Windows 8.1 op een Mac met Boot Camp gebruiken

U kunt de Boot Camp-assistent gebruiken om Windows 8 te installeren op ondersteunde Mac-modellen met OS X Yosemite of hoger.

Systeemvereisten

U moet ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) bij Boot Camp hebben geïnstalleerd om Windows 8.1 te kunnen gebruiken. Deze software wordt automatisch gedownload wanneer u Boot Camp-assistent gebruikt. Boot Camp ondersteunt 64-bits versies van Windows 8.1 wanneer een ondersteunde Mac wordt gebruikt.

Windows 8.1 is bij Microsoft verkrijgbaar als ISO-bestand of als installatie-dvd. Voor de installatie van Windows op een Mac hebt u een ISO-bestand van de volledige 64-bits versie van het Windows 8.1-installatieprogramma nodig. Als u geen ISO-bestand hebt, kunt u Schijfhulpprogramma gebruiken om er een aan te maken vanaf de Windows-installatie-dvd.

Een nieuwe installatie van Windows 8.1

Voer deze stappen uit als u voor het eerst Windows op een Mac installeert.

1. Gebruik de lijst aan het einde van dit artikel om te controleren of uw Mac Windows 8.1 ondersteunt.
  2. Zoek software-updates om er zeker van te zijn dat OS X, de firmware van de Mac en Boot Camp-assistent up-to-date zijn.
  3. Open Boot Camp-assistent vanuit de map Hulpprogramma’s (of zoek ernaar met Spotlight).
  4. Gebruik Boot Camp-assistent om een nieuw exemplaar van Windows te installeren.

Een upgrade-installatie van Windows 8.1

Als u al een oudere versie van Windows op de Mac hebt geïnstalleerd, kunt u deze stappen uitvoeren om een upgrade naar Windows 8.1 uit te voeren:

Een upgrade uitvoeren vanaf een 64-bits versie van Windows

U kunt een upgrade uitvoeren van een bestaande 64-bits installatie van Windows 7 of 8 naar Windows 8.1. U hebt minstens 10 GB vrije ruimte op de Windows-partitie nodig:

1. Start de Mac op vanaf OS X.
  2. Kies App Store in het menu Apple wanneer het Mac-bureaublad verschijnt. Klik in het venster App Store op het tabblad Updates om software-updates te zoeken. Zorg ervoor dat OS X en de firmware van de Mac up-to-date zijn.
  3. Start de Mac op vanaf de Windows-versie die momenteel is geïnstalleerd.
  4. Open ‘Apple Software Update voor Windows’ en installeer alle beschikbare updates.
  5. Gebruik het Windows-installatieprogramma om de upgrade van Windows uit te voeren.
  6. Wanneer de installatie is voltooid, opent u ‘Apple Software Update voor Windows’ opnieuw en installeert u alle beschikbare updates om ervoor te zorgen dat de Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) voor Boot Camp up-to-date is. Als onderdeel van de installatie van de besturingsbestanden kan de Mac een of meerdere keren worden herstart.

Als u tijdens de installatie een bericht over het verwijderen van het stuurprogramma voor de uitbreidbare USB 3.0-hostcontroller ziet, moet u dit stuurprogramma niet verwijderen. Raadpleeg in dit geval Windows 8: de waarschuwing ‘Verwijder stuurprogramma voor uitbreidbare USB 3.0-hostcontroller’ bij de upgrade vanaf Windows 7.

Een upgrade uitvoeren vanaf een 32-bits versie van Windows

Als u een 32-bits installatie van Windows op de Mac hebt, maakt u een reservekopie van de belangrijke bestanden zodat u de bestaande Windows-partitie kunt verwijderen en een 64-bits versie van Windows kunt installeren.

1. Maak een reservekopie van alle belangrijke bestanden op de Windows-partitie.
  2. Gebruik Boot Camp-assistent om de bestaande Windows-partitie te verwijderen.
  3. Gebruik Boot Camp-assistent om een 64-bits versie van Windows 8.1 op uw Mac te installeren
  4. Na de installatie van Windows zet u de kopieën van uw belangrijke bestanden terug op de Windows-schijf.

Functies die in Windows 8.1 worden ondersteund

Boot Camp 6 bevat ondersteuning voor de volgende Mac-functies in Windows 8.1:

U kunt Windows 8.1 installeren op een interne schijf van de Mac. Boot Camp-assistent helpt u om op de schijf een partitie aan te maken die compatibel is met Windows. Wanneer u Windows installeert op een Mac met een Fusion Drive, wordt de Windows-partitie op het mechanische gedeelte van de harde schijf van de Fusion Drive aangemaakt (niet op de SSD). Microsoft BitLocker is niet compatibel met Boot Camp-volumes.

Na de installatie van Windows kunt u de nieuwste versie van iTunes voor Windows installeren om muziek te beluisteren of video’s af te spelen. U moet iTunes in Windows machtigen om muziek of video’s af te spelen die u in de iTunes Store hebt aangeschaft.

Als sommige functies niet werken wanneer u de Mac vanaf Windows 8.1 opstart, probeert u de Boot Camp-ondersteuningssoftware opnieuw te installeren met Boot Camp-assistent.

Mac-computers die Windows 8.1 ondersteunen

De volgende Mac-modellen ondersteunen 64-bits versies van Windows 8.1 als deze met Boot Camp zijn geïnstalleerd. Gebruik Over deze Mac om na te gaan welke Mac u hebt. Controleer dan in deze lijst of de computer Windows 8.1 ondersteunt:

MacBook Pro

• MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2015)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, begin 2015)
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, medio 2014)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, medio 2014)
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, eind 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, eind 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, begin 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, begin 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 13-inch, eind 2012)
  • MacBook Pro (Retina, medio 2012)
  • MacBook Pro (13-inch, medio 2012)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2012)
  • MacBook Pro (17-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2010)
  • MacBook Pro (17-inch, medio 2010)

MacBook Air

• MacBook Air (13-inch, begin 2015)
  • MacBook Air (11-inch, begin 2015)
  • MacBook Air (13-inch, begin 2014)
  • MacBook Air (11-inch, begin 2014)
  • MacBook Air (13-inch, medio 2013)
  • MacBook Air (11-inch, medio 2013)
  • MacBook Air (13-inch, medio 2012)
  • MacBook Air (11-inch, medio 2012)
  • MacBook Air (13-inch, medio 2011)
  • MacBook Air (11-inch, medio 2011)

MacBook

• MacBook (Retina, 12-inch, begin 2016)
  • MacBook (Retina, 12-inch, begin 2015)

iMac

• iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2015)
  • iMac (Retina 4K, 21,5-inch, eind 2015)
  • iMac (21,5-inch, eind 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27-inch, medio 2015)
  • iMac (Retina 5K, 27-inch, eind 2014)
  • iMac (21,5-inch, medio 2014)
  • iMac (27-inch, eind 2013)
  • iMac (21,5-inch, eind 2013)
  • iMac (21,5-inch, begin 2013)
  • iMac (27-inch, eind 2012)
  • iMac (21,5-inch, eind 2012)
  • iMac (21,5-inch, eind 2011)
  • iMac (27-inch, medio 2011)
  • iMac (21,5-inch, medio 2011)
  • iMac (27-inch, medio 2010)

Mac mini

• Mac mini (eind 2014)
  • Mac mini Server (eind 2012)
  • Mac mini (eind 2012)
  • Mac mini Server (medio 2011)
  • Mac mini (medio 2011)

Mac Pro

• Mac Pro (eind 2013)*
  • Mac Pro (medio 2012)*
  • Mac Pro (medio 2010)*
  • Mac Pro (begin 2009)*

*RAID-configuraties kunnen niet worden gebruikt met Boot Camp.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: