iWork gebruiken met iCloud Drive

Wanneer u de upgrade van een iCloud-account uitvoert om iCloud Drive te gebruiken, kunt u het volgende verwachten in Pages, Numbers en Keynote.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.

Met iCloud Drive veranderen we de manier waarop iWork-documenten in iCloud worden bewaard en de manier waarop apparaten documenten up-to-date houden tussen elkaar. Met iCloud Drive kunt u alle documenten, spreadsheets, presentaties, PDF-bestanden en andere soorten bestanden in iCloud bewaren zodat u deze altijd op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc en iCloud.com kunt openen. Als u geen iOS-apparaat of Mac hebt, kunt u nog altijd inloggen bij iCloud.com en Pages, Numbers en Keynote voor iCloud gebruiken.

Wanneer u iOS 8 of hoger of OS X Yosemite of hoger installeert of Pages, Numbers of Keynote op iCloud.com opent, wordt u gevraagd uw account bij te werken naar iCloud Drive.

Opties voor iWork-klanten

U kunt de upgrade naar iCloud Drive vandaag nog uitvoeren als u de documenten up-to-date wilt houden in iOS 8 of hoger en OS X Yosemite of hoger en u de iWork-webprogramma’s op iCloud.com en de functie Deel via iCloud wilt gebruiken.

U kunt de upgrade naar iCloud Drive later uitvoeren als u de documenten up-to-date wilt houden met apps in iOS 7 of lager en OS X Mavericks of ouder.

De upgrade naar iCloud Drive vandaag uitvoeren

Voor toegang tot de meest recente versie van documenten op een Mac met OS X Mavericks of ouder gaat u naar iCloud.com en opent u er Pages, Numbers en Keynote. Op een pc kunt u iCloud voor Windows installeren en iCloud Drive configureren.

Als u de upgrade naar iCloud Drive nu uitvoert:

• Documenten blijven up-to-date op apparaten met iOS 8 of hoger, Mac-computers met OS X Yosemite of hoger, pc’s met iCloud voor Windows en iCloud.com.
  • Documenten blijven niet meer up-to-date op apparaten met iOS 7 en Macs met OS X Mavericks of ouder.
  • U kunt de iWork-webprogramma’s op iCloud.com gebruiken.
  • U kunt de functie Deel via iCloud in iOS 8 of hoger, OS X Yosemite of hoger en op iCloud.com gebruiken.
  • Documenten die u eerder via iCloud hebt gedeeld, zijn toegankelijk voor medewerkers.

De upgrade naar iCloud Drive later uitvoeren

U kunt de iWork-webprogramma’s op iCloud.com of de functie Deel via iCloud pas gebruiken als u de upgrade van uw iCloud-account naar iCloud Drive hebt uitgevoerd.

Als u de upgrade naar iCloud Drive niet op dit moment uitvoert:

• Documenten blijven up-to-date tussen apparaten met iOS 8 en tussen apparaten met iOS 7 en Macs met OS X Mavericks of ouder.
  • U kunt de iWork-webprogramma’s op iCloud.com niet gebruiken.
  • U kunt de functie Deel via iCloud niet gebruiken.
  • Documenten die eerder via iCloud zijn gedeeld, zijn pas toegankelijk voor medewerkers wanneer u de upgrade naar iCloud Drive uitvoert.

Als u iOS 9 gebruikt

Als u de documenten up-to-date wilt houden tussen apparaten met iOS 9 of hoger, voert u de upgrade naar iCloud Drive uit. Als u de upgrade naar iCloud Drive nog niet hebt uitgevoerd en u iCloud met Pages, Keynote en Numbers in iOS 8 gebruikt, is iCloud uitgeschakeld wanneer u iOS 9 installeert. De documenten die u eerder in iCloud hebt bewaard, worden op het apparaat met iOS 9 verwijderd maar blijven bewaard in iCloud. Als u deze documenten op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 wilt openen, opent u Instellingen en voert u de upgrade naar iCloud Drive uit.

Als u een iPhone 4 gebruikt

iPhone 4 biedt geen ondersteuning voor iOS 8 of hoger of iCloud Drive. Als u de upgrade van een iCloud-account naar iCloud Drive uitvoert, kunt u iCloud niet gebruiken met Pages, Numbers of Keynote op een iPhone 4. U kunt nog steeds de iWork-apps gebruiken op een iPhone 4 maar zonder iCloud.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.