AirPort: trage 802.11n-verbindingssnelheid bij verbinding via oudere WEP- of WPA-beveiligingsmechanismen

Lees hier wat u moet doen als uw 802.11n-compatibele computer of ander apparaat draadloos is verbonden met een 802.11n-router of -wifibasisstation en u merkt dat de gegevenssnelheid niet boven de 54 Mbps komt.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Het valt u mogelijk op dat wanneer uw 802.11n-compatibele computer of ander apparaat draadloos is verbonden met een 802.11n-router of -wifibasisstation, de gegevenssnelheid niet boven de 54 Mbps (megabits per seconde) komt, ondanks het feit dat u een sterk signaal hebt. Dit gebeurt normaal gesproken alleen als het type identiteitscontrole met wachtwoord van de router of het wifibasisstation is ingesteld op WEP of WPA.

Dit is normaal. Het gebeurt omdat de maximale overdrachtssnelheid voor 802.11n met identiteitscontrole via WEP of WPA (TKIP) 54 Mbps bedraagt, zoals gespecificeerd in de IEEE 802.11n-norm.

Configureer de router of het wifibasisstation voor gebruik met WPA2, of zonder wachtwoord, om de maximale 802.11n-snelheden toe te staan. Voor beveiligingsdoeleinden wordt aanbevolen dat u WPA2 - persoonlijk selecteert bij de configuratie van het wifibasisstation.

Opmerking: het AirPort-configuratieprogramma staat niet toe dat u WEP of WPA als 802.11n-optie selecteert. U kunt alleen WPA/WPA2 - persoonlijk of WPA2 - persoonlijk selecteren voor algemeen thuisgebruik.

• 'WPA/WPA2 - persoonlijk' biedt de hoogste 802.11n-snelheid voor unicast-gegevens (die naar één apparaat, zoals een computer, worden verstuurd), maar de snelheid voor multicast-gegevens (verstuurd naar meerdere apparaten) bedraagt 54 Mbps.
  • 'WPA2 - persoonlijk' biedt de beste 802.11n-snelheden en is de aanbevolen optie.

Belangrijk: voor routers van andere fabrikanten wordt u verzocht te controleren of ze goed zijn geconfigureerd. Sommige apparaten van andere fabrikanten bieden mogelijk geen ondersteuning voor WPA2. Raadpleeg de fabrikant voor meer informatie. Als u het netwerk zonder beveiliging of met WPA2 hebt geconfigureerd en u nog steeds een maximale snelheid van 54 Mbps ziet, kan het probleem te wijten zijn aan de configuratie of aan externe invloeden, zoals een zwak signaal of storing door radiofrequenties. Voor meer supportinformatie over uw wifibasisstation raadpleegt u Support voor AirPort en Time Capsule.