Als u een iPhone niet kunt activeren

Volg deze stappen als u een waarschuwingsbericht ziet wanneer u een iPhone probeert te activeren.

Wanneer u een iPhone probeert te activeren, wordt in een bericht gemeld dat de iPhone niet kan worden geactiveerd omdat de activeringsserver niet beschikbaar is, de simkaart niet wordt ondersteund of de activering niet kan worden voltooid. Volg deze stappen.

Voordat u begint

• Als de iPhone een simkaart gebruikt, zorgt u ervoor dat de simkaart in de iPhone is geplaatst. Zelfs als u geen actief contract hebt, heeft de iPhone de simkaart wellicht nog steeds nodig om te worden geactiveerd.
  • Als u de fout 'Geen simkaart' ziet, volgt u deze stappen. De waarschuwingen 'Geen simkaart' of 'Ongeldige simkaart' verschijnen wanneer een simkaart is beschadigd, vergrendeld of ontbreekt.
  • Als in een bericht wordt gemeld dat u moet inloggen met een Apple ID om het apparaat te activeren, leest u meer over Activeringsslot.

Volg deze stappen

1. Zoek de lijst op de pagina Systeemstatus. Als het vakje naast iOS-apparaatactivering niet groen is, probeert u de iPhone later te activeren.
  2. Voer een wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Als u een wachtwoord moet invoeren, is het activeringsslot mogelijk ingeschakeld in Zoek mijn iPhone.
  3. Start de iPhone opnieuw op.
  4. Als u een mobiele dataverbinding gebruikt, maakt u in plaats daarvan verbinding met een betrouwbaar Wi-Fi-netwerk. Als een Wi-Fi-verbinding niet werkt, maakt u verbinding met iTunes.
  5. Als u uw iPhone wilt activeren via iTunes, zorg er dan voor dat u de nieuwste versie van iTunes gebruikt.

Meer hulp

1. Neem contact op met uw aanbieder om te controleren op problemen met het netwerk of de activering of om de simkaart te vervangen.
  2. Gebruik de herstelmodus om de iPhone te herstellen
  3. Neem contact op met Apple Support als u de iPhone nog steeds niet kunt herstellen vanwege een activeringsfout.
Laatst gewijzigd op: