Time Capsule voor het eerst configureren

Lees hier hoe u de Time Capsule configureert als draadloos basisstation.

De Time Capsule doet ook dienst als een volledig functionele AirPort Extreme 802.11n. Als u de Time Capsule aan een bestaand draadloos netwerk toevoegt, kunt u deze daarom het beste configureren als primair basisstation en niet als netwerkclient. Hierdoor kunt u profiteren van de snellere prestaties en zorgt u ervoor dat de reservekopieën met een stabiele snelheid worden uitgevoerd.

Gebruik voor de configuratie van de Time Capsule het AirPort-configuratieprogramma 5.3 of hoger dat bij de Time Capsule is meegeleverd. Dit programma is ook beschikbaar via Apple software-updates of Apple Support Downloads.

Opmerking: in dit artikel wordt één beschikbare configuratieoptie beschreven. Er zijn ook andere opties beschikbaar, zoals het toevoegen van de Time Capsule aan een bestaand AirPort-netwerk. Raadpleeg de installatiehandleiding voor meer informatie.

1. Sluit uw kabel- of DSL-modem (breedband) met een Ethernet-kabel aan op de WAN-poort van de Time Capsule.

2. Sluit het netsnoer van de Time Capsule aan op een stopcontact.

3. Open het AirPort-configuratieprogramma. U vindt het in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's' (/Programma's/Hulpprogramma's).

4. De Time Capsule heeft aanvankelijk een naam zoals 'Time Capsule fea88c'. Klik op 'Ga door' om verder te gaan.

5. Selecteer 'Maak een draadloos netwerk aan' en klik op 'Ga door'.

6. Volg de verdere instructies op het scherm. Wanneer u klaar bent, wordt de Time Capsule opnieuw opgestart en worden de instellingen toegepast.