Het land of de regio van uw Apple ID wijzigen

Als u verhuist naar een ander land of andere regio, gaat u naar uw Apple ID-accountpagina, 'Accountinformatie' of 'Instellingen' om uw Apple ID-informatie te wijzigen. Zorg dat u een betaalmethode bij de hand hebt voor het nieuwe land of de nieuwe regio.

Als u op uw Apple ID-accountpagina of in de iTunes Store of App Store uw factuuradres wijzigt, wordt het factuuradres ook gewijzigd voor alle Apple voorzieningen waarvoor u dezelfde Apple ID gebruikt.

Wat u moet doen voordat u uw land of regio wijzigt

1. Maak al het resterende Store-tegoed van uw Apple ID op. U moet ook wachten tot eventuele terugbetalingen van Store-tegoed zijn verwerkt voordat u van land of regio kunt veranderen. Lees wat u moet doen als uw resterende Store-tegoed minder is dan de prijs van één item.
  2. Zeg eventuele abonnementen op, waaronder Apple Music, en wacht tot het einde van de abonnementsperiode om uw land of regio te wijzigen. U moet ook wachten tot alle lidmaatschappen, vooruitbestellingenhuurtermijnen van iTunes-films of seizoenspassen zijn afgelopen of voltooid.
  3. Houd uw betaalmethode voor uw nieuwe land of regio bij de hand. In de Duitse iTunes Store, iBooks Store en App Store kunnen bijvoorbeeld uitsluitend Duitse creditcards worden gebruikt om materiaal te kopen.
  4. Maak in iTunes een reservekopie van uw iPhone, iPad of iPod touch. Mogelijk moet u een tijdelijke downgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren tot u overgaat naar uw nieuwe land of regio.

Als u lid bent van een 'Delen met gezin'-groep, kunt u mogelijk niet van land of regio veranderen. Lees hoe u een gezinsgroep verlaat.

U kunt eerdere aankopen opnieuw downloaden voordat u uw land of regio wijzigt en u kunt mogelijk veel van deze aankopen opnieuw downloaden nadat u de wijziging hebt doorgevoerd.

Op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op uw apparaat op 'Instellingen' > [uw naam] > 'iTunes en App Store'.
  2. Tik op uw Apple ID.
  3. Tik op 'Toon Apple ID'. U wordt mogelijk gevraagd in te loggen met uw Apple ID.
  4. Tik op 'Land/regio'.
  5. Tik achtereenvolgens op het nieuwe land of de nieuwe regio en op 'Volgende'.
  6. Lees de voorwaarden en het privacybeleid van Apple en tik op 'Akkoord' als u akkoord gaat.
  7. Tik in het geopende venster op 'Akkoord'.
  8. Selecteer een betaalmethode en voer uw nieuwe betaalinformatie in. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.Lees meer over hoe u de betaalinformatie van een Apple ID wijzigt of verwijdert
  9. Voer uw rekeningadres in en tik op 'Volgende'.

De informatie over het land of de regio voor de Apple ID wordt bijgewerkt voor al uw Apple voorzieningen op al uw Apple producten.

Op een Mac of pc

Om iTunes te openen en in te loggen bij uw pagina 'Accountinformatie', klikt u op deze koppeling: Toon mijn account. Of voer de onderstaande stappen uit:

1. Open iTunes.
  2. Kies 'Account' > 'Toon mijn account' in de menubalk boven in het computerscherm of boven in het iTunes-venster.
  3. Log in met uw Apple ID en klik vervolgens op 'Toon account'.

Op de pagina 'Accountinformatie':

1. Klik rechts van 'Land/regio' op 'Wijzig land of regio'.
  2. Selecteer het nieuwe land of de nieuwe regio in het menu 'Kies een land of regio'.
  3. Klik op 'Wijzig'.
  4. Klik op de pagina 'Welkom bij de iTunes Store' op 'Ga door'.
  5. Lees de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Apple. Als u akkoord gaat, selecteert u 'Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord'.
  6. Klik op 'Akkoord'.
  7. Voer uw nieuwe betaalinformatie in. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.1 Leer hoe u Apple ID-betaalinformatie verandert of verwijdert.
  8. Voer uw rekeningadres in.
  9. Klik op 'Ga door'.

De informatie over het land of de regio voor de Apple ID wordt bijgewerkt voor al uw Apple voorzieningen op al uw Apple producten.

Op uw Apple ID-accountpagina

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina
  2. Klik in het gedeelte 'Account' op 'Wijzig'.
  3. Selecteer het nieuwe land of de nieuwe regio in het menu 'Land/regio'.
  4. Klik op 'Ga door met bijwerken' wanneer hierom wordt gevraagd.
  5. Voer uw nieuwe betaalinformatie in. U moet een geldige betaalmethode invoeren voor uw nieuwe land of regio.Lees meer over hoe u de betaalinformatie van een Apple ID wijzigt of verwijdert
  6. Klik op 'Bewaar'.

De informatie over het land of de regio voor de Apple ID wordt bijgewerkt voor al uw Apple voorzieningen op al uw Apple producten.

Contact opnemen met Apple Support

Als u geen van de stappen kunt voltooien, uw land of regio niet kunt wijzigen of als uw Store-tegoed lager is dan de prijs van één item, neem dan contact op met Apple Support.

Meer informatie

Lees hier wat u per land of regio in de iTunes Store kunt kopen.

Nadat u het rekeningadres en de betaalwijze van uw Apple ID hebt gewijzigd, kunt u een upgrade van uw iCloud-opslag uitvoeren tegen het in het nieuwe land of de nieuwe regio geldende tarief. Lees meer over over iCloud-opslag.

Lees de Voorwaarden van Apple Media Diensten.

1 Als u geen betaalmethode wilt invoeren, wacht dan tot u in uw nieuwe land of regio bent en maak dan een nieuwe Apple ID aan.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.