Als u een iPhone niet kunt activeren

Lees hier wat u moet doen als uw iPhone niet kan worden geactiveerd of als u een waarschuwing ontvangt dat de activeringsserver niet beschikbaar is of dat de simkaart niet wordt ondersteund.

Controleer eerst het volgende

Nog steeds hulp nodig? Gebruik de informatie in het volgende gedeelte.

Volg deze stappen

1. Controleer de lijst op de pagina 'Systeemstatus'. Als de cirkel bij 'iOS-apparaatactivering' niet groen is, probeert u de iPhone later te activeren.
  2. Als u wordt gevraagd uw wachtwoord in te voeren terwijl u de iPhone activeert, voert u het wachtwoord in. (Als er om een wachtwoord wordt gevraagd, betekent dit dat het activeringsslot mogelijk is ingeschakeld in Zoek mijn iPhone.)
  3. Start de iPhone opnieuw op.
  4. Als u een mobieledataverbinding gebruikt, maakt u in plaats daarvan verbinding met een betrouwbaar wifinetwerk

Als het activeren nog steeds niet lukt, leest u hier hoe u uw iPhone kunt activeren via iTunes:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van macOS of de nieuwste versie van iTunes hebt.
  2. Controleer of uw computer een actieve internetverbinding heeft.
  3. Gebruik de kabel die bij uw iPhone is geleverd om deze aan te sluiten op uw computer. Zoek het apparaat op uw computer.
  4. Wacht terwijl uw computer uw iPhone detecteert en activeert:
    • Als u een melding te zien krijgt met 'Configureer als nieuw' of 'Zet terug vanaf reservekopie', betekent dit dat uw iPhone is geactiveerd.
    • Als u een foutmelding op uw computer te zien krijgt met de melding dat uw simkaart niet compatibel is, neemt u contact op met uw aanbieder.

Meer hulp

1. Neem contact op met uw aanbieder om te controleren op netwerk- of activeringsproblemen en om te controleren of u uw simkaart moet vervangen.
  2. Gebruik de herstelmodus om de iPhone te herstellen.

Als het herstellen van uw iPhone nog steeds niet werkt, neemt u contact op met Apple Support.