iTunes voor Windows: de map iTunes Media verplaatsen

Lees hier hoe u de map iTunes Media verplaatst naar een andere locatie op een Windows-pc.

Opmerkingen:

• Als u de map iTunes Media wilt verplaatsen op een Mac, raadpleegt u iTunes voor Mac: de map iTunes Media verplaatsen.
  • Als de iTunes-bibliotheek oorspronkelijk is aangemaakt met iTunes 8 of ouder, noemt de map iTunes Media mogelijk ‘iTunes Music’.

Als na het laden van alle muziek en overige media in iTunes de harde schijf bijna vol is, of als u gewoon al die muziek- en mediabestanden naar een andere harde schijf op het systeem wilt verplaatsen, vindt u hier een manier om de verplaatsing uit te voeren en afspeellijsten, beoordelingen en afspeelgeschiedenis te behouden.

Eerst moet u ervoor zorgen dat de optie ‘Map iTunes Media bijwerken’ is aangevinkt in de iTunes-voorkeuren:

1. Open iTunes.
  2. Kies Bewerken > Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’ in het venster Voorkeuren.
  4. Schakel het aankruisvak ‘Map iTunes Media bijwerken’ in.

Map iTunes Media bijwerken is ingeschakeld

5. Klik op ‘OK’.

Als u klaar bent, voert u de volgende stappen uit om de locatie van de map iTunes Media te wijzigen in het nieuwe station en vervolgens de inhoud van de bibliotheek op de nieuwe locatie te verzamelen. Hierdoor worden niet alleen de audio- en mediabestanden gekopieerd, ook beoordelingen en afspeellijsten worden behouden.

Opmerking: als u de bibliotheek naar een extern station verplaatst, moet u het station inschakelen en aansluiten alvorens iTunes te starten. Als u dit niet doet, wordt u in iTunes gevraagd de bibliotheek te zoeken of een nieuwe bibliotheek te maken (wat een lege bibliotheek tot gevolg heeft). Het is in elk geval verstandig om een reservekopie te hebben van de media die u in iTunes hebt.

1. Open iTunes.
  2. Kies in het menu Bewerken de optie ‘Voorkeuren’.
  3. Klik in het venster Voorkeuren op het tabblad ‘Geavanceerd’.
  4. Klik in het paneel Locatie map iTunes Media op de knop ‘Wijzigen’.
  5. Navigeer in het geopende venster Locatie map iTunes Media wijzigen naar de locatie waar u de nieuwe mediamap wilt maken.

Navigeer naar de nieuwe, gewenste locatie van de mediamap

Tip: in Windows Vista en Windows 7 klikt u op de driehoekjes naast de mappen en schijven om te navigeren. In Windows Vista is de standaardlocatie:

\gebruikersnaam\Music\iTunes
    . In Windows 7 is de standaardlocatie:
     \gebruikersnaam\My Music\iTunes.

In Windows XP en Windows 2000 klikt u op het plusteken naast de mappen en schijven om te navigeren. De standaardlocatie is
     \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\iTunes
    .

6. Klik in het venster Locatie map iTunes Media wijzigen op de knop ‘Nieuwe map maken’.
  7. Voer de naam van de nieuwe map iTunes Media in.
  8. Klik in het venster Locatie map iTunes Media wijzigen op ‘OK’. Klik in het venster Geavanceerd op ‘OK’.
  9. Voor iTunes 9 en 10:
    Kies Bestand > Bibliotheek > Bibliotheek ordenen
    Voor iTunes 8:
    Kies Bestand > Bibliotheek > Inhoud bibliotheek verzamelen
    Voor iTunes 7 of lager:
    Kies Geavanceerd > Inhoud bibliotheek verzamelen.
  10. Een bericht verschijnt.
    Voor iTunes 9 en 10:
    Schakel ‘Bestanden verzamelen’ in en klik op ‘OK’.
    Bestanden verzamelen is ingeschakeld

Voor iTunes 8 en lager:
    Klik op ‘Verzamelen’.
    De knop ‘Verzamelen’

Belangrijk: met deze handeling worden alle muziek- en mediabestanden naar de nieuwe locatie gekopieerd. Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn op de harde schijf om alle bestanden te kunnen kopiëren.

11. Nadat de map is gekopieerd, zoekt u de oorspronkelijke map iTunes Media en sleept u deze naar de prullenbak. Belangrijk: verwijder geen iTunes-bibliotheekbestanden die op dezelfde plaats staan als de map iTunes Media. Voor meer informatie over de iTunes-bibliotheekbestanden raadpleegt u Wat zijn de iTunes-bibliotheekbestanden?
  12. Stop iTunes en open het programma opnieuw.
    • Als het waarschuwingsbericht ‘De map 'iTunes Library.itl’ kan niet worden gevonden, maar is wel vereist. Kies een andere iTunes-bibliotheek of maak een nieuwe bibliotheek aan’ verschijnt, hebt u de iTunes-bibliotheekbestanden hoogstwaarschijnlijk verplaatst. Als dit het geval is, verplaatst u deze van de prullenmand naar de oorspronkelijke locatie.
    • Als het bovenstaande waarschuwingsbericht niet wordt weergegeven wanneer u iTunes opent en sluit, maakt u de prullenbak leeg.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico's verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: