Over VPN-protocollen voor iPhone, iPad en iPod touch

U kunt uw iPhone, iPad of iPod touch gebruiken om verbinding te maken met een VPN. Ontdek welke protocollen, verificatiemethoden en certificaten uw apparaat kan gebruiken om verbinding te maken met VPN-servers.

Uw apparaat kan de volgende protocollen en verificatiemethoden gebruiken:

• L2TP/IPSec met gebruikercontrole door MS-CHAPV2-wachtwoord, RSA SecurID of CryptoCard en computercontrole door gedeeld geheim.
  • Voor iOS 9 en lager: PPTP met gebruikercontrole door MS-CHAPV2-wachtwoord, RSA SecurID of CRYPTOCard.
  • Cisco IPSec met gebruikercontrole door wachtwoord, RSA SecurID of CRYPTOCard en computercontrole door gedeeld geheim en certificaten. Cisco IPSec werkt met VPN On Demand voor de domeinen die u opgeeft.
  • U kunt ook externe VPN-apps gebruiken die beschikbaar zijn in de App Store. Deze apps gebruiken mogelijke andere protocollen.

U kunt certificaten gebruiken in de volgende RAW-structuren:

• PKCS#1 (.cer, .crt, .der)
  • PKCS#12 (.p12, .pfx)

Neem contact op met uw netwerkbeheerder of IT-afdeling om ervoor te zorgen dat u uw VPN zo instelt dat deze correct werkt in combinatie met uw apparaat.

Meer informatie over hoe VPN werkt in combinatie met iPhone, iPad en iPod touch.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.