Boot Camp 5.1: veelgestelde vragen

Met Boot Camp kunt u Windows 7 of Windows 8 gebruiken op een Intel-Mac.

Voor gedetailleerde installatie-instructies, software-updates en meer gaat u naar de pagina Support voor Boot Camp en raadpleegt u Boot Camp Help.

Windows installeren of verwijderen

Welke Windows-versies werken met Boot Camp 5.1?
Boot Camp 5.1 ondersteunt 64-bits versies van Windows 7, Windows 8.0 en Windows 8.1 die geen bedrijfsversies zijn. Deze versie van Boot Camp biedt geen ondersteuning voor Windows XP, Windows Vista of 32-bits versies van Windows. Afhankelijk van de Mac kunt u mogelijk een eerdere versie van Boot Camp gebruiken om met andere versies van Windows te werken. Voor informatie raadpleegt u de Boot Camp-systeemvereisten voor Microsoft Windows.

Kan ik een upgrade van Windows 7 naar Windows 8 installeren?
Raadpleeg Boot Camp: veelgestelde vragen over de installatie van Windows 8.

Hoe maak ik de Windows-partitie aan en installeer ik Windows?
Gebruik Boot Camp-assistent, zoals beschreven in Windows installeren via Boot Camp. Maak geen partitie op de harde schijf met een hulpprogramma van een andere fabrikant alvorens Boot Camp-assistent te gebruiken. Anders kan de harde schijf worden gewist.

Hoe formatteer ik de Windows-partitie tijdens de installatie van Windows?
U wordt in het installatieprogramma van Windows gevraagd een partitie te selecteren om Windows te installeren. Selecteer altijd de partitie met de naam BOOTCAMP. Als u de partitie in NTFS wilt formatteren met Windows 7 of Windows 8.0, klikt u achtereenvolgens op ‘Stationsopties (geavanceerd)’ en Formatteren. In Windows 8.1 vindt u de optie Formatteren rechts onder in het scherm ‘Waar wilt u Windows installeren?’ van het installatieprogramma.

Kan ik een upgrade van een 32-bits Windows-versie naar een 64-bits Windows-versie uitvoeren?
U kunt geen 32-bits versie van Windows upgraden naar een 64-bits versie van Windows. Maak een reservekopie van de belangrijkste bestanden en start vervolgens een nieuwe installatie van de 64-bits versie van Windows.

Kan ik na de installatie van Windows de grootte van de Windows-partitie wijzigen?
Nee. Maak een reservekopie van de belangrijkste bestanden en gebruik vervolgens Boot Camp-assistent om de oude partitie te verwijderen en een nieuwe aan te maken.

Kan ik Windows vanaf een ISO-schijfkopie installeren?
Open Boot Camp-assistent en klik vervolgens op de knop Ga door om te achterhalen of de Mac ondersteuning biedt voor die functie. Als u het aankruisvak ‘Maak een installatieschijf voor Windows 7 of hoger aan’ ziet, kan de Mac Windows vanaf een ISO-schijfkopie installeren.

Wordt Boot Camp ondersteund op Macs met een Fusion Drive?
Ja. Boot Camp-assistent maakt de Windows-partitie aan op de schijfeenheid in plaats van de flash-schijf (SSD). Als u Windows 8 installeert op een iMac met een harde schijf van 3 TB, zorgt u ervoor dat de iMac OS X v10.8.3 of hoger gebruikt.

Kan ik Windows op een externe schijf installeren?
Nee, Boot Camp vereist dat Windows wordt geïnstalleerd op de interne harde schijf.

Kan ik Windows installeren op een Mac die RAID gebruikt?
Nee, Boot Camp werkt niet als de Mac een softwarematige RAID of een Mac Pro RAID-kaart gebruikt.

Welke talen ondersteunt Boot Camp 5.1?
Arabisch, Chinees (vereenvoudigd en traditioneel), Tsjechisch, Deens, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Engels, Hongaars, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees, Portugees (Braziliaans), Russisch, Spaans, Zweeds en Turks.

Hoe verwijder ik Windows van mijn Mac?
Gebruik Boot Camp-assistent om Windows en de Windows-partitie veilig te verwijderen van de Mac, zodat het bestandssysteem opnieuw een enkele Mac-partitie wordt:

1. Open Boot Camp-assistent.
  2. Selecteer ‘Verwijder Windows 7 of hoger’ en klik vervolgens op Ga door.
  3. Klik op de knop Herstel.

Opstarten in Windows

Welke besturingsbestanden worden meegeleverd bij de Windows-ondersteuningssoftware die door Boot Camp-assistent wordt gedownload?
Boot Camp-assistent downloadt deze Mac-besturingsbestanden voor Windows:

• Apple Bluetooth
  • Apple Keyboard Support
  • Apple Remote Driver
  • Apple Trackpad
  • Atheros 802.11 Wireless
  • ATI Graphics
  • Boot Camp-configuratiescherm voor Microsoft Windows
  • Boot Camp-systeemtaakmelding (Systeemvak)
  • Broadcom Wireless
  • Intel Chipset Software
  • Intel Integrated Graphics
  • iSight-camera
  • Marvel Yukon Ethernet
  • nVidia Graphics
  • Cirrus Logic Audio
  • Realtek Audio
  • SigmaTel Audio
  • Configuratiescherm Opstartschijf voor Microsoft Windows
  • Thunderbolt
  • USB 3

Moet ik de Mac machtigen in Windows om muziek en video’s af te spelen die ik in de iTunes Store heb gekocht?
Als u de gekochte muziek of video’s wilt afspelen in Windows, moet u de Mac machtigen in Windows.

Hoe werken de toetsen van mijn toetsenbord in Windows?
Raadpleeg Boot Camp: toetsenborden en toewijzing van toetsen voor Microsoft Windows.

• Als cd’s en dvd’s niet worden uitgeworpen met de Eject-toets van het toetsenbord, zorgt u ervoor dat u de noodzakelijke Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) hebt geïnstalleerd. Raadpleeg de installatie-instructies in Boot Camp Help voor informatie.
  • Als het numerieke toetsenblok niet werkt, drukt u op de Num Lock-toets. Als u de Num Lock-toets niet ziet, drukt u op de Clear-toets.

Waarom toont Windows meer resoluties voor mijn beeldscherm dan OS X?
OS X toont alleen de aanbevolen resoluties voor het scherm.

Worden SDXC en andere SD-kaarten ondersteund door Boot Camp 5.1?
Ja. Als u de Windows-ondersteuningssoftware (besturingsbestanden) hebt geïnstalleerd, werkt Boot Camp met SD-kaarten op Macs die beschikken over een SD- of SDXC-kaartsleuf.

Wordt Thunderbolt ondersteund door Boot Camp 5.1?
Ja. Raadpleeg Thunderbolt-poorten en beeldschermen: veelgestelde vragen.

Wordt USB 3 ondersteund door Boot Camp 5.1?
Ja. Raadpleeg Veelgestelde vragen over het gebruik van USB 3-apparaten op Mac-computers.

Hulp krijgen

• Apple biedt telefonische support ondersteuning voor Boot Camp gedurende 90 dagen na de aankoop van een in aanmerking komend Apple-hardwareproduct. U kunt deze periode verlengen door een AppleCare Protection Plan aan te schaffen.
  • Supportartikelen en discussieforums zijn beschikbaar op de Apple Support-website. Apple biedt geen technische telefonische support voor de installatie, het gebruik of het herstel van Microsoft Windows.
  • Als u hulp nodig hebt bij de configuratie-assistent van Boot Camp, inclusief de installatie of het herstel van Boot Camp-software terwijl Windows actief is, neemt u contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Laatst gewijzigd op: