Het wachtwoord van een Apple ID wijzigen

Volg deze stappen om het wachtwoord van een Apple ID te wijzigen.

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 10.3 of hoger

1. Tik op 'Instellingen' > [uw naam] > 'Wachtwoord en beveiliging'.
  2. Tik op 'Wijzig wachtwoord'.
    Het scherm voor het wijzigen van het wachtwoord op de iPhone
  3. Voer het huidige wachtwoord of de huidige toegangscode in, voer een nieuw wachtwoord in en bevestig het nieuwe wachtwoord.
  4. Tik op 'Wijzig' of 'Wijzig wachtwoord'.
  5. Log in met uw nieuwe wachtwoord voor uw Apple ID om Apple functies en voorzieningen te kunnen gebruiken.

Meer informatie over hoe u uw Apple ID wijzigt en andere accountinformatie bijwerkt.

Op een Mac met macOS Catalina

1. Kies het Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Apple ID'.
  2. Klik op 'Wachtwoord en beveiliging'.
  3. Klik op 'Wijzig wachtwoord'. Voordat u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw kunt instellen, moet u het wachtwoord invoeren dat u gebruikt om de Mac te ontgrendelen.

Op een Mac met macOS Mojave of lager

1. Kies het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'iCloud'.
  2. Kies 'Accountgegevens'.
  3. Klik op 'Beveiliging' > 'Stel wachtwoord opnieuw in'. Voordat u het wachtwoord van uw Apple ID opnieuw kunt instellen, moet u het wachtwoord invoeren dat u gebruikt om de Mac te ontgrendelen.

Op internet

1. Log in bij uw Apple ID-accountpagina.
  2. Klik in het gedeelte 'Beveiliging' op 'Wijzig wachtwoord'.
  3. Voer het huidige en nieuwe wachtwoord in en bevestig het nieuwe wachtwoord.
  4. Klik op 'Wijzig wachtwoord'.
  5. Log in met uw nieuwe wachtwoord voor uw Apple ID om Apple functies en voorzieningen te kunnen gebruiken.

Als u het wachtwoord vergeten bent

Als u het wachtwoord van uw Apple ID niet meer weet, volgt u deze stappen om het opnieuw in te stellen. Nadat u het wachtwoord opnieuw hebt ingesteld, moet u uw Apple ID en wachtwoord bijwerken in elke voorziening waarbij u bent ingelogd.

Lees meer over wachtwoorden en uw Apple ID

Een Apple ID is de account waarmee u toegang hebt tot Apple voorzieningen zoals de App Store, Apple Music, iCloud, iMessage, FaceTime enzovoort.

Houd bij het aanmaken van een nieuw wachtwoord rekening met het volgende:

• Het nieuwe wachtwoord van uw Apple ID moet minstens acht tekens hebben waaronder een cijfer, een hoofdletter en een kleine letter.
  • Daarnaast is het gebruik van spaties, drie dezelfde tekens achter elkaar, uw Apple ID of een wachtwoord dat u hebt gebruikt in het voorbije jaar, niet toegestaan.

Lees meer over de vereisten voor wachtwoorden en hoe u uw Apple ID veilig houdt

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.