QLogic-switches gebruiken in combinatie met Apple Fibre Channel Cards

Lees hoe je QLogic-switches gebruikt in combinatie met Apple Fibre Channel Cards in een implementatie van Xsan of Network Area Storage.

Als je QLogic-glasvezelswitches gebruikt in een SAN (Storage Area Network), moet je mogelijk de poortinstellingen wijzigen om ervoor te zorgen dat de apparaten in de fabric met elkaar kunnen communiceren. De instellingen zijn afhankelijk van de vraag of de poort verbinding maakt met een Apple Fibre Channel Card of met een opslagapparaat.

Configureer alle QLogic-switches

1. Gebruik een QLogic-beheerprogramma om verbinding te maken met de switch. Je kunt hiervoor Enterprise Fabric Suite of het programma SANsurfer Switch Manager gebruiken. Je kunt ook SANsurfer Switch Manager gebruiken in een browser waarin Java is ingeschakeld. Om toegang te krijgen tot SANsurfer Switch Manager, maak je via poort 80 verbinding met het IP-adres van de switch vanuit een browser waarin Java is ingeschakeld.

2. Geef het IP-adres op dat is toegewezen aan de Ethernet-poort van de switch en typ de inloggegevens.

3. Dubbelklik op de switch om de lijst van poorten weer te geven.

4. Selecteer alle poorten die verbonden zijn met een 'initiator'. Selecteer vervolgens in het switch-menu 'Port Properties' (Poorteigenschappen) en configureer de poortinstellingen als volgt:

• Port State: 'online'

• Port Speed: 'auto-detect'

• Port Type: 'GL'

• I/O Streamguard: 'Enable'

• Device Scan: 'Disable'

5. Selecteer alle poorten die verbonden zijn met een 'target'. Selecteer vervolgens in het switch-menu 'Port Properties' en configureer de poortinstellingen als volgt:

• Port State: 'online'

• Port Speed: 'auto-detect'

• Port Type: 'GL'

• I/O Streamguard: 'Disable'

• Device Scan: 'Enable'

6. Herhaal de stappen 1 t/m 5 voor elke QLogic-switch.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.