Als een geïnstalleerde app onverwacht stopt, niet meer reageert of niet meer wordt gestart

Voer deze stappen uit om hulp te krijgen als een app op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch of Apple TV niet meer reageert.

De app geforceerd stoppen

• iPhone, iPad, iPod touch: sluit de app en open deze opnieuw.
  • Apple Watch: houd terwijl de app geopend is, de zijknop ingedrukt totdat de energiebeheeropties worden weergegeven. Houd vervolgens de Digital Crown ingedrukt om de app te stoppen.
  • Apple TV: druk tweemaal op de knop van de Apple TV/thuisknop en veeg naar links of rechts om de problematische app te zoeken. Veeg vervolgens omhoog om de app te sluiten.

Start het apparaat opnieuw op

Start het iOS-apparaat, de Apple Watch of Apple TV opnieuw op. Open daarna de app en controleer of deze naar verwachting werkt.

Zoek naar updates

Zorg dat het apparaat is bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS, watchOS of tvOS.

Zoek vervolgens naar app-updates. Voor iOS- en Apple Watch-apps gaat u naar de App Store op uw iOS-apparaat. Vervolgens tikt u op 'Updates'. Tik op 'Werk bij' als er een update beschikbaar is. Voer uw Apple ID en uw wachtwoord in als u hierom wordt gevraagd. Er is mogelijk een wifiverbinding vereist om bepaalde apps bij te werken op uw iOS-apparaat.

Ga op uw Apple TV naar 'Instellingen' > 'Apps' en schakel de optie 'Werk apps automatisch bij' in. Als automatisch bijwerken niet is ingeschakeld, open dan de App Store, ga naar het tabblad 'Aankopen' en open de productpagina van een app om te zien of er een update beschikbaar is.

Verwijder de app en installeer deze opnieuw

• iPhone, iPad, iPod touch: verwijder de app en download deze opnieuw van de App Store.
  • Apple TV: selecteer de app op het beginscherm en houd het Touch-oppervlak ingedrukt tot de app begint te bewegen. Druk op 'Speel af'/'Pauzeer' en selecteer 'Verwijder'. Open de App Store en download de app opnieuw. Voor sommige apps is een abonnement vereist om ze te activeren. Als u de app niet kunt activeren of uw aanmeldingsgegevens bent vergeten, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.
  • Apple Watch: open de Watch-app op de iPhone en tik op het tabblad 'Mijn Watch'. Scrol naar de app die u wilt verwijderen en tik erop. Schakel 'Toon app op Apple Watch' uit en wacht tot de app is verdwenen uit het beginscherm van de Watch. Als u de app opnieuw wilt installeren, scrolt u omlaag naar 'Beschikbare apps' op het tabblad 'Mijn Watch' en tikt u op 'Installeer'.

Neem contact op met de ontwikkelaar van de app

Als u een probleem ondervindt met een Apple app, neemt u contact op met Apple Support. Als het een app van derden is, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de app.

Meer informatie

Hulp bij onbekende kosten en aankopen vanuit de app.

Als u een app niet kunt installeren of bijwerken of als deze is vastgelopen tijdens het wachten, kunt u hier lezen wat u moet doen.

Hulp bij audio, video of de voeding van een Apple TV.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.