Als synchrone weergave of streamen niet werkt op je AirPlay-compatibele apparaat

Lees hier wat je moet doen als je niet kunt streamen via AirPlay, als je het scherm van je iOS-apparaat of Mac niet synchroon kunt weergeven op je Apple TV of smart-tv, of als er zich een ander probleem met AirPlay voordoet.

Probeer eerst deze stappen

Kijk na elke stap of je nog hulp nodig hebt.

1. Zorg ervoor dat je AirPlay-compatibele apparaten zijn ingeschakeld en zich dicht bij elkaar bevinden.

2. Controleer of de apparaten zijn bijgewerkt naar de nieuwste software en zich op hetzelfde wifinetwerk bevinden.

3. Herstart de apparaten die je wilt gebruiken met AirPlay of synchrone weergave.

4. Als je inhoud probeert te streamen naar een apparaat dat je in de Woning-app hebt ingesteld, controleer dan of er geen instellingen zijn in de Woning-app die AirPlay beperken. Open de Woning-app, tik of klik op de knop 'Meer'[symbool], selecteer 'Woninginstellingen' en selecteer vervolgens 'Luidsprekers en tv's' om de woninginstellingen indien nodig aan te passen.

5. Als je wordt gevraagd om een wachtwoord in te voeren op je Apple TV, controleer je de toegangsbeperkingen voor materiaal op je Apple TV. Als alternatief moet je mogelijk je AirPlay-wachtwoordinstellingen aanpassen.

Nog steeds hulp nodig?

Als je een ander probleem hebt met AirPlay, lees je verder om te ontdekken wat je moet doen.

Als de muziek onverwacht stopt

Als de muziek onverwacht stopt met afspelen, gebruik je het apparaat of Siri om weer muziek af te spelen. In sommige situaties gebruikt de Woning-app mogelijk je HomePod,* Apple TV of AirPlay-compatibele luidspreker als de belangrijkste audiobron voor het streamen van muziek (zelfs als je HomePod of Apple TV momenteel geen muziek afspeelt). Door Siri op dat apparaat te gebruiken of een andere taak uit te voeren, kan het afspelen overal worden onderbroken. Je kunt ook een iOS-apparaat of computer met iTunes als audiobron gebruiken om handmatig muziek te streamen.

Als je wel beeld hebt, maar geen geluid

Als je geen geluid hoort wanneer je video streamt van een iOS-apparaat of Mac naar je Apple TV, zorg er dan voor dat het volume hoog genoeg is afgesteld en niet is gedempt. Controleer dit op zowel het iOS-apparaat als je televisie of ontvanger.

Als je AirPlay nog steeds niet kunt gebruiken nadat je deze stappen hebt geprobeerd, neem je contact op met Apple Support.

*HomePod is niet in alle landen en regio's beschikbaar.