Als uw iPhone niet kan worden ingeschakeld of is vastgelopen

Lees hier wat u moet doen als uw iPhone een vastgelopen scherm heeft, niet reageert wanneer u hem aanraakt of vastloopt wanneer u hem inschakelt.

Als het scherm zwart of vastgelopen is

Volg de stappen voor uw apparaat.

iPhone 8 of nieuwer, inclusief iPhone SE (2e en 3e generatie)

1. Druk kort op de volume-omhoogknop.
  2. Druk kort op de volume-omlaagknop.
  3. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    Een animatie van een iPhone met pijlen die naar de volume-omhoogknop wijzen, vervolgens naar de volume-omlaagknop en dan naar de zijknop.
  4. Als uw telefoon niet kan worden ingeschakeld, volgt u deze stappen om de hardware te controleren en de telefoon op te laden. Mogelijk moet u tot één uur opladen.
  5. Als uw telefoon nog steeds niet wordt ingeschakeld, neemt u contact op met Apple Support.

iPhone 7 of iPhone 7 Plus

1. Houd de zijknop en de volume-omlaagknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    Een iPhone met pijlen die naar de zijknop en de volume-omlaagknop wijzen.
  2. Als uw telefoon niet kan worden ingeschakeld, volgt u deze stappen om de hardware te controleren en de telefoon op te laden. Mogelijk moet u tot één uur opladen.
  3. Als uw telefoon nog steeds niet wordt ingeschakeld, neemt u contact op met Apple Support.

iPhone 6s en ouder, inclusief iPhone SE (1e generatie)

1. Houd de thuisknop en de zijknop of de bovenste knop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  2. Als uw telefoon niet kan worden ingeschakeld, volgt u deze stappen om de hardware te controleren en de telefoon op te laden. Mogelijk moet u tot één uur opladen.
  3. Als uw telefoon nog steeds niet wordt ingeschakeld, neemt u contact op met Apple Support.

Als de iPhone wel wordt ingeschakeld, maar bij het opstarten vastloopt

Probeer deze stappen als u het Apple logo of een rood of blauw scherm ziet tijdens het opstarten:

1. Verbind de iPhone met een computer. Op een Mac met macOS Catalina opent u de Finder. Op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een pc, opent u iTunes. Controleer welke macOS-versie uw Mac gebruikt.
  2. Selecteer uw iPhone op de computer.
  3. Volg deze stappen wanneer uw iPhone verbonden is:
    • iPhone 8 of nieuwer, inclusief iPhone SE (2e en 3e generatie): druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd vervolgens de zijknop ingedrukt.

Een animatie van een iPhone met pijlen die naar de volume-omhoogknop wijzen, vervolgens naar de volume-omlaagknop en dan naar de zijknop.
    • iPhone 7 of iPhone 7 Plus: houd de zijknop en de volume-omlaagknop tegelijk ingedrukt.
      Een iPhone met pijlen die naar de volume-omlaagknop en de zijknop wijzen.
    • iPhone 6s of ouder, inclusief iPhone SE (1e generatie): houd de thuisknop en de zijknop of de bovenste knop tegelijk ingedrukt.
  4. Houd de knoppen ingedrukt totdat u het scherm van de herstelmodus ziet.
    Een iPhone met het scherm van de herstelmodus.
  5. Kies 'Werk bij' wanneer u de optie krijgt om te herstellen of bij te werken.
    Een Finder-venster met opties om de iPhone bij te werken of te herstellen. 'Werk bij' is geselecteerd.
  6. De software voor uw apparaat wordt gedownload. Als dit langer dan vijftien minuten duurt, wordt de herstelmodus uitgeschakeld. Voer de stappen 2-4 opnieuw uit.

Als u meer hulp nodig hebt

Neem contact op met Apple Support om service aan te vragen.