AirPort: trage 802.11n-verbindingssnelheid bij verbinding via oudere WEP- of WPA-beveiligingsmechanismen

Lees hier wat u moet doen als u een 802.11n-compatibele computer of ander apparaat draadloos verbindt met een 802.11n-router of -Wi-Fi-basisstation en merkt dat de gegevenssnelheid niet hoger dan 54 Mbps gaat.

U merkt wellicht op dat wanneer u een 802.11n-compatibele computer of ander apparaat draadloos verbindt met een 802.11n-router of -Wi-Fi-basisstation, de gegevenssnelheid niet hoger dan 54 Mbps (megabits per seconde) gaat, en dit ondanks het feit dat het signaal sterkt blijkt te zijn. Dit gebeurt alleen wanneer het authenticatietype voor het wachtwoord van de router of het Wi-Fi-basisstation WEP of WPA is.

Dit is normaal. Het gebeurt omdat de maximale overdrachtsnelheid voor 802.11n bij gebruik van authenticatie via WEP of WPA (TKIP) 54 Mbps bedraagt, zoals gespecificeerd in de IEEE 802.11n-norm.

Zorg ervoor dat de router of het Wi-Fi-basisstation is geconfigureerd voor gebruik met WPA2, of zonder wachtwoord, om de maximale 802.11n-snelheden toe te laten. Voor veiligheidsredenen wordt u aanbevolen WPA2 - persoonlijk te selecteren wanneer u het Wi-Fi-basisstation configureert.

Opmerking: met het AirPort-configuratieprogramma kunt u WEP of WPA niet selecteren als een 802.11n-optie. U kunt alleen WPA/WPA2 - persoonlijk selecteren of WPA2 - persoonlijk voor algemeen thuisgebruik.

• WPA/WPA2 - persoonlijk biedt de hoogste 802.11n-snelheid voor unicast-gegevens (gericht naar een apparaat, zoals een computer) maar multicast-gegevens (meerdere apparaten) bedraagt 54 Mbps.
  • WPA2 - persoonlijk biedt de beste 802.11n-snelheden en is de aanbevolen optie.

Belangrijk: voor routers van andere fabrikanten verifieert u de correcte configuratie. Sommige apparaten van andere fabrikanten bieden mogelijk geen ondersteuning voor WPA2. Raadpleeg de fabrikant voor meer informatie. Als het netwerk is geconfigureerd om geen beveiliging of WPA2 te gebruiken en u nog steeds een maximale snelheid van 54 Mbps ziet, kan het probleem te wijten zijn aan de configuratie of aan externe invloeden, zoals een zwak signaal of storing door radiofrequenties. Voor meer informatie en ondersteuning voor het Wi-Fi-basisstation raadpleegt u ondersteuning voor AirPort en Time Capsule.