Gegevens overzetten van een pc naar een Mac

Lees hier hoe u gegevens (bestanden) van een Windows-pc naar een Mac kunt overzetten.

Er zijn veel manieren om gegevens (bestanden) over te zetten van een pc naar een Mac, bijvoorbeeld:

• met Migratie-assistent (ingebouwd in OS X Lion en hoger)
  • met de service voor het overzetten van pc-gegevens die wordt aangeboden door Apple Stores en Apple Specialists
  • met een draagbare harde schijf of opslagapparaat
  • met een cd- of dvd-brander
  • met andere draagbare media
  • via een gedeelde bestandsserver
  • via e-mail
  • via een rechtstreekse Ethernet-verbinding
  • door de harde schijf van de pc (indien compatibel) te installeren in de Mac

Migratie-assistent

OS X Lion en hoger bevat de Migratie-assistent, die is ontworpen het overzetten van bestanden, programma's en instellingen van uw oude Windows-pc naar uw nieuwe Mac te vergemakkelijken. Meer informatie vindt u in Gegevens van een Windows-pc naar een Mac verplaatsen.

Service voor het overzetten van pc-gegevens bij Apple Stores en Apple Specialists (alleen in de Verenigde Staten)

Apple Stores bieden verschillende niveaus van service voor het overzetten van gegevens. Neem voor meer informatie over de service voor het overzetten van pc-gegevens contact op met uw plaatselijke Apple Store. Naast de Apple Stores bieden veel Apple Specialists, Apple resellers en erkende Apple serviceproviders ook verschillende niveaus van gegevensoverdracht van pc naar Mac. Op de website Locaties zoeken kunt u zoeken naar een Apple Specialist bij u in de buurt.

Draagbare harde schijf of opslagapparaat

Draagbare harde schijven die kunnen worden gebruikt om gegevens over te zetten van een pc naar een Mac, zijn onder meer FireWire-schijven (IEEE 1394, iLink) en op USB gebaseerde schijven of opslagapparaten. Draagbare FireWire-schijven bieden de hoogste overdrachtssnelheid en zijn overal verkrijgbaar. U kunt een draagbare FireWire-schijf echter alleen gebruiken als de pc een FireWire-poort heeft, wat niet gebruikelijk is op pc-computers. Een draagbare USB-schijf kan worden gebruikt als er geen FireWire-poort beschikbaar is op uw oude pc.

Cd- of dvd-brander

Het maken van een reservekopieschijf van de bestanden op uw pc is een van de gemakkelijkste methoden die u kunt gebruiken om elke hoeveelheid gegevens over te zetten. Een bijkomend voordeel van deze methode is dat u zo ook een reservekopie krijgt van uw gegevens.

Andere draagbare media

Het gebruik van draagbare ZIP-, Jaz-, magnetisch-optische (MO) of andere draagbare media is vergelijkbaar met het branden van een cd. Het media-apparaat moet dan wel op de pc én op de Mac kunnen worden gebruikt. Het gebruik van deze vormen van draagbare media is een uitstekende manier om elke hoeveelheid gegevens over te dragen.

Gedeelde bestandsserver

Een server op een netwerk die toegankelijk is voor zowel uw oude pc als uw nieuwe Mac, is een uitstekend alternatief voor het branden van cd's of het verplaatsen van draagbare schijven van de ene computer naar de andere. Houd er rekening mee dat beide computers toegang moeten hebben tot de server.

E-mail

Voor kleine hoeveelheden gegevens, zoals tekstverwerkingsdocumenten, afbeeldingen of kleine gegevensbestanden van apps, is het gebruik van e-mail om ze als bijlage naar uzelf te sturen ook een optie. Als de gegevensbestanden echter groot zijn of als u geen snelle internetverbinding hebt, kunt u beter een andere methode kiezen.

Sommige internetaanbieders (ISP's) stellen beperkingen aan de omvang van e-mailbijlagen. U kunt deze methode dus mogelijk niet gebruiken voor grote gegevensbestanden, zelfs niet als u een snelle internetverbinding hebt.

Rechtstreekse Ethernet-verbinding

Als beide computers zich op dezelfde locatie bevinden, kunt u ze mogelijk met een Ethernet-kabel met elkaar verbinden en zo bestanden kopiëren van de ene computer naar de andere. Mogelijk hebt u een crossover-Ethernet-kabel nodig, afhankelijk van het model Mac dat u hebt. Deze methode heeft het voordeel dat het snel gaat en dat u elke hoeveelheid gegevens kunt overzetten.

De harde schijf van de pc overzetten

Hoewel het mogelijk is om sommige pc-schijven over te zetten naar sommige Mac-modellen, is dit niet de aanbevolen methode voor het overzetten van gegevens en mag deze alleen worden gebruikt door ervaren computergebruikers die weten hoe ze pc-harde schijven moeten installeren en formatteren. Mac OS X v10.3 of hoger kan de inhoud van een schijf met NTFS-indeling wel lezen, maar kan geen nieuwe bestanden opslaan of wijzigingen aanbrengen in bestaande bestanden zonder de schijf eerst opnieuw te formatteren (waarbij de bestaande gegevens op de schijf verloren gaan).

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.