Als u een foutbericht ziet wanneer u iMessage of FaceTime probeert te activeren

Als u iMessage of FaceTime op een iPhone, iPad of iPod touch wilt gebruiken, moet u deze apps eerst activeren. Volg deze stappen als u tijdens de activering een foutbericht ziet.

Bij de activering van iMessage of FaceTime ziet u mogelijk een van deze berichten:

• Wachten op activering
  • Activering mislukt
  • Fout tijdens activeren
  • Inloggen mislukt. Controleer de netwerkverbinding

Controleer de instellingen van het apparaat

1. Controleer of het apparaat is verbonden met een mobiel datanetwerk of wifinetwerk. Als u een iPhone gebruikt, moet u een sms-bericht versturen om uw telefoonnummer voor iMessage en FaceTime te activeren. Afhankelijk van de aanbieder worden u mogelijk kosten in rekening gebracht voor deze sms.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Datum en tijd' en controleer of de tijdzone juist is ingesteld.

Schakel iMessage en FaceTime uit en start de apps opnieuw op

1. Ga naar Instellingen > Berichten en schakel iMessage uit.
  2. Ga naar Instellingen > FaceTime en schakel FaceTime uit.
  3. Start het apparaat opnieuw op.
  4. Schakel iMessage en FaceTime opnieuw in.

Nog steeds niet geactiveerd na een dag?

De activering van iMessage en FaceTime kan tot 24 uur duren. Als de fout na 24 uur nog steeds optreedt, volgt u deze stappen:

1. Zorg ervoor dat het apparaat de nieuwste iOS-versie heeft.
  2. Als u een iPhone gebruikt, neemt u contact op met de aanbieder om er zeker van te zijn dat u sms-berichten kunt ontvangen.
  3. Neem contact op met Apple Support.

Meer hulp

U kunt ook uw e-mailadres met iMessage en FaceTime gebruiken. Log in bij uw Apple ID-accountpagina en bekijk de e-mailadressen die worden vermeld, inclusief het adres dat u probeert te verifiëren. Als het e-mailadres onjuist is, kunt u het bijwerken. Klik vervolgens op 'Verstuur opnieuw' naast het e-mailadres dat u wilt verifiëren.

Als u niet kunt inloggen bij iMessage of FaceTime op uw Mac, raadpleegt u Als u op uw Mac niet kunt inloggen bij uw iMessage-account of bij FaceTime.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.