iDVD: fout bij diavoorstelling tijdens renderen of coderen

Wanneer u een iDVD-project brandt dat diavoorstellingen van iPhoto bevat, kan het branden plotseling stoppen en het bericht ‘Fout tijdens renderen/coderen’ weergeven.

Dit probleem kan zich voordoen wanneer u een diavoorstelling hebt gemaakt in iPhoto en vervolgens ‘Verstuur naar iDVD’ hebt gekozen in het menu Deel, maar iDVD nog nooit eerder hebt gestart. Als u dit probleem wilt voorkomen, moet iDVD minstens één keer eerder zijn gestart voordat u de deelfunctie van een ander programma gebruikt om een dvd te maken. Zodra u iDVD hebt gestart en de voorkeuren en andere gerelateerde bestanden ervan zijn geschreven, ondervindt u dit probleem niet meer.

Volg deze stappen om met succes een diavoorstelling te branden.

1. Stop iDVD en open het programma opnieuw.
  2. Maak een nieuw iDVD-project.
  3. Ga terug naar iPhoto en exporteer de iPhoto diavoorstelling opnieuw naar iDVD.

Tip: u kunt een diavoorstelling maken in iDVD dat u extra opties biedt.