Als u hulp nodig hebt bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie op een apparaat

Dit artikel kan u helpen om een iCloud-reservekopie op een iPhone, iPad of iPod touch terug te zetten.

Ik kan geen iCloud-reservekopie selecteren

Een iCloud-reservekopie is om verschillende redenen mogelijk niet beschikbaar voor een iOS-apparaat:

• U hebt nooit een iCloud-reservekopie van het apparaat met succes voltooid. Raadpleeg de instructies voor het maken van reservekopieën in iCloud
  • Het apparaat heeft een oudere iOS-versie en moet worden bijgewerkt.
  • De iCloud-reservekopie is mogelijk met een andere Apple ID gemaakt.
  • U hebt de voorbije 180 dagen geen reservekopie gemaakt.
    Als u de voorbije 180 dagen of langer geen reservekopie van een iOS-apparaat hebt gemaakt in iCloud, behoudt Apple zich het recht voor de reservekopieën van dat apparaat te verwijderen. Raadpleeg de algemene voorwaarden van iCloud voor meer informatie.

Ik wil een iCloud-reservekopie gebruiken voor een apparaat dat ik al heb geconfigureerd

De enige manier om een iCloud-reservekopie terug te zetten is via de configuratie-assistent. Als u de configuratie-assistent wilt openen op een apparaat dat u al hebt geconfigureerd, moet u de inhoud van het apparaat wissen en het opnieuw configureren:

1. Tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen.
  2. Volg daarna de stappen in de configuratie-assistent om het apparaat met een iCloud-reservekopie te configureren.

Een iCloud-reservekopie terugzetten op mijn apparaat duurt lang

Een reservekopie terugzetten kan even duren door de grootte van de reservekopie of de snelheid van het Wi-Fi-netwerk. Het kan bijvoorbeeld één tot vier uur duren om een gigabyte van een iCloud-reservekopie terug te zetten.

U kunt verschillende stappen ondernemen:

• Controleer in iOS 8 of hoger de voortgang van de overdracht op het apparaat bij Instellingen > iCloud > Reservekopie. Als het terugzetten bezig is, wordt de instelling voor iCloud-reservekopie in het grijs weergegeven.
  • Zorg ervoor dat het apparaat via een betrouwbare Wi-Fi-verbinding met het internet is verbonden.
  • Zorg ervoor dat het apparaat op een stopcontact is aangesloten.
  • Controleer de Apple-voortgangsbalk die bij het terugzetten van een reservekopie verschijnt.

Ik wil een reservekopie van mijn iOS-apparaat voor een ander soort iOS-apparaat gebruiken

Wanneer u de reservekopie van een apparaat voor een ander soort apparaat gebruikt (zoals een iPad-reservekopie voor een iPhone), worden de volgende typen gegevens niet overgezet:

• Foto’s
  • Berichten en bijlagen van berichten
  • Gesproken memo’s
  • Apps die niet compatibel zijn met het apparaat dat u configureert
    Apps die bijvoorbeeld alleen met de iPad compatibel zijn, worden niet overgezet naar een iPhone.

Er wordt in een bericht gemeld dat het terugzetten onvolledig is

Als het bericht ‘Terugzetten onvolledig’ verschijnt, zijn bepaalde apps of inhoud niet teruggezet vanaf de iTunes of App Store. Als u dit materiaal in iTunes op een Mac of pc hebt bewaard, probeert u het apparaat te synchroniseren met de computer om de gegevens te herstellen.

Er wordt in een bericht gemeld dat sommige onderdelen niet zijn teruggezet

Als tijdens het terugzetten de Wi-Fi-verbinding wordt onderbroken, ziet u een bericht waarin wordt gemeld dat sommige onderdelen niet zijn teruggezet. Deze onderdelen zijn doorgaans foto’s, video’s of apps.

• Controleer of er nog steeds foto’s worden gedownload. Als dit zo is, verschijnt een bericht met ‘350 van 1200 items terugzetten’ of gelijkaardig. Als de overdracht nog steeds bezig is, wacht u tot deze is voltooid. Het apparaat moet continu met een betrouwbare Wi-Fi-verbinding verbonden zijn en op een stopcontact aangesloten zijn.
  • Als de foto’s en video’s niet worden gedownload, begint u opnieuw. Probeer de reservekopie opnieuw terug te zetten en laat het apparaat verbonden met Wi-Fi en aangesloten op een stroombron tot het proces is voltooid.
  • Als een app in het grijs wordt weergegeven of gedurende een lange tijd niet meer wordt geladen, verzekert u zich ervan dat het apparaat met een Wi-Fi-netwerk is verbonden. Tik vervolgens op de app om het proces te pauzeren en tik nogmaals om door te gaan. Als hierdoor het probleem niet is opgelost, verwijdert u de app en downloadt u deze opnieuw.

Ik word gevraagd meerdere Apple ID’s in te voeren

U wordt om verschillende redenen mogelijk gevraagd het wachtwoord van meerdere Apple ID’s in te voeren:

• De reservekopie bevat aankopen van meerdere Apple ID’s.
  • De reservekopie bevat muziek, films en tv-programma’s die vanaf een andere gebruikersaccount naar het apparaat zijn overgezet.

Als u het wachtwoord van de Apple ID’s niet meer weet, kunt u tikken op Sla deze stap over om door te gaan met het terugzetten van gegevens.

Meer hulp

Laatst gewijzigd op: