Touch ID gebruiken op iPhone en iPad

Lees hier meer over de configuratie en het gebruik van Touch ID, een sensor voor het identificeren van vingerafdrukken waarmee u een apparaat eenvoudig ontgrendelt.

Touch ID configureren

Als u Touch ID wilt configureren, moet u eerst een toegangscode voor het apparaat aanmaken.* Volg dan deze stappen:

1. Zorg dat de thuisknop en uw vinger schoon en droog zijn.
  2. Tik op 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' en voer uw toegangscode in.
  3. Tik op 'Voeg een vingerafdruk toe' en houd het apparaat vast alsof u de thuisknop wilt aanraken.
  4. Raak de thuisknop aan met uw vinger, maar zonder erop te drukken. Houd uw vinger erop totdat u het apparaat voelt trillen of totdat u wordt gevraagd uw vinger op te tillen.
  5. Blijf uw vinger rustig op de knop leggen en weer optillen, waarbij u telkens de positie van uw vinger enigszins verandert.
  6. Op het volgende scherm wordt u gevraagd uw greep aan te passen. Houd het apparaat vast alsof u het wilt ontgrendelen en raak de thuisknop aan met de buitenranden van uw vingertop in plaats van met het midden dat u eerst hebt gescand.

Als u problemen hebt bij het registreren van een vinger, probeert u het met een andere vinger. Hebt u nog hulp nodig bij het instellen van Touch ID?

Een iPhone ontgrendelen of aankopen doen met Touch ID

Nadat u Touch ID hebt geconfigureerd, kunt u uw iPhone ermee ontgrendelen. U drukt gewoon op de thuisknop met de vinger die u voor Touch ID hebt geregistreerd.

Aankopen doen met Touch ID

U kunt Touch ID gebruiken in plaats van het wachtwoord van uw Apple ID om aankopen te doen in de iTunes Store, App Store en Apple Books. Volg deze stappen:

1. Zorg dat 'iTunes en App Store' is ingeschakeld in 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode'. Als u deze instelling niet kunt inschakelen, moet u wellicht inloggen met uw Apple ID in 'Instellingen' > 'iTunes Store en App Store'.
  2. Open de iTunes Store, App Store of Apple Books.
  3. Tik op wat u wilt kopen. U wordt gevraagd u te identificeren met Touch ID.
  4. Raak de thuisknop lichtjes aan om een aankoop te doen.

Touch ID gebruiken voor Apple Pay

Met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus of nieuwer kunt u Touch ID gebruiken om in winkels, in apps en op websites in Safari aankopen te doen met Apple Pay. U kunt Touch ID op uw iPhone ook gebruiken om aankopen op websites vanaf uw Mac te voltooien. Als u een iPad Pro, iPad Air 2 of iPad mini 3 of nieuwer hebt, kunt u Touch ID gebruiken voor aankopen met Apple Pay in apps en op websites in Safari.

Uw Touch ID-instellingen beheren

Ga naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' om deze instellingen te beheren:

• Schakel Touch ID in of uit de toegangscode, iTunes Store en App Store of Apple Pay.
  • Registreer maximaal vijf vingerafdrukken. Elke nieuwe vingerafdruk kan ervoor zorgen dat de herkenning van vingerafdrukken enigszins langer duurt.
  • Tik op een vingerafdruk om de naam ervan te wijzigen.
  • Veeg om een bestaande vingerafdruk te verwijderen.
  • Identificeer een vingerafdruk in de lijst door de thuisknop aan te raken. De overeenkomstige vingerafdruk in de lijst wordt even gemarkeerd.

Ontgrendel uw apparaat met Touch ID door op de thuisknop te drukken. Als u uw apparaat wilt kunnen ontgrendelen met Touch ID zonder op de thuisknop te drukken, gaat u naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Toegankelijkheid' > 'Thuisknop' en schakelt u 'Plaats vinger om te openen' in.

*U kunt Touch ID gebruiken op een iPhone 5s of nieuwer, iPad (5e generatie en nieuwer), iPad Pro, iPad Air 2 of iPad mini 3 of nieuwer.