GarageBand, Logic: waar worden loops geïnstalleerd?

Wanneer u Apple Loops vanaf GarageBand, Logic Pro/Express of een Jam Pack installeert, merkt u mogelijk op dat de loops niet allemaal op dezelfde locatie worden bewaard. Bovendien kan de locatie van loops verschillen van systeem tot systeem afhankelijk van de versie (of versies) van GarageBand of Logic die u hebt geïnstalleerd.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

GarageBand 2 of hoger en Logic Pro/Express 7.1 of hoger bewaren loops op een andere standaardlocatie dan oudere versies. Als u één of meerdere Jam Packs hebt geïnstalleerd, bewaart elk pakket elke loop ook op een andere locatie.

• GarageBand 1 bewaart de loops in:

/Bibliotheek/Application Support/GarageBand/Apple Loops/

• Apple Loops voor GarageBand Jam Pack, Jam Pack Remix Tools en Jam Pack Rhythm Section installeren loops in mappen met hun eigen naam:

/Bibliotheek/Application Support/GarageBand/Apple Loops/

• GarageBand 2 of hoger en Logic Pro/Express 7.1 en hoger installeren de loops in:

/Bibliotheek/Audio/Apple Loops/Apple/

• Apple Loops voor GarageBand Jam Pack Symphony Orchestra en Jam Pack World Music installeren loops in mappen met hun eigen naam:

/Bibliotheek/Audio/Apple Loops/Apple/

Afhankelijk van de versie van GarageBand of Logic die u gebruikt, en of verschillende versies op de computer waren geïnstalleerd, kan de locatie van loops als volgt verschillen:

Scenario 1

• Als GarageBand 2 of hoger of Logic 7.1 of hoger de eerste versie is die is geïnstalleerd op de computer, worden alle GarageBand-loops bewaard op de standaardlocatie van GarageBand 2, zoals hierboven wordt beschreven.

Scenario 2

• Als GarageBand 1 of Logic 7.0 de enige versie is die werd geïnstalleerd op de computer (u hebt de upgrade naar respectievelijk 2.0 of hoger of 7.1 of hoger niet uitgevoerd), worden alle loops bewaard op de standaardlocatie van GarageBand 1, zoals hierboven wordt beschreven.

Scenario 3

• Als u de upgrade naar GarageBand 2 of hoger of Logic 7.1 of hoger hebt uitgevoerd vanaf een oudere versie, worden alle nieuwe loops die in de nieuwere versie zijn geïntroduceerd, geïnstalleerd op de standaardlocatie van GarageBand 2. Alle andere loops die gemeenschappelijk zijn voor beide versies blijven bewaard op de standaardlocatie voor loops van GarageBand 1. Het installatieprogramma van de software detecteert dus de oudere installatie en installeert alleen de nieuwe inhoud op de nieuwe locatie. Hierbij blijft de oudere inhoud bewaard op de gewoonlijke locatie.

Alle Jam Pack-loops worden geïnstalleerd op de standaardlocatie van elk pakket, zoals hierboven wordt beschreven. Jam Pack-loops blijven altijd bewaard op hun oorspronkelijke locatie onafhankelijk van de softwareversie die u gebruikt.

Als u loops van andere fabrikanten installeert, wordt de inhoud geïnstalleerd in een eigen map binnen de standaardlocatie van de huidige GarageBand- of Logic-versie die u gebruikt. Als u dus loops van andere fabrikanten hebt geïnstalleerd terwijl u GarageBand 1 gebruikte en vervolgens de upgrade naar versie 2 of hoger uitvoerde, worden deze loops nog altijd bewaard in hun eigen genaamde mappen in:

• /Bibliotheek/Application Support/GarageBand/Apple Loops/

Als de inhoud echter na de upgrade naar GarageBand 2 of hoger of Logic 7.1 of hoger is geïnstalleerd, worden de loops bewaard in hun eigen genaamde mappen in:

• /Bibliotheek/Audio/Apple Loops/Apple/

Alle door een gebruiker gemaakte loops in GarageBand 2 of hoger of Logic 7.1 of hoger worden geplaatst in één van de volgende locaties:

• /Bibliotheek/Audio/Apple Loops/User Loops
  • ~/Bibliotheek/Audio/Apple Loops/User Loops

Opmerking: de tilde (~) staat voor de thuismap. Kies in de Finder Ga > Ga naar map om naar deze locatie te gaan. Typ ~/Library/Audio/Apple Loops/User Loops  in het veld ‘Ga naar de map’ en druk op de knop Ga.

Of ze nu worden geplaatst in het pad van de thuismap of het systeem, hangt af van de voorkeur van ‘Mijn Apple Loops’ die u hebt ingesteld in het paneel Loops van de GarageBand-voorkeuren.