Als u 'Geen service', 'Zoeken' of 'SOS' ziet op uw iPhone of iPad

Als u 'Geen service' of 'Zoeken' in de statusbalk van uw iPhone of iPad (Wi-Fi + Cellular) ziet, is uw apparaat niet verbonden met een mobiel netwerk. Als u 'SOS' of 'Alleen SOS' in de statusbalk ziet, kan uw apparaat nog wel het alarmnummer bellen.

Uw dekkingsgebied controleren

• Zorg dat u zich op een plek bevindt waar u verbinding kunt maken met een mobiel netwerk.
  • Schakel mobiele data uit en vervolgens weer in. Ga naar 'Instellingen' en tik op 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data'. Als u een iPad gebruikt, ziet u mogelijk 'Instellingen' > 'Mobiele data'.
  • Als u naar het buitenland gaat, zorgt u ervoor dat uw apparaat is geconfigureerd voor dataroaming. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Opties mobiele data' > 'Dataroaming'.
    Bovenste deel van een iPhone-scherm met mobiele instellingen

Als u 'SOS' of 'Alleen SOS' ziet

Als u 'SOS' of 'Alleen SOS' ziet in de statusbalk, is uw apparaat niet verbonden met een netwerk maar kunt u nog wel het alarmnummer bellen. Deze functie is beschikbaar in Australia, Canada en de Verenigde Staten.

Bovenste deel van een iPhone-scherm met 'Alleen SOS' in de statusbalk

Als u gebruikmaakt van het 3G-netwerk van AT&T

Het 3G-netwerk van AT&T wordt uitgefaseerd. Als u 'Geen service' ziet in de statusbalk van uw apparaat en u hebt een iPhone 5s, iPhone 5c of ouder of een iPad 2 Wi-Fi + Cellular of ouder, neemt u contact op met uw aanbieder om te bespreken wat uw opties zijn. Als u een iPhone 6 of nieuwer of een iPad (3e generatie) of nieuwer hebt, volgt u deze stappen:

1. Werk uw iPhone of iPad bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.
  2. Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'. Vervolgens:
    • Tik op een iPhone op 'Opties mobiele data' en activeer vervolgens 'Schakel LTE in'.
    • Op een iPad schakelt u LTE in.

Als u na het volgen van deze stappen nog steeds 'Geen service' ziet, neemt u contact op met uw aanbieder.

De uitfasering van 3G-netwerken heeft geen gevolgen voor iPhone- en iPad-apparaten die 5G-netwerken ondersteunen.

Uw iPhone of iPad herstarten

Herstart het apparaat. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, volgt u deze stappen om uw iPhone te herstarten of uw iPad te herstarten.

Controleren of er een update voor aanbiederinstellingen beschikbaar is

Met behulp van deze stappen kunt u handmatig controleren op updates voor aanbiederinstellingen en deze installeren:

1. Zorg dat uw apparaat is verbonden met een wifi- of mobiel netwerk.
  2. Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info'. Als er een update beschikbaar is, wordt er een optie weergegeven om de aanbiederinstellingen bij te werken.
  3. U kunt de versie van de aanbiederinstellingen op uw apparaat controleren door te tikken op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Info' en te kijken wat er naast 'Aanbieder' staat.

Als u een nieuwe simkaart in een iPhone of iPad plaatst, moet u de aanbiederinstellingen voor de nieuwe aanbieder downloaden.

De mobiele lijn uitschakelen en weer inschakelen

Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' en controleer of uw mobiele lijn ingeschakeld is. Als uw mobiele lijn uitgeschakeld is, schakelt u deze weer in. Controleer daarna of u service hebt.

Als u uw mobiele lijn niet ziet in 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk', moet u een eSIM configureren of een fysieke simkaart plaatsen. Als u een fysieke simkaart gebruikt, verwijdert u de simkaart en plaatst u deze terug.

Als uw simkaart beschadigd is, niet in de simkaarthouder past of als u uw fysieke simkaart vanaf een ander apparaat hebt overgezet, vraagt u uw aanbieder om een nieuwe simkaart.

Lees meer over het verwijderen van de simkaart in uw iPhone of in uw iPad.

De netwerkinstellingen opnieuw instellen

Ga naar 'Instellingen’ > 'Algemeen' > 'Zet over of stel [apparaat] opnieuw in' > 'Stel opnieuw in' > 'Herstel netwerkinstellingen'. Hierdoor worden niet alleen wifinetwerken en -wachtwoorden opnieuw ingesteld, maar ook mobiele instellingen en eerder gebruikte VPN- en APN-instellingen.

Uw iPhone of iPad bijwerken

Werk uw iPhone of iPad bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS.

Contact opnemen met uw aanbieder

Problemen met uw aanbieder of account kunnen van invloed zijn op de service. Neem contact op met uw aanbieder om het volgende te doen:

• Controleren of uw account actief is en naar behoren werkt.
  • Controleren of er geen storing is op uw locatie.
  • Controleren of het ontvangen van mobiele voorzieningen is geblokkeerd voor het apparaat en of het juiste data-abonnement is geconfigureerd voor het apparaat.

Uw mobiele aanbieder is de enige die toegang heeft tot uw account en uw accountgegevens kan beheren:

Meer hulp

Als uw aanbieder bevestigt dat er geen probleem is met uw account of netwerk, maar u nog steeds geen verbinding kunt maken met een mobiel netwerk, neemt u contact op met Apple Support.

Lees wat u kunt doen als u een melding ziet naast 'Geen service'.