De fabrieksinstellingen van een iPod herstellen

Lees hier hoe u de fabrieksinstellingen van een iPod, iPod classic, iPod mini en iPod nano herstelt.

Achtergrond

Het is belangrijk dat u het verschil tussen bijwerken en herstellen begrijpt. Als u de iPod bijwerkt, wordt gewoon de software geïnstalleerd die het apparaat bestuurt en is dit niet van invloed op de muziek en bestanden die op de schijf van de iPod zijn bewaard. Als u de iPod herstelt, wordt de schijf van het apparaat gewist en worden de oorspronkelijke fabrieksinstellingen hersteld.

Waarschuwing: het herstellen wist alle muziek en bestanden op de iPod. Maak dus een reservekopie van alle bestanden die op de schijf van de iPod zijn bewaard. Alle muziek, video's, podcasts, audioboeken en games kunnen op de iPod worden teruggeladen mits u ze in de iTunes-bibliotheek hebt bewaard. Als u de Nike + iPod Sport Kit gebruikt, raadpleegt u dit artikel voor meer informatie.

Opmerking: raadpleeg dit artikel als u een iPod shuffle wilt herstellen.

De iPod herstellen

1. Controleer of de computer een actieve internetverbinding heeft omdat u mogelijk nieuwe versies van de iTunes- en iPod-software moet downloaden.
  2. Download en installeer indien nodig de nieuwste versie van iTunes.
  3. Open iTunes. Sluit de iPod op de computer aan met behulp van de USB- of FireWire-kabel die bij de iPod is meegeleverd.
  4. Even later verschijnt de iPod in het bronvenster in iTunes.
  5. Selecteer de iPod in het bronvenster. U ziet informatie over de iPod verschijnen op het tabblad Overzicht in het hoofdvenster van iTunes.
  6. Klik op ‘Herstel’.
  7. Als u een Mac gebruikt, wordt u gevraagd de naam en het wachtwoord van een beheerder in te voeren.
  8. Er verschijnt een voortgangsbalk op het computerscherm die aangeeft dat de eerste fase van het herstelproces is begonnen. Als deze fase is voltooid, geeft iTunes u één van twee berichten met instructies die specifiek voor uw iPod-model zijn.
    • Koppel de iPod los en sluit deze aan op een iPod-lichtnetadapter (gewoonlijk van toepassing op oudere iPod-modellen).
    • Laat de iPod aangesloten op de computer om het herstelproces te voltooien (gewoonlijk van toepassing op nieuwere iPod-modellen).
  9. Tijdens de tweede fase van het herstelproces toont de iPod een Apple-logo en een voortgangsbalk onder in het scherm. Het is van cruciaal belang dat de iPod tijdens deze fase aangesloten blijft op de computer of de iPod-lichtnetadapter.
    Opmerking: de voortgangsbalk is mogelijk moeilijk te zien omdat de schermverlichting van de iPod mogelijk is gedoofd.
  10. Nadat de tweede fase van het herstelproces is voltooid, verschijnt het venster iTunes-configuratie-assistent. De assistent vraagt u de iPod een naam te geven en uw synchronisatievoorkeuren te kiezen, net zoals de eerste keer dat u de iPod hebt aangesloten.

Meer informatie

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)