Boot Camp 5.1: veelgestelde vragen over de installatie van Windows 8

Boot Camp 5.1 ondersteunt Windows 8.0 en Windows 8.1 op Intel-Macs.

Voor installatie-instructies, software-updates en meer gaat u naar de pagina Support voor Boot Camp en raadpleegt u Boot Camp Help. Algemene informatie over Boot Camp 5.1 vindt u in Boot Camp 5.1: veelgestelde vragen.

Welke Macs ondersteunen Windows 8 en welke systeemvereisten zijn er voor Windows 8?
Raadpleeg de Boot Camp-systeemvereisten voor Microsoft Windows.

Hoe maak ik de Windows-partitie voor Windows 8 aan?
Raadpleeg Een Windows-partitie op een Mac instellen.

Kan ik een upgrade van Windows 7 naar Windows 8 installeren?
Ja, als beide versies van Windows 64-bits zijn. Zorg ervoor dat u de nieuwste Boot Camp Support-software installeert alvorens u de upgrade uitvoert.

Hoe kan ik de nieuwste Boot Camp Support-software downloaden en installeren?
Als u OS X v10.8.3 of hoger gebruikt, kunt u Boot Camp-assistent gebruiken om de software te downloaden. Op de pagina met systeemvereisten voor Boot Camp vindt u ook de koppeling naar de gepaste downloadpagina voor de Boot Camp Support-software. Volg de installatie-instructies op de downloadpagina.

Voor de installatie van Windows en de Boot Camp Support-software hebt u een stick of andere USB-media nodig die in het FAT-bestandssysteem zijn geformatteerd:

1. Open Schijfhulpprogramma in de map Hulpprogramma’s in de map Programma’s.
  2. Selecteer de USB-schijf die u wilt formatteren. Denk eraan dat de schijf tijdens het formatteren ook wordt gewist.
  3. Klik op het tabblad Wissen boven in het venster en kies vervolgens in het venstermenu Structuur:
    • MS-DOS (FAT) als de schijf 32 GB of minder heeft.
    • ExFAT als de schijf meer dan 32 GB heeft.
  4. Typ een naam voor de schijf. De maximale lengte is elf tekens.
  5. Klik op de knop Wis en klik dan nogmaals op Wis.

Na de upgrade naar Windows 8 herkent mijn Mac geen Thunderbolt-apparaten als ik opstart naar Windows 8.
Raadpleeg Boot Camp: Thunderbolt-apparaten worden niet herkend na de upgrade naar Windows 8.

Tijdens de upgrade van Windows 7 naar Windows 8 verschijnt het bericht ‘Verwijder stuurprogramma voor USB 3.0 van uitbreidbare host-controller’.
Raadpleeg Windows 8: de waarschuwing ‘Verwijder stuurprogramma voor uitbreidbare USB 3.0-hostcontroller’ bij de upgrade vanaf Windows 7

Tijdens de installatie van Windows 8 verschijnt het bericht ‘We kunnen geen nieuwe systeempartitie maken of een bestaande systeempartitie vinden’.
Als u een opslagapparaat met Thunderbolt hebt aangesloten op de computer, koppelt u het los en laat u het losgekoppeld totdat de installatie van Windows is voltooid.

Boot Camp-assistent meldt ‘De opstartschijf kan niet in partities worden verdeeld of worden hersteld als één partitie.’
Raadpleeg Boot Camp: waarschuwingsbericht over partitionering bij gebruik van Boot Camp-assistent.

Wanneer ik Windows met dvd-media installeer, zie ik waarschuwingsberichten of herstart mijn computer naar OS X.
Raadpleeg Boot Camp: een ISO-schijfkopie van een Windows-installatie-dvd maken.

Het bericht ‘Maak ruimte vrij op station C’ verschijnt wanneer ik een upgrade van Windows 7 naar Windows 8 op een MacBook Air uitvoer.
Raadpleeg MacBook Air (11-inch, medio 2012): de waarschuwing ‘Maak ruimte vrij op station C’ tijdens de upgrade naar Windows 8.

Ik zie een zwart of vervormd scherm wanneer ik Windows 8 op een MacBook Pro installeer.
Raadpleeg MacBook Pro (13-inch, eind 2012): vervormd of zwart scherm tijdens de installatie van Windows 8.

De regelaars voor de helderheid (F1 en F2) op mijn toetsenbord werken niet in Windows.

Windows 8 wordt niet gestart op mijn MacBook Air (medio 2012) of bij het opstarten worden VGA-beelden weergegeven.
Download en installeer MacBook Air-EFI-firmware-update 2.6.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: