Hulp bij het beeldscherm van een iPhone, iPad of iPod touch

Lees wat u moet doen als u problemen ondervindt met het beeldscherm of als het aanraakscherm niet reageert.

Vergelijk het beeldscherm van het apparaat met een van de onderstaande afbeeldingen en lees vervolgens hoe u het specifieke probleem aanpakt. Als u het probleem hieronder niet vindt of als u meer hulp nodig hebt, neemt u contact op met Apple Support of brengt u het apparaat naar een Apple Store of een erkende Apple serviceprovider.

Als het beeldscherm niet reageert op aanraking

Als uw beeldscherm of een deel van uw beeldscherm niet reageert, moet u mogelijk uw apparaat geforceerd herstarten. Volg deze stappen:

• iPad-modellen met Face ID: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de sluimerknop ingedrukt totdat het apparaat herstart.
  • iPhone 8 of nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  • iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de zijknop (of sluimerknop) en de volume-omlaagknop ten minste 10 seconden ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
  • iPad met thuisknop, iPhone 6s of ouder en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de zijknop (of sluimerknop) en de thuisknop ten minste 10 seconden ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

Als uw beeldscherm nog steeds niet reageert op aanraking, neemt u contact op met Apple Support.

Als het beeldscherm te gevoelig is of soms niet reageert op aanraking

Als het beeldscherm te gevoelig is of niet als verwacht reageert op aanraking:

1. Start uw apparaat opnieuw op.
  2. Zorg dat uw beeldscherm schoon en droog is.
  3. Koppel eventuele Lightning- of USB-C-accessoires los.
  4. Verwijder eventuele hoesjes of schermbeschermers.

Als deel van uw beeldscherm niet reageert op aanraking, soms niet reageert of zelfs reageert als het niet wordt aangeraakt, neemt u contact op met Apple Support.

Als het beeldscherm zwart is of als het apparaat niet kan worden ingeschakeld

Lees wat u moet doen als het beeldscherm zwart of een andere vaste kleur is of als u het apparaat niet kunt inschakelen.

Leeg iPhone-scherm

Als u het scherm 'Verbind met iTunes' ziet

Lees wat u moet doen als u het scherm 'Verbind met iTunes' op het beeldscherm ziet.

scherm 'Verbind met iTunes'

Als het beeldscherm te donker of te helder is

Als de symbolen op het beeldscherm te groot zijn

Als de symbolen op het beeldscherm te groot zijn, worden ze mogelijk ingezoomd weergegeven. Lees hoe u de instellingen voor de zoomfunctie aanpast op de iPhone, iPad en iPod touch.

symbolen zijn te groot

Als de kleuren er vervormd uitzien op het beeldscherm

Als de kleuren van het beeldscherm vervormd lijken, moet u wellicht de kleurfilters aanpassen. Lees hoe u Aangepaste weergave gebruikt op de iPhone, iPad of iPod touch.

kleuren zijn vervormd