Een simpincode voor uw iPhone of iPad gebruiken

Vergrendel uw simkaart met een persoonlijk identificatienummer (PIN) zodat een identificatiecode nodig is voor bellen en dataverkeer.

U kunt een simpincode gebruiken om te voorkomen dat anderen uw simkaart gebruiken voor telefoongesprekken of mobiele data. Als u uw apparaat opnieuw opstart of de simkaart verwijdert, wordt de simkaart automatisch vergrendeld en wordt ‘Sim vergrendeld’ weergegeven.

Probeer niet om uw simpincode te raden. Als u verkeerd raadt, kan uw simkaart permanent worden geblokkeerd. Dit betekent dat u een nieuwe simkaart nodig hebt.

Uw simpincode in- of uitschakelen

1. Als u een iPhone hebt, gaat u naar Instellingen > Telefoon > Simpincode. Als u een iPad hebt, gaat u naar Instellingen > Mobiele data > Simpincode.
  2. Schakel uw simpincode in of uit.
  3. Voer uw simpincode in als u hierom wordt gevraagd. Als u deze nog niet hebt gebruikt, voert u de standaardpincode van uw provider in. Als u de standaardpincode niet weet, probeer deze dan niet te raden. Controleer de klantenservicepagina van uw provider of de documenten van uw draadloos abonnement. Of neem contact op met uw provider.
  4. Tik op Gereed.

Als u uw simpincode niet weet of bent vergeten

Probeer nooit een simpin- of pukcode te raden.Als u verkeerd raadt, kan uw simkaart permanent worden geblokkeerd, waardoor u een nieuwe simkaart nodig hebt. Als uw apparaat vraagt om een pincode of een andere code die u niet weet, volgt u de volgende stappen:

1. Neem contact op met de provider die de simkaart aan u heeft verstrekt. Als u niet zeker weet welke provider u moet bellen, haalt u de simkaart uit het apparaat en controleert u of de naam of het logo van de provider op de kaart staat.
  2. Vraag uw provider u te helpen uw simkaart te ontgrendelen met de standaardsimpin- of -pukcode.
  3. Als u uw simkaart niet met de simpin- of pukcode kunt ontgrendelen of als de waarschuwing ‘Maximale pukcode-invoer’ wordt weergegeven, vraagt u een nieuwe simkaart aan.

*Als u te vaak een verkeerde simpincode invoert, kan uw mobiele provider u mogelijk een Personal Unlocking Key (PUK) geven.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.