort heeft.

Cd- of dvd-brander

Een reservekopieschijf maken van de bestanden op de pc is een van de eenvoudigste methoden die u kunt gebruiken om gegevens over te zetten. Deze methode heeft bovendien nog een voordeel: u maakt een reservekopie van de gegevens.

Andere draagbare media

Het gebruik van ZIP-, Jaz- en magneto-optische-schijven (MO) of andere vormen van draagbare media gelijkt op het branden van een cd, en zolang het media-apparaat kan worden gebruikt op zowel de pc als de Mac. Het gebruik van deze vormen van draagbare media is een uitstekende manier om gegevens over te zetten.

Gedeelde bestandsserver

Een server in een netwerk waartoe zowel de oude pc als de nieuwe Mac toegang hebben, is een uitstekend alternatief voor het branden van cd's of het verplaatsen van draagbare schijven van een computer naar een andere. Beide computers moeten echter toegang hebben tot de server.

E-mail

Als u kleine hoeveelheden gegevens wilt overzetten, zoals tekstverwerkingsdocumenten, afbeeldingen of kleine gegevensbestanden van programma's, kunt u deze in bijlage van een e-mail naar uzelf versturen. Als de gegevensbestanden echter groot zijn of als u geen snelle internetverbinding hebt, gebruikt u best een andere methode. Raadpleeg Gedownloade e-mail overzetten vanaf een computer die geen Mac is.

Sommige internetaanbieders beperken de grootte van e-mailbijlagen. U kunt dus wellicht deze methode niet gebruiken om grote gegevensbestanden over te zetten, zelfs als u een snelle internetverbinding hebt.

Rechtstreekse Ethernet-verbinding

Als beide computers zich op dezelfde plaats bevinden, kunt u een Ethernet-kabel gebruiken om beide computers te verbinden en bestanden te kopiëren. Afhankelijk van het model van de Mac hebt u een Ethernet-crossover-kabel nodig. Met deze methode hebt u het voordeel gegevens snel en in willekeurige mate over te zetten.

De harde schijf van de pc verplaatsen

Hoewel het mogelijk is de harde schijf van sommige pc's te plaatsen in sommige Macs, wordt deze methode niet aanbevolen om gegevens over te zetten en moet deze alleen worden gebruikt door ervaren computergebruikers die weten hoe de harde schijf van een pc moet worden geïnstalleerd en geformatteerd. Mac OS X v10.3 of hoger kan de inhoud van een schijf met NTFS-structuur lezen, maar kan geen nieuwe bestanden bewaren of wijzigingen aan bestaande bestanden aanbrengen zonder de schijf eerst opnieuw te formatteren (en tijdens dit proces bestaande gegevens op de schijf te verwijderen).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.