Hoe apps, materiaal en abonnementen van Apple in rekening worden gebracht

Lees hier welke betaalmethode wordt gebruikt wanneer u abonnementen, zoals iCloud-opslag, of items uit de App Store, de iTunes Store, Apple Books of de Apple TV-app koopt. Er kunnen meerdere aankopen tegelijk in rekening worden gebracht.

Er kunnen meerdere items op één factuur staan

Wanneer u items koopt of abonnementen betaalt, worden de kosten op het moment van aankoop of binnen een paar dagen via uw betaalmethode in rekening gebracht.

Als u een afschrijving niet herkent, controleert u uw aankoopgeschiedenis. Mogelijk zijn er meerdere items tegelijk in rekening gebracht. Of bekijk het ontvangstbewijs dat u per e-mail hebt ontvangen om te zien of er meerdere aankopen zijn inbegrepen.

In Europa worden aankopen mogelijk niet gegroepeerd.

iPhone met aankopen, waaronder muzieknummers, een app en een boek, die allemaal op één factuur staan.

Als u een openstaande afschrijving voor een klein bedrag ziet

Als u uw factuurgegevens bijwerkt of iemand toevoegt aan uw 'Delen met gezin'-groep, kan er een tijdelijke reservering voor een klein bedrag op uw afschrift verschijnen. Reserveringen worden na een korte tijd verwijderd door de uitgever van de kaart of de financiële instelling.

Via welke betaalmethode worden de kosten in rekening gebracht?

Wanneer u items koopt of abonnementen betaalt, probeert Apple de kosten in deze volgorde af te schrijven via uw betaalmethoden:

1. Apple probeert het volledige bedrag te innen via uw Apple ID-saldo.
  2. Als u geen Apple ID-saldo hebt of als u niet genoeg saldo hebt om het volledige bedrag te betalen, probeert Apple uw primaire betaalmethode te gebruiken. De primaire betaalmethode staat bovenaan de lijst in Instellingen op uw iPhone. U bepaalt welke betaalmethode bovenaan de lijst staat.
  3. Als er een probleem is met de primaire betaalmethode of als het volledige resterende bedrag niet via de primaire betaalmethode kan worden afgeschreven, probeert Apple uw andere betaalmethoden in de lijst te gebruiken, van boven naar beneden. Als de kosten via geen van deze betaalmethoden kunnen worden afgeschreven, kan Apple het opnieuw proberen.

Sommige aankopen worden niet afgeschreven van uw Apple ID-saldo

• Als u 'Delen met gezin' gebruikt, worden aankopen afgeschreven van uw persoonlijke Apple ID-saldo. Als u niet genoeg Apple ID-saldo hebt om de aankoop te betalen, wordt het resterende bedrag afgeschreven via de primaire betaalmethode van het gezinshoofd.
  • U kunt geen cadeaus betalen met uw Apple ID-saldo. Als u een cadeau of cadeaubon verstuurt, wordt hiervoor uw primaire betaalmethode gebruikt.
  • Sommige abonnementen worden mogelijk niet afgeschreven van uw Apple ID-saldo.

Als de kosten via geen van uw betaalmethoden in rekening kunnen worden gebracht

Als een aankoop niet via een van uw betaalmethoden kan worden afgeschreven, heeft uw account een negatief saldo. U kunt dan pas meer items kopen of uw apps bijwerken als u uw betaalmethode bijwerkt.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.