Hulp bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Volg deze stappen als u problemen hebt wanneer u uw apparaat herstelt vanaf een iCloud-reservekopie.

Hoe zet ik een iCloud-reservekopie terug als mijn apparaat al is geconfigureerd voor gebruik?

U moet alle gegevens en instellingen op het apparaat wissen. Zorg er eerst voor dat u een iCloud-reservekopie hebt om terug te zetten:

1. Om een lijst met iCloud-reservekopieën weer te geven, gaat u naar Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag (in iOS 7 gaat u naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag).
  2. Controleer de datum van de reservekopie die u wilt terugzetten, omdat u alleen de gegevens terugzet waarvan iCloud op die dag een reservekopie maakte.

Nadat u hebt gecontroleerd of een iCloud-reservekopie beschikbaar is, volgt u deze stappen:

1. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron en zorg ervoor dat het is verbonden met het internet via Wi-Fi.
  2. Volg de instructies voor het terugzetten van een iCloud-reservekopie op het iOS-apparaat. U moet er ook voor zorgen dat het apparaat de nieuwste iOS-versie heeft.

Waarom zijn er geen iCloud-reservekopieën beschikbaar voor mijn apparaat?

Als u naar Instellingen > iCloud > Opslag > Beheer opslag gaat, ziet u een lijst met reservekopieën die voor dat apparaat beschikbaar zijn (In iOS 7 gaat u naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag en tikt u op de naam van uw apparaat).

U kunt de iCloud-reservekopie ook bekijken op een computer. Open hiervoor de iCloud-voorkeuren (als u OS X gebruikt) of iCloud voor Windows (als u Windows gebruikt) en klik achtereenvolgens op ‘Beheer’ en ‘Reservekopieën’.

Als de lijst met iCloud-reservekopieën leeg is of in het grijs wordt weergegeven:

Hoe weet ik dat gegevens worden teruggezet?

Ga naar Instellingen > iCloud > Reservekopie (In iOS 7 gaat u naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie). Wanneer het terugzetten bezig is, wordt de instelling voor iCloud-reservekopie in het grijs weergegeven en kunt u tikken op ‘Stop terugzetten’.

Welke reservekopie moet ik gebruiken bij het terugzetten van gegevens?

iCloud bewaart de drie meest recente reservekopieën van elk apparaat dat aan de iCloud-account is gekoppeld. Bij elke reservekopie verschijnen de datum en tijd van aanmaak alsook de naam van het apparaat dat de reservekopie maakte. Tenzij u een oudere reservekopie wilt terugzetten, kiest u de meest recente reservekopie van het apparaat dat u wilt herstellen.

Kan ik de reservekopie van een iPad terugzetten op een iPhone of iPod touch?

U kunt een iOS-reservekopie terugzetten op meerdere apparaten, met enkele uitzonderingen:

• Een reservekopie zet ook alle apps terug, tenzij deze apps niet compatibel zijn met uw apparaat. Een app die alleen werkt met een iPad, wordt bijvoorbeeld niet teruggezet op een iPhone.
  • Het apparaat moet dezelfde of een nieuwere iOS-versie gebruiken dan de versie die is gebruikt om de reservekopie te maken. Werk bij naar de nieuwste iOS-versie en probeer de reservekopie opnieuw terug te zetten.
  •  In iOS 7 zijn de foto’s in Filmrol specifiek voor elk apparaat. De foto’s in de filmrol van een iPhone of iPod touch worden bijvoorbeeld niet teruggezet op een iPad.

Als u iOS 8 hebt en u iCloud-fotobibliotheek bèta hebt ingeschakeld, worden uw foto’s en video’s opgeslagen in iCloud; ze staan dus niet in uw iCloud-reservekopie.

In iOS 8 met iCloud-fotobibliotheek bèta uitgeschakeld staan uw Fotobibliotheek-foto’s in de iCloud-reservekopie en zijn specifiek voor elk apparaat. De foto’s in de fotobibliotheek van een iPhone of iPod touch worden bijvoorbeeld niet teruggezet op een iPad.

Tijdens het terugzetten word ik gevraagd meerdere Apple ID’s en wachtwoorden in te voeren

U wordt mogelijk gevraagd uw Apple ID en wachtwoorden voor de iTunes Store-, App Store- en iBooks Store-accounts in te voeren. Dit is normaal en zorgt ervoor dat aangeschafte onderdelen worden teruggezet.

Als de reservekopie aankopen met meerdere Apple ID’s bevat of als u muziek, films of tv-programma’s van de iTunes-bibliotheek van een andere persoon hebt overgezet naar het apparaat, wordt u gevraagd het wachtwoord voor elke Apple ID in te voeren.

Tijdens het terugzetten zie ik waarschuwingen over de verbinding

Nadat de instellingen en accounts zijn teruggezet, wordt het apparaat opnieuw opgestart en worden aangeschafte muziek, films, tv-programma’s, apps, boeken, Fotobibliotheek (of Filmrol) en ander materiaal opnieuw gedownload. U kunt het apparaat normaal gebruiken gedurende deze tijd, maar als u een waarschuwing ontvangt of niet kunt herstellen, sluit u het apparaat aan op de netvoeding en maakt u verbinding met internet metWi-Fi. Daarna wacht u tot uw apparaat is hersteld voordat u het weer gebruikt.

Ik heb een waarschuwingsbericht ontvangen toen ik mijn apparaat aan het herstellen was

Krijg hulp bij waarschuwingsberichten bij het terugzetten van een iCloud-reservekopie

Als u een waarschuwingsbericht niet kunt onthouden, kunt u een schermafbeelding van het iOS-apparaat maken. Druk tegelijk op de thuisknop en de knop voor de sluimerstand om een afbeelding van het huidige scherm te bewaren in de fotobibliotheek (of filmrol).

Het terugzetten van gegevens duurt te lang

De benodigde tijd voor het terugzetten hangt af van de locatie waar u zich bevindt en de snelheid van de internetverbinding. Zelfs met een snelle internetverbinding kan het 1 tot 4 uur per gigabyte duren om de gegevens terug te zetten.

Als u zich in het buitenland bevindt, kan het terugzetten langer duren. iCloud is ingesteld om u de best mogelijke service te geven op de locatie waar u het vaakst verbinding met het internet maakt. Wanneer u een iCloud-reservekopie terugzet, is iCloud ingesteld om u de best mogelijke service te geven op de locatie waar u de reservekopie hebt gemaakt.

Meer hulp verkrijgen

A message says some items could not be restored

If your Wi-Fi is disconnected while you're restoring, you'll see a message that some items couldn't be restored. These items usually include photos, videos, or app content.

• Check to see if photos are still downloading. If so, a message says something like, "Restoring 350 of 1200 items." If the transfer is still in progress, wait for it to finish. Your device needs to stay connected to a reliable Wi-Fi network and a power outlet the whole time.
  • If your photos and videos aren't downloading, start over. Try to restore from the backup again, and stay connected to Wi-Fi and a power source until the process completes.
  • If an app is grayed out or stuck loading for a long time, make sure you're connected to a Wi-Fi network. Then, tap the app to pause the process, and tap it again to continue. If this doesn’t solve the issue, try deleting and re-downloading the app.

I'm asked to enter multiple Apple IDs

There are a couple of reasons that you might be asked for multiple Apple ID passwords:

• Your backup contains purchases from multiple Apple IDs.
  • Your backup has music, movies, and shows that were tranferred from another iTunes account to your device.

If you don't remember the Apple ID passwords, you can tap Skip this Step to continue the restore process.

Get more help

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)