MacBook Air en MacBook Pro (begin 2008): nuttige tips en toetscombinaties voor het toetsenbord en het trackpad

Lees hier nuttige tips en toetscombinaties voor het toetsenbord en het trackpad van een MacBook Air en MacBook Pro (begin 2008).

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Gebruik het trackpad om de muisaanwijzer te verplaatsen en om te scrollen, te tikken, dubbel te tikken en te slepen. Hoe ver de muisaanwijzer op het scherm beweegt, is afhankelijk van hoe snel u uw vinger over het trackpad beweegt. Als u de muisaanwijzer over een kleine afstand wilt bewegen, verplaatst u uw vinger traag over het trackpad. Hoe sneller u uw vinger verplaatst, hoe verder de muisaanwijzer wordt verplaatst.

Als u de snelheid van de muisaanwijzer en andere trackpadopties nauwkeuriger wilt instellen, kiest u Apple > Systeemvoorkeuren en klikt u achtereenvolgens op Toetsenbord en muis en op Trackpad.

Ga naar Systeemvoorkeuren> Toetsenbord en muis voor video’s met demonstraties van deze bewegingen.

Met voorwaarts verwijderen verwijdert u de tekens rechts van het invoegpunt. Met de Delete-toets verwijdert u de tekens links van het invoegpunt.

Als u de tekens rechts van het invoegpunt wilt verwijderen, houdt u de Function-toets (fn) ingedrukt terwijl u op de Delete-toets drukt.

Met secundair klikken of rechts klikken kunt u commando’s uit snelmenu’s kiezen.

Plaats twee vingers op het trackpad en klik op de trackpadknop om secundair te klikken. Als Tikken om te klikken is ingeschakeld, tikt u gewoon met twee vingers op het trackpad.

U kunt ook de Control-toets ingedrukt houden terwijl u klikt.

Scrollen
Door met twee vingers te scrollen, kunt u snel naar boven, naar beneden of opzij scrollen in het actieve venster. Deze optie is standaard ingeschakeld.

De volgende handelingen van het trackpad werken in bepaalde programma’s, zoals Voorvertoning of iPhoto. Kies Help > Mac Help en zoek op ‘trackpad’ voor meer informatie.

Knijpen
Door twee vingers naar elkaar toe te bewegen, kunt u in- of uitzoomen op bijvoorbeeld PDF-bestanden, afbeeldingen en foto’s.

Draaien
Door met twee vingers op het trackpad te draaien kunt u bijvoorbeeld foto’s en pagina’s roteren.

Vegen
Door met drie vingers over het trackpad te vegen, kunt u onder andere snel door documenten bladeren en naar de vorige of volgende foto gaan. Veeg met uw vingers in Safari om vooruit of achteruit te gaan.