De naam van uw macOS-gebruikersaccount en uw thuismap wijzigen

U kunt de naam wijzigen die uw macOS-gebruikersaccount en uw thuismap bij het maken van het account hebben gekregen.

De namen van uw macOS-gebruikersaccount en uw  thuismap moeten hetzelfde zijn. Wanneer u deze namen wijzigt, wordt het wachtwoord van uw gebruikersaccount niet gewijzigd of opnieuw ingesteld.

We raden aan een back-up te maken van uw belangrijke gegevens voor u verdergaat, omdat het mogelijk is dat bij een fout uw account beschadigd raakt en u niet meer kunt inloggen.

Volg deze stappen in OS X Yosemite of hoger.

Eerst de naam van de thuismap wijzigen

1. Log uit bij het account waarvan u de naam wilt wijzigen en log in bij een beheerdersaccount. (Als u geen ander beheerdersaccount hebt, kunt u er maken in de voorkeuren voor Gebruikers en groepen.)
  2. Open de map Gebruikers op de opstartschijf. Deze bevat de thuismap voor elke gebruiker. Om de map te openen, kiest u 'Ga' > 'Ga naar map' in de menubalk en typt u vervolgens /Gebruikers.
  3. Wijzig de naam van de thuismap van de gebruiker, zonder in de nieuwe naam spaties te gebruiken. U wordt gevraagd om de beheerdersnaam en het bijbehorende wachtwoord in te voeren waarmee u hebt ingelogd. Als u bestandsdeling gebruikt om de thuismap te delen, moet u het delen van de map ongedaan maken om de naam te kunnen wijzigen.

Daarna de naam van het account wijzigen

Volg deze aanvullende stappen, terwijl u nog steeds bent uitgelogd van het account waarvan u de naam wilt wijzigen:

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Gebruikers en groepen'.
  2. Klik op hangslot en voer vervolgens de beheerdersnaam en het bijbehorende wachtwoord in waarmee u hebt ingelogd.
  3. Selecteer in de lijst gebruikers aan de linkerkant de gebruiker waarvan u de naam wilt wijzigen door Control ingedrukt te houden en te klikken en klik vervolgens op 'Geavanceerde opties'.
  4. Wijzig het vak 'Accountnaam' zodanig dat de naam gelijk is aan de nieuwe naam van de thuismap. Deze mag geen spaties bevatten.
  5. De accountnaam wordt ook weergegeven in het vak 'Thuismap', na /Gebruikers/. Wijzig de accountnaam zodat deze gelijk is aan de nieuwe naam van de thuismap.
  6. Als u de volledige naam wilt wijzigen die aan uw account is gekoppeld, moet u ook het vak 'Volledige naam' bijwerken. Dit kan een naam naar wens zijn en u kunt de volledige naam of de accountnaam gebruiken om in te loggen bij uw Mac of om wijzigingen aan te brengen die uw naam en wachtwoord vereisen.
  7. Klik op 'OK' en start uw Mac opnieuw op.
  8. Log in bij het account waarvan u de naam hebt gewijzigd en controleer of de oude bestanden en mappen zichtbaar zijn en of het account naar behoren werkt.

'Geavanceerde opties' in voorkeuren voor 'Gebruikers en groepen'