De map iTunes Media verplaatsen op een Windows-pc

Lees hier hoe u de map iTunes Media verplaatst naar een andere locatie op een Windows-pc.

De map Media verplaatsen en de bibliotheek verzamelen

1. Open iTunes.
  2. Kies in het menu Bewerken de optie Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd in het venster Voorkeuren.
  4. Klik in het paneel Locatie map iTunes Media op de knop Wijzigen.
  5. Navigeer in het geopende venster Locatie map iTunes Media wijzigen naar de locatie waar u de nieuwe mediamap wilt maken.

Klik in Windows Vista en hoger op de driehoekjes naast de mappen en schijven om te navigeren. Klik in Windows XP op het plusteken naast de mappen en schijven om te navigeren. Standaard bevindt de map iTunes Media zich in de map met de iTunes-bibliotheekbestanden.
  6. Klik in het venster Locatie map iTunes Media wijzigen op de knop Nieuwe map.
  7. Voer de naam van de nieuwe map iTunes Media in.
  8. Klik in het venster Locatie map iTunes Media wijzigen op OK. Klik op OK in het venster Geavanceerd.
  9. Kies Bestand > Bibliotheek > Bibliotheek ordenen.
  10. Een bericht verschijnt. Klik op het aankruisvak naast ‘Bestanden verzamelen’ zodat het wordt geselecteerd. Klik vervolgens op OK.

Met deze handeling worden alle muziek- en mediabestanden naar de nieuwe locatie gekopieerd. Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn op de harde schijf om alle bestanden te kunnen kopiëren.
  11. Nadat de map is gekopieerd, zoekt u de oorspronkelijke map iTunes Media en sleept u deze naar de prullenbak. Verwijder geen iTunes-bibliotheekbestanden die op dezelfde plaats staan als de map iTunes Media. Lees meer over iTunes-bibliotheekbestanden.
  12. Sluit iTunes af en open het programma opnieuw.

Als u het bericht ‘De map ‘iTunes Library.itl’ kan niet worden gevonden, maar is wel vereist. Kies een andere iTunes-bibliotheek of maak een nieuwe bibliotheek aan’ ziet, zijn de iTunes-bibliotheekbestanden verplaatst. Verplaats deze van de prullenbak naar de oorspronkelijke locatie.

Als u na het afsluiten en opnieuw openen van iTunes dit bericht niet ziet, maakt u de prullenbak leeg.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)