Hulp bij iOS-updates via de ether

Mogelijk kunt u om één van deze redenen een iPhone, iPad of iPod touch niet draadloos of via de ether bijwerken.

• Onvoldoende beschikbare opslagruimte op het apparaat
  • Het downloaden van de update duurt lang
  • De updateserver kan niet worden bereikt
  • De update kan niet worden voltooid

Als er onvoldoende ruimte is om de update uit te voeren

Als er onvoldoende vrije ruimte is om een update te downloaden en te installeren, wordt er geprobeerd meer ruimte vrij te maken op uw apparaat. Er worden alleen appgegevens verwijderd die opnieuw kunnen worden gedownload, en uw eigen gegevens worden niet verwijderd of verplaatst. Als er nog steeds niet genoeg ruimte beschikbaar is op uw apparaat, kunt u uw computer gebruiken om uw apparaat bij te werken.

Als u uw apparaat niet kunt verbinden met uw computer, kunt u ruimte vrijmaken voor de update door materiaal of apps die u niet gebruikt van het apparaat te verwijderen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.

Lees meer over de ruimte die uw apps en uw materiaal gebruiken.

Als het downloaden lang duurt

U hebt een internetverbinding nodig om het apparaat bij te werken. Hoe lang het duurt om de update te downloaden, is afhankelijk van de omvang van de update en de snelheid van uw internetverbinding. Tijdens het downloaden van de update kunt u het apparaat gewoon blijven gebruiken. U ziet een melding wanneer de update kan worden geïnstalleerd. Vermijd het downloaden van ander materiaal en gebruik indien mogelijk een wifinetwerk om de downloadsnelheid te verbeteren.

Als u de updateserver niet kunt bereiken of de update niet kunt verifiëren

Als u uw apparaat probeert bij te werken, kunt u een van deze berichten te zien krijgen:

'Zoeken naar updates mislukt. Fout tijdens het zoeken naar een software-update.'

'Update kan niet worden gecontroleerd. Controle van [software] is mislukt omdat je niet langer bent verbonden met het internet.'

Probeer uw apparaat opnieuw bij te werken via hetzelfde netwerk. Als u nog steeds een van deze berichten te zien krijgt, probeert u uw apparaat bij te werken via een ander netwerk, of werkt u uw apparaat bij via uw computer. Als het probleem nog steeds optreedt nadat u via verschillende netwerken hebt geprobeerd bij te werken, verwijdert u de update.

Lees meer over iOS- en iPadOS-updates.

Als de update niet kan worden voltooid

Als u de update installeert, lijkt de voortgangsbalk mogelijk langzaam vooruit te gaan. De duur van een update hangt af van de grootte van de update en het aantal bestanden op het apparaat.

Wanneer u een update via de ether uitvoert, houdt u het apparaat aangesloten op een stroombron. Als de batterij van het apparaat leeg is geraakt, sluit u het aan op een voedingsbron en schakelt u het apparaat in om de update of het herstel te voltooien.

Als de update niet wordt voltooid en de voortgangsbalk gedurende een lange periode niet vooruit is gegaan, probeert u het apparaat te herstarten. Lees wat u moet doen als het apparaat lijkt te zijn vastgelopen of niet wil starten.

De update verwijderen en opnieuw downloaden

Als u de nieuwste versie van iOS of iPadOS nog steeds niet kunt installeren, probeert u de update opnieuw te downloaden:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.
  2. Zoek de update in de lijst met apps.
  3. Tik op de update en daarna op 'Verwijder update'.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en download de nieuwste update.

Als u de update niet ziet in de lijst met apps of als het probleem zich opnieuw voordoet, moet u uw apparaat bijwerken via uw computer met behulp van de Finder of iTunes.