Hoe App Store- en iTunes Store-aankopen in rekening worden gebracht

Wanneer u met uw Apple ID iets koopt, dan worden de kosten op het moment van aankoop of binnen enkele dagen via uw betaalmethode in rekening gebracht.

Hoe aankopen zijn samengevoegd

Sommige aankopen zijn mogelijk samengevoegd in één afschrijving, dus controleer uw aankoopgeschiedenis als u een afschrijving niet herkent. U kunt ook zoeken naar de facturen in de e-mailaccount die aan uw Apple ID is gekoppeld.

Eén item

Aankoopgeschiedenis op iPhone waarin één abonnement wordt getoond dat is aangeschaft.

Sommige aankopen en abonnementen worden afzonderlijk in rekening gebracht.

Samengevoegde items

Aankoopgeschiedenis op iPhone waarin verschillende aankopen op één factuur worden getoond, waaronder een film, enkele nummers en een paar apps.

Aankopen die u in de App Store, iTunes Store of via andere Apple voorzieningen doet, kunnen op één factuur worden samengevoegd.

Via welke betaalmethode de kosten in rekening worden gebracht

Dit is de volgorde waarin Apple probeert om de kosten van uw betaalmethoden af te schrijven:

1. Als u Apple ID-saldo hebt, probeert Apple uw Apple ID-saldo te gebruiken om het volledige bedrag van de factuur te betalen.
  2. Als u geen Apple ID-saldo hebt of als u niet genoeg saldo hebt om het volledige bedrag van de factuur te betalen, probeert Apple de kosten via uw primaire betaalmethode in rekening te brengen. Uw primaire betaalmethode is de betaalmethode die bovenaan uw pagina 'Betaalgegevens' staat.
  3. Als er een probleem is met de primaire betaalmethode of als het volledige resterende bedrag niet via de primaire betaalmethode in rekening kan worden gebracht, probeert Apple de kosten in aflopende volgorde via uw andere betaalmethoden in rekening te brengen. Wanneer er een probleem is met een betaalmethode, ziet u mogelijk rode tekst ernaast op de pagina 'Betaalgegevens'.

Een iPhone waarop meerdere betaalmethoden worden getoond, waarvan er bij één betaalmethode een foutmelding wordt weergegeven, en een iPhone waarop de aankoopgeschiedenis wordt getoond waarbij een aankoop is afgeschreven van zowel het Apple ID-saldo als een van de geregistreerde betaalmethoden. De primaire betaalmethode kan niet worden gefactureerd, dus het resterende bedrag is afgeschreven van de tweede betaalmethode in de lijst nadat er van het Apple ID-saldo is afgeschreven.

Als een aankoop niet in rekening kan worden gebracht via alle geregistreerde betaalmethoden, komt er een negatief saldo op uw Apple ID te staan. U kunt pas nieuwe aankopen doen of uw apps bijwerken als u uw betaalmethoden hebt bijgewerkt. Nadat u uw betaalmethoden hebt bijgewerkt, wordt het negatieve saldo onmiddellijk verrekend via de bijgewerkte primaire betaalmethode.

Als u uw primaire betaalmethode wijzigt, worden aankopen waarvoor u niet hebt betaald, in rekening gebracht via de betaalmethode die u hebt ingesteld als uw primaire betaalmethode toen u de aankopen goedkeurde.

Meer over afschrijvingen van het Apple ID-saldo

Abonnementen worden mogelijk niet via uw Apple ID in rekening gebracht. En in de volgende situaties wordt er niets afgeschreven van uw Apple ID-saldo:

• Wanneer een gezinslid in een Delen met gezin-groep een aankoop doet, wordt het bedrag in rekening gebracht via hun persoonlijke Apple ID-saldo. Als er niet voldoende saldo is om de aankoop te betalen, wordt het resterende bedrag in rekening gebracht via de primaire betaalmethode op de Apple ID van het gezinshoofd.
  • Als u geld, een app of andere items cadeau doet met uw Apple ID, wordt uw Apple ID-saldo overgeslagen en wordt de aankoop in rekening gebracht via uw primaire betaalmethode.

Meer hulp bij facturering

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.